HAKLI GALİBİYET

Cemal Yavuzol yazdı...

HAKLI GALİBİYET
04 Aralık 2017 Pazartesi 09:01

           Eskişehirspor'un son 4 haftadır artarak devam eden iyi futbolu Samsun'da oyun ve skor olarak zirve yaptı. İlk 10 dakika hariç sahanın her bölümünde üstünlük sağlayan, rakibe top göstermeyen, çok fazla pozisyon üreten bunun yanında attığı kadar da kaçıran bir Eskişehirspor izledik.


           Cezalı olan Hürriyet'in yerine Dorukhan'ın asıl mevkisi olan orta sahaya geçmesi, Akaminko'nun da Türkiye'ye geldiği ilk yıl oynadığı sağ bekte başarılı maç çıkarması; Yücel Hoca'nın doğru hamleleriydi. Maçtan önce dezavantaj gibi görünen Hürriyet'in eksikliği, bir şekilde taşların yerine oturmasını sağladı. Bu arada Akaminko'nun ülkemizdeki ilk takımı Orduspor, hocası da Yücel İldiz idi.


             Kayacan'ın formu her hafta yükseliyor. Oyunun başında altı pastan kurtardığı pozisyon, maçın seyrini değiştirdi. Artık sadece hocası ve takım arkadaşları değil, tüm taraftarlarımız da Kayacan'a güven duyuyor. Her oyuncunun görevini eksiksiz yerine getirdiği bu maçta Kaan'a ayrıca parantez açmamız lazım. Sezonun ilk maçlarında güçsüzlüğünden dolayı yerden kalkamayan, sık sık sakatlanan oyuncumuz; kuvvetlenince kendini buldu. Özellikle son 2 maçtır hem müdafaa hem de hücumda takıma ekstra katkı sağlıyor. Erkan'la olan uyumu da müthiş. Tebrikler Kaan.


             Hücumda haftalardır etkisiz görünen Buruno, takımı adına attığı ikinci golle maçın kopmasını sağladı. Kötü oynadığı maçlarda bile, gücünün tamamını sahada harcayan Buruno; yaptığı ekstra mücadelesiyle golü attı.


             Alınan Samsun deplasman galibiyeti, oynanan futbol ve oyuncuların artarak devam eden form grafiği, bu takımın bizlere en azından play-off heyecanı yaşatacağının güçlü bir işaretidir. Yeter ki kısıtlı kadromuzdan gereksiz eksilmeler olmasın. Özellikle kartlar konusunda dikkatli olunsun.


             Sıkıntıların, belirsizliklerin olduğu bu dönemde oyuncuların ve teknik heyetin gerek sahadaki mücadelesi, gerekse saha dışındaki duruşu, gösterdikleri düzeyli tepkiler; takdiri hak ediyor. Onlar üzerlerine düşeni yaptılar.


            Büyük gün Çarşamba. Öncelikle geçen son 1 hafta insanların Eskişehirspor konusunda ne kadar samimi, ne kadar dürüst , ne kadar gerçekçi olduğunu gösterdi. Kongredeki pozlar, sözler samimi ise; güçlü, çözüm bulabilen bir yönetim oluşacak; yükseliş başlayacaktır.


            6 Aralık'taki kongrede üzüntü ve hayal kırıklığı yaşamamak temennisiyle, hoşçakalın...
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.