Maçın kader anı!

Eskişehir Basket-Anadolu Efes maçının son saniyeleri büyük heyecana sahne oldu. Son 13 saniye kala hakemin topu Efes’e vermesi ve kalan saniyeler maçın kaderini belirledi.

Maçın kader anı!
24 Ekim 2017 Salı 15:02

Son 33 saniyeye Efes 84-82 önde girdi. Topu kullanan İstanbul ekibinde Simon 3 sayı çizgisi dışından topu potaya gönderdi. Çemberden seken topa ribaund için Eskişehir Basket’ten Rowland, Anadolu Efes’ten ise Errick McCollum yükseldi. Başhakem Aytuğ Ekti topun kimden çıktığını belirleyebilmek için pozisyonun tekrarını izledi. Ekti, bir süre sonra topu Efes’e verinde salondan büyük tepki geldi.

Son top girmedi

Tekrar hücum yapan Anadolu Efes, pas hatası yapınca araya giren E.J. Rowland turnike ile skoru 84-84’e getirdi. Kalan 8 saniyede hücum yapan Efes Simon’la bitime sadece 1,7 saniye kala skoru 84-86’ya getirdi. Eskişehir Basket molanın ardından Rowland ile 1,7 saniyede sayıyı bulamayınca maçı kaybetti. Maç sonu Başkan Sinan Özeçoğlu ve idareciler hakeme büyük tepki gösterdi.

 “Son topa kadar mücadele ettik”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 3. haftasında Anadolu Efes'e 86-84 mağlup olan Eskişehir Basket'in başantrenörü Josep Maria Berrocal, maçı kazanmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Alkışlar Eskişehir Basket’e

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 3. haftasında temsilcimiz Eskişehir Basket, Anadolu Üniversitesi İki Eylül Spor Salonu’nda ligin zorlu ekiplerinden Anadolu Efes ile mücadele etti. Potanın Şimşekleri karşılaşmayı 84-86’lık skorla kaybetse de parkedeki müthiş mücadele ve güzel performanstan dolayı salonu dolduran 4 bin Siyah Kırmızılı taraftardan alkış almayı başardı.

“İlerleyen maçları kazanabiliriz”

Maçın ardından açıklamada bulunan Koç Josep MariaBerrocal, desteklerinden dolayı taraftarlarına teşekkür ederek, “Son topa kadar mücadele ettik. Maçta 18 top kaybettik. Top kayıplarını azaltmamız gerekiyor. Artık önümüzdeki Gaziantep Basketbol maçına hazırlamalıyız. Maçın kontrolünü elimizde tutmalıyız. Bu yönümüzü geliştirirsek, ilerleyen maçları kazanabiliriz” dedi.

 “Elimizden geleni yaptık”

Eskişehir Basket formasıyla parkeye ilk 5’de çıkan deneyimli oyuncu Caner Erdeniz karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada “İyi mücadele ettik. Elimizden geleni yaptık. Yenildikleri için üzgünüz. Gaziantep Basket maçına iyi hazırlanacağız” dedi. Caner karşılaşmada 11 dakika süre alarak 5 sayı ve 1 ribaunt ile takımına katkı sağladı.

Marshall’dan müthiş performans

Oynanan Anadolu Efes maçında benchten gelerek takımını sırtlayan Sean James Marshall, Eskişehir Basket’in en skorer ismi oldu. Maça ilk 5’de başlamayan Amerikalı oyuncu 25 dakika süre aldı. Maçta rakip potaya 18 sayı bırakan yıldız oyuncu, yüzde 50 iki sayı ve yüzde 25 üç sayı istatistikleriyle oynadı. Marshall toplam 4 ribaunt alırken 3 asistle de takımına katkı sağladı.

MÜTHİŞ ATMOSFER

Eskişehir’de basketbol izleyici sayısı gün geçtikçe daha da artıyor. Eskişehir Basket’in Anadolu Efes’i konuk ettiği karşılaşmayı 4 bin taraftar takip etti. Tribünlerde renkli görüntüler yaşandı

Destek verdiler

Lige 2’de 2 ile başlayan Dev Adamlar, sezonun en zorlu maçlarından ilkini Efes karşısında oynadı. Anadolu Üniversitesi İki Eylül Spor Salonu’na akın eden taraftarlar, maçın başından sonuna kadar Siyah-Kırmızılı ekibe büyük destek verdi. Aileleriyle maça gelen taraftarlar keyifli anlar yaşadı. Maçın son saniyelere kadar büyük bir çekişme içinde geçmesi tribünleri de sürekli oyunun içinde tuttu. Maç sonu, son saniyeye kadar güçlü rakibine direnen Eskişehir Basket, tribünlerin alkışını aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.