OLSUN OLSUN…

TFF 1. Lig normal sezonunda Süper Lig hedefine ulaşamayan Kırmızı Şimşekler, Play Off’larda hedefine ulaşmak için kolları sıvadı. Daha önce 3 kez Play Off’larda kupa kaldıran Kırmızı Şimşekler, sezon boyunca kaçırdıkları sayısız fırsata rağmen deneyimleri ile Play Off’un favori takımı.

OLSUN OLSUN…
21 Mayıs 2017 Pazar 07:11

Başkan Ünal haklı çıktı

Sezon başında 62 puan bareminin Eskişehirspor’u Süper Lig’e çıkaracağını belirten Başkan Halil Ünal, bu tahminin de haklı çıktı. Ancak takımı Başkan Ünal’ın bu tahminini puan hanesine yazdırmayı başaramadı. Peki; Kırmızı Şimşekler’i ilk iki hedefinden koparan nedenler nelerdi?


Özalan ile umutlu başlangıç
Eskişehirspor sezona genç teknik adam Alpay Özalan ile başladı. Tecrübesizliğine rağmen camia tarafından oldukça samimi karşılanan Özalan, Eskişehirspor teknik direktörlük koltuğunda ligde 20 karşılaşmaya çıktı. Özalan bu 20 maçta gerek taktiksel anlamda, gerek ise alınan skorlarla Eskişehirspor camiasının beklentilerini karşılayamadı. Eskişehirspor’un kendi evinde Manisaspor karşısında almış olduğu 5-1’lik mağlubiyet ise Özalan ile Eskişehirspor’un yollarını ayırmasına neden oldu. Elbette Özalan’ın Göztepe karşılaşmasında takımı sahadan çekmesi ve ligin 15. haftasında kendi sahasında Denizlispor’a 3-0 gibi yine farklı bir skor ile yenilmesi bardağın dolmasına neden olan diğer önemli faktörlerdi. Bunlara ek olarak ilk 11’de bir türlü istikrarı yakalayamaması da Özalan’ın en çok eleştirildiği yönlerin başında geliyordu. Özalan ile çıkılan 20 karşılaşmada Eskişehirspor attığı 37 gol ile ligin en fazla gol atan takımı olurken, kalesinde gördüğü 27 gol ile defans açısından tat vermeyen bir görüntü sergiledi. Özalanlı Eskişehirspor 20 haftada 35 puan topladı.

Beadini ile 1 maç
Alpay Özalan’ın takımdan ayrılışı sonrasında tecrübeli teknik adam Mustafa Denizli ile görüşmelere başlayan Eskişehirspor’da Elazığspor ile deplasmanında tecrübeli isim Burhanettin Beadini kulübede görev aldı.
 

Denizli dönemi başlıyor

Burhanettin Beadini ile bir hafta geçiren Eskişehirspor’da Mustafa Denizli ligin 22. haftasında oynana Ümraniyespor karşılaşması öncesinde Eskişehir’e gelerek Eskişehirspor’un teknik direktörlük koltuğuna oturdu. İlk karşılaşmasında Ümraniyespor ile golsüz berabere kalan tecrübeli teknik adam Mustafa Denizli 13 haftada 5 galibiyet, 5 beraberlik, 3 kez de mağlubiyet aldı. Denizli’nin görevde olduğu 13 hafta da Eskişehirspor 20 puanlık bir performans sergiledi.

Es Es bu takımlardan çok çekti
Eskişehirspor’un hedefine ulaşmamasında iki takım ile oynanan karşılaşmalar büyük rol oynadı. Bunlarda ilki hiç şüphesiz Göztepe oldu. Deplasmanda oynanan karşılaşmada Eskişehirspor’un sinir harbi havasında geçen karşılaşmada bir mağlubiyet bir de Özalan’ın takımı sahadan çekmesi neticesinde gelen -3 puan Eskişehirspor’a sezon sonunda oldukça pahalıya mal oldu. Eskişehirspor’u hedeften eden bir diğer takım ise bu sezon Eskişehirspor’a karşı her iki karşılaşmada da galibiyet ile ayrılan Denizlispor oldu. Kritik dönemde Denizli karşısında alınan mağlubiyetler Es Es’e pahalıya mal oldu.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.