MACERA OLSUN DİYE ADAY OLMADIK

Eskişehirspor Başkan Adayı Osman Taş, yönetiminde yer alan Mustafa Topkaya ve Mehmet Şimşek yarın gerçekleşecek olan genel kurul öncesi basının karşısına geçti. Taş, "Bizim koltuk sevdamız yok. Taraftar olarak geliyoruz" dedi.

29 Mayıs 2019 Çarşamba 14:05

Eskişehirspor Başkan Adaylığını açıklayan Osman Taş, birlikte hareket etme kararı alan Mustafa Topkaya, mevcut yönetimdeki Mali Asbaşkan ve Taş'ın yönetim listesinde yer alan Mehmet Şimşek yarın gerçekleşecek olan genel kurul öncesi merak edilenleri cevaplandırdı.  İsmet İnönü Caddesi’ndeki Esstore Mağazasında gerçekleşen toplantıda konuşan Taş, “8 Mayıs kongre kararı aldık. Bunun üzerine aday olduğumu açıkladım. Eski yönetici arkadaşlarım ve yeni aramıza katılan arkadaşlarımla beraber bu işe talip olduğumuzu açıkladık” dedi.

-Çok geç kaldılar

Dün akşam gerçekleşen toplantıya ilişkin konuşan Taş, “3 hafta önce belediye başkanlarımızı ve kulübün değerli isimlerini ziyaret etmiştik. Eskişehirspor’u daha iyi yerlere getirmek için çalışacağımızı söylemiştik.  Dün ortak liste yapalım dediler. Çok geç kalındığını 3 hafta beklediğimi ilettim. Listemin hazır olduğunu ve söz verdiğim kişilerden vazgeçmeyeceğimi, kimseyi yarı yolda bırakmayacağımı, aday olduğumu ve karşımıza kim çıkarsa da herkesin yolunun açık olmasını belirttim” şeklinde konuştu.

-Seçilirsek cuma günü ödeme yapılacak

Taş hedeflerinin mevcut kadroyu korumak olduğunu söyleyerek, “Biz buraya bilinçli geliyoruz. Zoru seven insanım. Bizim ilk hedefimiz mevcut kadronun maaşlarını, primlerini dağıtıp bu kadroyu elimizde tutmak. Çocukların hepsinin haberi var yarın ki genel kurulu bekliyorlar. Eğer seçimi kazanırsak cuma gününden itibaren sözümüzü tutacağız” dedi. Taş, kulüp çalışanına da ödeme yapacaklarını aktardı. Taş, Eskişehirspor’u dilencilik olayından çıkarmak istediklerini de sözlerine ekledi. 

-Fuat Çapa ile görüşeceğiz

Teknik Direktör Fuat Çapa ile bir görüşme yapacaklarını söyleyen Taş, “3 gün önce Fuat Hoca ile görüştüm. Cuma günü oturup konuşacağız. Onun çok emeği var” dedi. Taş, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’tan kendisi ve yönetimi için destek sözü aldığını söyledi.

Aday Taş,  herkesi genel kurula beklediklerini söyleyerek, “Yarınki genel kurula herkesi bekliyoruz. Bizim koltuk sevdamız yok. Taraftar olarak geliyoruz. Bu işlerin sona kalmasını istemiyoruz. Seçilmezsek de desteğimizi veririz” dedi.

-Yükümüz çok ağır

Yeni oluşturulan liste yer alan Mehmet Şimşek futbolcu alacaklarına ilişkin , “Geçmiş dönemden kalan futbolcuların maaş ödemeleri var. Kaan Ay yönetiminde bir kısım ödemeler oldu ancak alacakları mevcut. Futbolculara ödeme yapmadan tatile göndermek zorunda kaldık. Cuma günü bu yönetim seçilirse kalan ödemeler yapılacak. Puan silme ve cezalara ilişkin ise herkes önlemini almıştır. Önümüzdeki sene yük çok ağır” dedi.

Şimşek ayrıca, “Liste çıkabilir, bu şehrin bölünmesi anlamına gelmez. Eskişehirspor’umuzun başına bir şey gelse eski başkanlarımız, yöneticilerimiz üzülür. Bu süreç ayrışma ve kutuplaşma süreci değildir. Biz yönetim olarak çalışacağız. Eskişehirspor’u sahiplenmeye gelmiyoruz" ifadelerini kullandı. 

- Eskişehirspor için son dönemeç

Osman Taş’ı destekleme kararı alan  Mustafa Topkaya ise, “Herkesin ortak paydası Eskişehirspor. Eskişehirspor için son dönemeç. Sorunları çözebilmek adına tek başımıza fayda sağlayamayacağımızı düşündük. Osman ile oturup, görüştük. Birlikte hareket etme kararı aldık. Bizim için kimin başkan olduğunun önemi yok. Koltuk sevdamız yok. Bizim için önemli olan Eskişehirspor’un geleceği. Eskişehirspor’un sorunlarını biliyoruz. Bu sorunları hal edeceğiz. Mevcut kadroyu koruyacağız. Eskişehirspor’un geleceği için konuşuluyor. Tehlikeyi fark edelim. Macera olsun diye gelmedik. Amacımız Eskişehirspor’un iyi yere gelmesi” şeklinde konuştu. Bekleyen icra dosyalarına ilişkin ise Topkaya,  “Çok fazla vakit kaybetmeyeceğiz. Kimsenin kapımıza gelmeden gerekli görüşmeleri yapacağız” dedi.

Osman Taş kimdir?

Osman Taş 22 senedir ticaretle uğraşmakta. Ticari hayatına Eskişehir’de başlayan Taş,  Sarar’ın Almaya temsilciliğini 3 yıl yürüttü. 17 senedir havalimanlarında yer hizmetlerinde görev yapan Taş,  14 havalimanıyla beraber çalışıyor. Taş'ın ayrıca Eskişehir’de insan kaynakları ve istihdam ofisleri bulunmakta. Taş aynı zamanda Esstore’un işletmeciliğini yapmakta. Osman Taş, Eskişehirspor’a destek olmak amaçlı Devrek’te bir otel satın aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.