Şampiyonlar Ligi’ndeyiz

Eskişehir Basket’in 2018-19 sezonunda mücadele edeceği FIBA Şampiyonlar Ligi’nde yeni sezonun rakamları açıklandı. Buna göre şampiyon olacak ekip kasasına 1 Milyon Euro (5 Milyon 400 Bin TL) koyacak.

Şampiyonlar Ligi’ndeyiz
06 Haziran 2018 Çarşamba 13:48

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 2017-2018 sezonunda ligi 7’nci sırada tamamlayıp Play-Off Çeyrek Finali’nde boy gösteren Eskişehir Basket, TOFAŞ’a seride 2-0 elenmişti. Siyah-Kırmızılı ekip elde ettiği bu başarıyla lige yükseldiği ilk yılda Avrupa Kupalarına katılmaya hak kazanmıştı. Eskişehir Basket, 2018-2019 sezonunda FIBA Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil edecek.

Eskişehir Basket 2017-18 sezonunda elde ettiği başarı sonrası FIBA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı. Geçen sezon Monaco’yu 100-94 yenen Yunan temsilcisi AEK’nın kazandığ Şampiyonlar Ligi gün geçtikçe daha popüler hale geliyor. Türk Hava Yolları EuroLeague’ye katılamayan takımların önceli FIBA Şampiyonlar Ligi. Ligde yeni sezon Eylül 2018’de başlayıp Mayıs 2019’da sona erecek.

Gelecek sezon 32 takımla oynanacak olan FIBA Şampiyonlar Ligi’nde takımların gelir dağılımı da netleşmeye başladı. FIBA Şampiyonlar Ligi’nde yeni sezonda toplam 3 buçuk milyon euro dağıtılacak. FIBA Şampiyonlar Ligi’ne katılan her takım 50’şer bin euro kazanacak. Çeyrek finalistler 100 bin euro, Son 16’ya kalan takımar FIBA Şampiyonlar Ligini 4.bitiren takım 140 bin euro, 3.olan takım 200 bin euro, ikinci olan takım ise 400 bin euro elde edecek. FIBA Şampiyonlar Ligi şampiyonu ise 1 milyon Euro kazanacak.

2017 yılında FIBA, uygunluk kurallarını kabul etmeye karar verdi. Buna göre kulüpler en az 5 yerli ismi kadrosunda bulundurmak zorunda. Ayrıca kulüpler organizasyona uygun olarak televizyon yayınının gerekliliklerini de yerine getirmesi gerekiyor. Minimum 3 bin koltuk kapasiteli salonda, 8 kamera planlı alanın olması zorunluluk haline getirildi.

Buğrahan’ın Efes’la anlaştı iddiası

Eskişehir Basket’in başarılı oyuncusu Buğrahan Tuncer’in 8 Haziran Cuma günü Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin köklü kulüplerinden Anadolu Efes ile sözleşme imzalayacağı iddia edildi. Basketfaul.com’un yaptığı habere göre Milli oyuncu Buğrahan, Cuma günü Anadolu Efes ile imza masasına oturacak. Pınar Karşıyaka ve Galatasaray'ın da ilgi duyduğu oyuncu bu sezon 16 maçta çift haneli skor, 3 maçta çift haneli asist üretmiş, 10.1 sayı, 4.8 asist ortalamaları yakaladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.