HERŞEY GÜZEL OLACAK

Eskişehirspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın olağan basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

HERŞEY GÜZEL OLACAK
14 Eylül 2017 Perşembe 13:39

 
Geçtiğimiz hafta alınan sonuç ardından 4 haftalık periyodun kendileri için memnuniyet verici olmadığını belirten teknik Direktör Sergen Yalçın, “4 haftalık süreç bizim açımızdan çok iyi değil. Erkan ve Felix takıma dönecek. Bu bizim için sevindirici. Göreve gelirken sağlıklı bir başlangıç yapamayacağımızın farkındaydık. 4 maçta 9 gol yedik. Mutlaka savunmayı çözmemiz lazım. Gol atma anlamında sıkıntımız yok. Bütün uğraşımız savunmayı oturtmak. Zor bir süreçten geçiyoruz. Görevi kabul ederken, böyle bir sürecin olacağını biliyorduk. O yüzden telaşa gerek yok. Ancak fazla hayalci olmaya da gerek yok. Biraz sabır lazım, biraz beklemek gerekecek. Birlikte bu yoldan bir şekilde geçeceğiz. Bu hafta oynayacağımız müsabakada taraftarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Onlarda bize katılırsa Eskişehirspor yavaş yavaş seviyeyi yükseltecektir” dedi.

Bu süreci hep birlikte yaşayacağız

Bu sürecin kendilerini şaşırtmadığını belirten Sergen Yalçın, “Güzel günler görmek için biraz sıkıntı yaşamamız gerekecek. Bu sıkıntıları hep birlikte yaşamamış gerekiyor. Biraz sabır lazım ben buraya kısa bir dönem için teknik direktörlük yapmaya gelmedim. Biz çok geç başladık. Takımın hazırlanması uzun zaman alacak. Taraftarımız sabırlı olsun bu süreci bir şekilde geçeceğiz. Biz bu süreci yaşamaya hazırız. Bizim çok başarı ya da başarısızlık anlamında çok fazla konuşacak bir şeyimiz yok. Bu süreci atlattıktan sonra güzel günleri göreceğiz. Biz buraya 3 5 maç için gelmedik. Bir proje dahilinde buraya geldik. Bu sıkıntıları bilerek geldik. Başkan bu külfetten kulübü kurtarmak için çok çalışıyor. Bu çalışmaların iyi sonuçlanacağını düşünüyorum. Herkesin desteğine ihtiyacımız var. Medya ve taraftarın desteği çok önemli. Herkes bunun farkındadır zannediyorum. Biz güllük gülistanlık bir kulübe göreve gelmedik” dedi.

Ayrılma gibi bir düşüncemiz yok

Görevi bırakmak gibi bir düşüncesinin olmadığını yenileyen Sergen Yalçın, “Oyuncularımız geçtiğimiz sezon final maçının hala etkisinde. Bunu atlatmaları gerekiyor. Ayrıca fizik olarak üst seviyeye çıkarsak oyun tarzımızda değişir. Ümraniyespor karşılaşmasında daha ofansif bir takım olarak çıkacağız. Bu noktada Erkan’ın takıma dönmesi çok önemli. Bu ligde kimle oynarsak oynayalım çok zor geçecek. Kupa maçında daha genç futbolculara görev vereceğiz. Bu kadro ile hem kupayı hem ligi sürdürmemiz kolay değil. Bizim için önemli olan lig. 10 ve 12. Haftaya kadar önümüzü göre bilirsek devre arasında da transfer yasağını kaldırabilirsek çok daha şeyler olabilir bizim için. Belki 5 veya 6 hafta sonra çok daha net görebileceğiz bazı şeyleri. Uzun süreli bir proje söz konusu. Bu projeyi de kulüp ile ilgili bir sıkıntı olmaz ise biz bu projeyi bitirmeye niyetliyiz” dedi.

Her şey güzel olacak

Geçen sezon final oynayıp kaybetmiş bir takım bu hiç kolay değil. Ayrıca bu kadrodan 6-7 futbolcu da gitmiş. Bu hiç kolay değil futbolcular için de kolay değil. Oyuncular yavaş yavaş o birlik ve beraberliği sağlayacaklar çünkü burası ciddi bir kulüp. Hem oyuncular hem biz görevimizin bilincindeyiz. Sadece biraz zaman lazım. Bu süreci geçtikten sonra çok daha güzel şeyler olacak.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.