İmece usulü bir kulüp: ARGE

Basketbolu kadınlarda tek temsil eden kulüp ailelerin ortak çabası ile kuruldu. Mehmet Terzi Spor Salonu’nda yaptıkları antrenman adeta bir aile buluşması. Tek amaçlarının çocukları kötü alışkanlıklardan korumak ve spora yöneltmek olduğunu belirten Kulüp Başkanı Ragıp Gönen, “Kız çocukları basketbol oynasın diye böyle bir yol seçtik.” dedi.

İmece usulü bir kulüp: ARGE
08 Şubat 2018 Perşembe 14:19

ARGE Basketbol Kulübü, Mehmet Terzi Spor Salonu’nda aile ortamında çalışmalarını sürdürüyor. Kulüp başkanı Ragıp Gönen’in kulübü ile ilgili konuşurken şehir için iyi bir şey yapmanın vermiş olduğu gurur adeta gözlerine yansıyor. Tek amaçlarını çocukları kötü alışkanlıklardan korumak olduğunu belirten Gönen, “ Cem Sezer,  Ahmet Çiftelerli, Savaş Tuncerli ve ben ARGE’yi kurmaya karar verdik.  Eşlerimiz de üyeler. Dört ailenin kurduğu bir derneğiz. ARGE Basketbol olarak 2 seneden beri faaliyet gösteriyoruz. Ondan önce Gelişim Koleji sahibi Erdal Şahbaz bize kulübünü verdi, spora katkıda bulunmak adına. Daha sonra kulübümüzü kurduk. Hocamız Erhan Aras ciddi bir emek harcıyor.  Bizde transfer edilen oyuncu yok. 10 senelik oyuncumuz var o oyuncumuz bile Erhan hocamızın yetiştirdiği oyuncu” diye konuştu.

Kız çocukları basketbol oynasın diye…

Şu anda şehirde rakiplerinin olmadığından yakınan Başkan Gönen,  “Kız çocukları basketbol oynasın diye böyle bir yola girdik. Bize şu anda rakip yok. Biz de senede 3 hafta izin olur. Yazın çift antrenman, kışın tek antrenman çalışırız. Bütçemizin %90’ını velilerden geliyor. Büyükşehir servis ve bazı oyuncularımıza burs imkanı sağladı. ETİ bilbord yaptırdı. Odunpazarı spor salonunu bize tahsis etti. Çocuklarımızın çoğu fen lisesi öğrencisi. 3 öğrencimiz TEOG sınavlarındada full çekti. Derslerinde başarısız olmamaları oyuncularımız ve bizim için büyük önem taşıyor. Dersleri hiçbir koşulda ihmal edemez oyuncularımız. Çocuklarımız burada dolu dolu vakit geçiriyor. Kötü alışkanlıklardan koruyoruz bu şekilde” dedi.

Dolaplarına bile bakıyoruz

Çocukların sağlığına büyük önem verdiklerini belirten Gönen, “Çocuklarımız sağlıklı beslenmeleri de çok önemli bazen evlerine gider buzdolaplarını gider açarız. Abur cubur yiyecekler olmayacak. Şimdi yeni bir uygulamaya başlıyoruz bundan sonra velilerimizin de sigara içmemesini hedefliyoruz. İnsanlar motivasyon ile ciddi şekilde zor denilen şeyleri aşıyor. Çocuklarımız bu konuda en büyük kozumuz çocuklarımızın yanında sigaralarını saklamak zorunda kalıyor velilerimiz. Yakında hepsinin bırakacağını düşünüyoruz” dedi.

Aydın “Kulübü emek ayakta tutuyor”

Kulübün emektar velilerinden Prof. Dr. Hakan Cengiz Aydın ise kulübü velilerin emekleri sayesinde ayakta durduğunu belirterek,  “Zorluklara rağmen 4 oyuncumuzu milli takımlara gönderiyoruz. Bu sene üçüncü senemiz veliler olarak kulübü ayakta tutuyoruz. Pek çok kurum kulüpleri kapatırken biz emek ve istek ile kulübümüzü ayakta tutacağımıza inanıyoruz.  Çocukların tamamı basketbol oynamak için burada hepsi Eskişehir’in kendi çocuğu. Genellikle kulaktan kulağa bir şekilde sporcularımız bize katılıyor. Bizim en büyük derdimiz kızlarımızın basket oynaması. Birkaç proje var. Avrupa’dan destek almak için bu projeleri hayata geçireceğiz. Büyükler kategorisinde Eskişehir’de rakibimiz yok. Sadece Eskişehir’de 2006 ya grubundan 4 tane takım çıkıyor. Bu Eskişehir’e yakışmayan bir durum. 4 sene sonra her kategoriden 4 takım çıkarmayı başarırsak çok büyük bir başarıya imza atmış olacağız” diye konuştu.


Etiketler; #arge #basketbol
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.