ŞAHBAZ’DAN ES ES’İN Z RAPORU

Eskişehirspor Genel Sekreteri Erdal Şahbaz, Eskişehirspor’un ilk yarısını değerlendirdi.

ŞAHBAZ’DAN ES ES’İN Z RAPORU
03 Ocak 2017 Salı 15:36

Şahbaz konuşmasına İstanbul Ortaköy’deki terör saldırısında hayatını kaybedenleri anarak başladı.  Terörü lanetleyerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Şahbaz’ın değerlendirmelerinden satır başları:
TAKIMIMIZ İYİ BİR YERDE
16 haftada 28 puan topladık. Hedefimizden çok uzak değiliz. 9 tane galibiyetimiz var. 4 tane beraberlik, 3 tanede mağlubiyetimiz var. Ligin ilk yarısını üçüncü sırada bitirdik. Üçüncü sırada bitirmemize rağmen ben istatistiklere baktığımda şöyle bir durum görüyorum. 29 tane gol atmışız.19 tane de gol yemişiz. Üstümüzdeki iki tane takıma baktığımız zaman bu attığımız gol sayıları özellikle diğer iki takımdan daha yüksek. Yediklerimiz birbirine çok yakın. Üçüncü sırada olmamıza rağmen galibiyet sayılarımız aynı. Bu şunu gösteriyor aslında sıralamada henüz netleşmiş bir durum yok. Önümüzde 17 tane daha maç var. Bu 17 maçta da sıralama epey bir değişecek. Ama şuanki istatistikler bize şunu gösteriyor  takımımız iyi bir  yerde.  Biz yönetim kurulu olarak tek bir parola ile çıktık yola. Şampiyon olmak. Bu hedefimizde bir değişiklik yok. Biz şampiyon olacağız ve şampiyon olarak bu ligi bitireceğiz. Hak ettiğimiz Süper Lige dönmüş olacağız. Gol krallığının ilk 10’unda iki tane Eskişehirspor’lu var. Semih 8, Bruno 7 golle, gol krallığı içerisinde yer alıyor. İstatistikler lehimize çalışıyor. Önemli olan bundan sonrasını sürdürebilmek. 
DENİZLİ MAÇI BİR KAZA OLDU
İlk yarıda beklemediğimiz iki durum yaşandı. Birisi Göztepe maçı. Göztepe maçında yapmamız gereken bir durumda ama hakeme kızıp bir parça yorganı yakmış olduk. Ama bununda avantajları oldu. Birçok şeyi görmüş olduk. Yine yapmasaydık daha iyi olurdu diyorum. Arkasından Denizli maçı. Biz kendi sahamızda çok yenilmeyi arzu etmiyorduk. Denizli maçı bir kaza oldu. Bu iki maç dışında beklemediğimiz bir durum ile karşı karşıya kalmadık. Hepsi istediğimiz gibi gitti. Herşey istediğimiz gibi oldu.
TARAFTARIMIZ TAKIMININ YANINDA OLDU
Taraftarımız tüm bu olumsuz koşullara rağmen, cezalara rağmen, eski saha yeni saha durumuna rağmen her zaman yanımızda oldu. Deplasmanada geldiler. Belki ev sahibi takımın taraftarından sayıları azdı. Ama en az ev sahibi takım kadar yürekliydiler. Takımlarının yanında oldular.  Taraftarımıza çok çok teşekkür ediyorum.  Onlar bizim için çok ciddi itici bir güç. Ciddi bir enerji.
5 BİN 807 KOMBİNE SATILDI
 ‘Bir günlük kazancını Eskişehirspor’a bağışlar mısın’ adlı kampayadan 110 bin lira toplandı. Kampanya devam ediyor. Hatıra Takvim kampanyası sonucu 18 bin lira elde edildi. Toplam 5 bin 807 tane kombine bileti satıldı. Toplam passoling rakamımız 44 bin 366. Bu 44 bin 366 rakamına bakınca bu rakam içerinde alınan kombineyi karşılaştırdığımızda bu çok düşük kalıyor. Bireysel kombineler 3 bin 349 adet. Kurumsal olanlar 2 bin 458. Passoling sayısına baktığınız zaman ciddi bir rakam var. Bu dönüşümü sağlayamadık. Bu kombine sayısı Eskişehirspor taraftarının kültürünü yeterince taşımadığını düşünüyoruz. Loca ve reklam gelirlerimiz de çok düşük gidiyor şuanda. Locaların yüzde 40’ı satılmış durumda. Reklam gelirlerimiz istediğimiz düzeyde değil. Eskişehirspor’un gelir kaynakları önemli ölçüde belli zaten. Kamuoyunda ciddi bir destek var. Ancak mali boyutu aynı parallelde gitmiyor.
3 TANE HAZIRLIK MAÇI VAR
Takım şuan Antalya’da kampta. Gayet mutlular. 10 Ocak’ta kampımız bitiyor. Kamp süresince 3 tane hazırlık maçı düşünülüyor. İlk hazırlık maçı 5 Ocak’ta Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile  yapılacak.  7 Ocak ve 8 Ocak’ta da iki tane  hazırlık maçı yapmayı düşünüyoruz. Onlar içinde görüşmeler sürüyor. Günde çift idman yapıyor takımımız. İyi hazırlanıyor. Şuan kampta bütün futbolcular mevcut.
TRANSFER İHTİYACI GÖZÜKMÜYOR
Biz yönetim olarak transfer konusunda Hocamızdan gelen rapora göre hareket ediyoruz. Bu takımı kurarken ‘kurarken şampiyon olsun’ diye kurduk. Bir aksilik olmadığı sürece bu takım ile başlayıp, bu takımla bitireceğiz. Böyle bir takım kurduk. Bu takım her şeyiyle bu ligin üstünde bir takım. Hocamızın bir transfere ihtiyacı gözükmüyor. Elbetteki bunun çeşitli nedenleri var. Transfer mali bir konudur. Şuan Eskişehirspor için transfer ihtiyaç olan bir konu değildir.  Var olan kadromuzla devam edeceğiz. Yedekde olan oyuncularımıza talep var çeşitli kulüplerden. Bizim öncelikle onları öne çıkarmamız gerekiyor.
İŞ DÜNYASINDAN DESTEK YOK
Eskişehirpor ciddi bir mali sorunla karşı karşıya. Biz her türlü kaynağı kullanarak bu sorunu aşmaya çalışıyoruz. Bu konuda bize destek olan Bakanımıza, iktidar partisi milletvekillerine, il başkanımıza, belediye başkanlarımıza çok çok teşekkür ediyoruz. İş dünyası ve sivil toplum örgütlerinden hiçbir destek yok.Bireysel taraftar desteği dışında herhangi bir destek söz konusu değil. Eskişehirspor iş dünyasından ve iş dünyasını ilgilendiren sivil toplum örgütlerinden hiçbir destek almamıştır. Eskişehirspor’un desteğe ihtiyacı var. Çünkü şampiyonluk hedefiniz varsa bireysel  desteklerin dışında kurumsal bir desteğin olması gerekiyor.
SEMİH ŞAMPİYONLUK İÇİN BURAYA GELDİ
Semih ile ilgili bir problem yok. Semih şuan kampta. Aile içerisinde belki ufak tefek şeyler olabilir. Semih şampiyonluk için buraya geldi. Çok değerli bir futbolcu. Bizim de gol kralımız zaten. Ligi de öyle bitirecek.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.