Futbolculara Türkiye'ye gitmeyin uyarısı!

Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPro), oyunculara "Türkiye'ye gitmeyin" uyarısında bulundu.

Futbolculara Türkiye'ye gitmeyin uyarısı!
21 Kasım 2019 Perşembe 17:12

FIFPro'nun resmi sitesinden yaptığı açıklamada, son dönemde birçok kulübün oyuncuların alacaklarını ödemediği ve bunun sonucunda da birçok davanın açıldığı vurgulandı.

7 KULÜP İÇİN "DİKKAT"

"Oyunculardan özellikle Kardemir Karabükspor, Bursaspor, Ankaragücü, Antalyaspor, Eskişehirspor, Elazığspor ve Kayserispor'a gitmeden önce dikkatli olmalarını rica ediyoruz" ifadeleri kullanılan açıklamada, 2019'da FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'ndaki davaların yüzde 15'inin en yüksek oran ile Türkiye'de olduğu kaydedildi.

Türkiye'deki birçok oyuncunun, ilk ay maaşlarının bile ödenmediğini ve kendilerinden destek beklendiği yönünde mesajlar aldıklarını belirten Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği, oyuncuların Türkiye'de sözleşme imzalarken kesinlikle ciddi bir destek alması gerektiğini belirtti.

"MAAŞLARI DÜŞÜK GÖSTERİYORLAR"

Öte yandan FIFA'da birçok davası olan Türk kulüplerinin, maaşları düşük göstererek bonuslara yöneldiği ve bu konuda dikkatli olunması gerektiği söylendi.Türkiye Futbol Federasyonu'nun da UEFA'nın talebine rağmen oyuncuların sözleşmelerinin korunması konusunda yeni standartlar belirleme konusunda da eksik kaldığı mesajı paylaşıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.