KONTROLLÜ DEPLASMAN UYGULAMASI GELİYOR

Deplasmana gidecek taraftarlar şehir çıkışından itibaren kontrol edilecek. Kupa finallerinde e-bilet uygulaması gelecek.

KONTROLLÜ DEPLASMAN UYGULAMASI GELİYOR
10 Ağustos 2017 Perşembe 12:10

Gazete Duvar'ın haberine göre; Samsun’da Beşiktaş ve Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa Finali’nde yaşanan olayların ardından hükümetten yeni tedbirler geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, “2017-2018 sezonunda 6222 sayılı sporda şiddet düzensizliğin önlenmesi hakkında kanunun uygulanması ve müsabakaların düzen, huzur içinde yapılmasının sağlanması” konularında toplantı düzenledi.

Bakanlık Merkez binasında gerçekleştirilen toplantının koordinasyonunu Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak üstlendi. Programa Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Spor Genel Müdürü, Emniyet Genel Müdürü, Jandarma Genel Komutanı, Futbol Federasyonu, Basketbol Federasyonu, Voleybol Federasyonu ve Hentbol Federasyonu başkanları katıldı.

ŞEHİRDEN ÇIKIŞTAN İTİBAREN KONTROL

Zirvenin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yaptığı açıklamada, “Müsabakaların risk analizlerini yapacağız. Kupa finallerinde e-bilet sistemini uygulayacağız. Güvenlik sorununa bir an önce çözüm getirmemiz gerekiyor. Teknolojik kabiliyetimizi artırmak konusunda da çalışmalarımız olacak” dedi.

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise maçların risklerine göre kategorilendirileceğini ve buna göre önlem alınacağını söyledi. Soylu ayrıca deplasmanda giden taraftarların şehirlerinden çıktıkları andan itibaren kontrol edileceklerini belirtti. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de Samsun’daki maçla ilgili 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığını açıkladı.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.