SANA SÖZ YİNE BAHARLAR GELECEK

19 Haziran 1965 yılında kurulan Anadolu'nun kalesi olan Eskişehirspor 52'nci kuruluş yıldönümünü kutluyor.

SANA SÖZ YİNE BAHARLAR GELECEK
19 Haziran 2017 Pazartesi 12:20

Süper Lig'e Play Offlarda veda eden Eskişehirspor, 52'nci yıldönümünü buruk kutluyor. Kulübün halen daha çözülemeyen borçlarının yanı sıra yönetim sorunu da yaşanıyor. Şuana kadar Başkanlığı devralcak bir isim dahi çıkmamasını taraftarlar kaygıyla izliyor. Öte yandan, 116 milyonu bulan borçların nasıl ödeneceği ise merak konusu. Siyah kırmızılı takım, acil 32 milyon Tl bulamazsa gelecek sezon hazırlıkları için transfer yapma yasağı ile karşı karşıya.

Tüm bu yaşanan gelişmelere rağmen bir kentin en önemli simgesi olan Eskişehirspor'un 52'inci kuruluş yıldönümünde taraftarlar takıma sahip çıkıyor. Kentte siyah kırmızı formalarla gezen taraftarlar ayrıca bir yardım kampanyası başlatarak 11 aydır maaş alamayan tesis personeli için para topluyor.

ESKİŞEHİRSPOR NASIL DOĞDU?

1963 yılında Türkiye Akademiler arası futbol şampiyonası düzenlenir. Eskişehir Ticari ilimler Akademisi finalde Ege Üniversitesini 6-0 gibi büyük bir farkla mağlup eder. Maçın bitiminin ardından gözlemci Burhanettin Türker, Kafile Başkanı Nafiz Yazıcıoğlu'nun kulağına şunları söyler. "Madem elinizde böyle bir kadro var niye 2.lige katılmıyorsunuz." Kulağa söylenen bu sözler üzerine, Türk futbolunda devrim gerçekleştirilecek Eskişehirspor efsanesinin doğum sancıları başlar. Eskişehir’deki amatör kulüpler olan Yıldıztepe-İdmanyurdu-Akademi Gençlik Kulüplerinin birleşmesi sayesinde 19 Haziran 1965 yılında Eskişehirspor kurulur. Başkanlığına Aziz Bolel getirilir. Takımın renkleri Siyah ve Kırmızı olarak belirlenir. Eskişehirspor Kulübünün kurulduğu müjdesini veren Aziz Bolel, “Hepinizin bildiği gibi bir tek futbol topu, bir tek firması, hiç bir antrenör ve futbolcusu olmadan kurulması için yapılan gayretler, çalışmalar, temaslar sonucu çok şükür artık Eskişehirspor resmen kurulmuştur.”
 
TARAFTARIN KUTLAMASI 1 TEMMUZ'DA

Türk futbolunda 52.yılı bugün itibari ile geride bırakacak olan Eskişehirspor’da, son yıllarda taraftarların geleneksel olarak kutladığı kuruluş yıldönümü, Ramazan ayı nedeniyle bugün gerçekleşmeyecek. Eskişehirspor Taraftarlar Birliği öncülüğünde yapılacak kutlamalar, 1 Temmuz Cumartesi günü saat 20.00'de Adalar Migros önünde yapılacak.


Etiketler; #eskişehirspor
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.