Rakipler iyi değil biz mücadele etmiyoruz

Eskişehirspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, son oynanan Elazığspor maçını değerlendirdi.

Rakipler iyi değil biz mücadele etmiyoruz
23 Ağustos 2017 Çarşamba 15:00


Teknik Direktör Yalçın, Vali Hanefi Demirkol tesislerinde yaptığı basın açıklamasında, Elazığ maçını değerlendirdi. “Kendi sahamızda kaybetmeyi beklemiyorduk. Kazanmak istiyorduk ancak olmadı.” diyen Yalçın, takım olarak iyi oynamadıklarını belirterek, kadroda yeniden değişiklik yapacağının sinyalini verdi.  Yalçın, “Çok iyi oynadığımızı söylemek mümkün değil. Özellikle 60 ve 65. dakikadan sonra oyunumuz çok düşmeye başlıyor. 3-4 oyuncu fizik olarak yetersiz durumdalar. Bu maç için çok hamle şansımız kalmadı. Erkan ve Felix yoktu. Aslında biraz da şanssızlığımız vardı. İki maçta da pozisyonlar yakaladık ama değerlendirmedik. Oyun olarak kendimizi geliştirmemiz lazım. Oyuncularımın daha mücadeleci, istekli ve arzulu olması lazım. Mağlup olduğumuz için üzgünüz. Neler yapabiliriz bunun üzerinde çalışıyoruz. Oyuncularımız ellerinden geleni yapıyorlar. Milli aradan sonra çok daha güçlü, koşan bir Eskişehirspor ortaya çıkacak.”dedi.

BEKLENTİ İÇİNDE OLDUĞUMUZ OYUNCULAR BEKLENENİ VEREMİYOR

Denizli maçında kadroda yeniden değişiklik yapacaklarını söyleyen Yalçın, oyuncuların istedikleri performansı gösteremediğini belirtti. Yalçın şöyle devam etti: “Bölgelere göre oyuncu arayışı içerisindeyiz. Kimden daha fazla verim alabiliriz onun araştırmasındayız. Bazı oyunculardan istediğimiz verimi alamıyoruz. Beklenti içinde olduğumuz oyuncular maalesef bekleneni veremiyorlar. Bu kadar rölanti oyunda maç kazanmak çok zor. Şuan çok ağır oynuyoruz. Geçen hafta Felix ve Akamiko ile oynadık, bu hafta Aykut ve Semihle oynadık. Ben Aykut ve Semih’ten çok memnun kaldım. Özellikle Semih bana göre ileride çok iyi oyuncu olabilir. Çok temiz ayakları var. Savunmayı ve orta sahayı değiştireceğiz. Erkan bu hafta takıma katılacak. Bruno ve Ofuedu beklentilerimizin çok altında. Yabancı statüsünde oynayan bir oyuncu daha üst olması lazım. Takımı daha ateşleyecek düzeyde olması lazım. Hasan’ın 90 dakikalık performansı yok. 60 dakikada sonra 4-5 oyuncumuz oyundan düşüyor. Bu sefer bizim müdahale etme şansımız kalmıyor. Semih Şentürk hiç hazır değil geldiğinden beri. Semih’iş kullanmamız lazım. Çalışacağız, mücadele edeceğiz ve oyuncuları en iyi şekilde hazırlayacağız.”

ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR

Futbolcuların lige geç hazırlandıklarından dolayı performans düşüklüğünün olduğunu belirten Yalçın, “Oyunsal anlamda bizim anlattığımız, gösterdiğimiz, yaptırmaya çalıştığımız şeyleri oyuncuların sahada çok konsantre olup oyun odaklı oynamaları lazım. Son 20 dakika tamamen tesadüf eseri oynanmaya başlıyor. Çünkü yorgunluk var bizde. O yüzden oyuncuların performansı düşüyor. Daha bilinçli oynamamız lazım maçlarda. Bunun için biraz zamana ihtiyaç var.  Hem hazırlık aşamasındayız hem de maç oynuyoruz. Bu zor bir şey.” ifadelerini kullandı.

KADRODA SÜREKLİ BİR ARAYIŞ İÇERİSİNDEYİZ

Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da savunma konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten Yalçın, ileri uçta pozisyon üretmekte de güçlük çektiklerini söyledi. Yalçın şöyle dedi: “Savunma anlamında tam bir kurgu oturtturamadık. Sıkıntılar yaşıyoruz. Oyuncuların yerlerini değiştiriyoruz çünkü nerede tam verim alacağımızı bilemiyoruz. Hazırlık maçı oynamadığımız için sürekli bir arayış içerisindeyiz. Kimin verimi nerede oynarsa daha iyi olur bunu arıyoruz. Denizli maçı bizim için çok daha iyi olacak. Ofansif bölümde üretkenlik anlamında sıkıntı yaşıyoruz. İki maçtır bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Bunun için antrenmanlar yapıyoruz. Oyunculara statik oynamamaları gerektiğini söylüyoruz ısrarla. Elimizdeki oyuncularla bir kurgu oluşturmaya çalışıyoruz. Bunu oluşturduğumuzu şuan söyleyemeyiz. Belli bölümlerde istediğimiz gibi olsa da mücadele gücümüz diğer takımların çok altında. Mücadele olarak geri kalıyoruz. Elazığ maçını kaybetmemizin sebebi mücadele. Onlar daha iyi mücadele etti.”

TARAFTARIMIZ OLSA MAÇI KAZANIRDIK

Maçın seyircisiz oynanmasının takımı etkilediğini kaydeden Yalçın, “Taraftar olsaydı kazanırdık. Taraftar olmayan maçta oyuncu zevk almaz. Futbol bana göre bir sanat. Bunu icra etmek için çıkıyoruz sahaya. Bizim ateşli taraftarımız olsaydı kazanırdık.”dedi.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.