ESKİŞEHİRSPOR’UN KURTULUŞUNDA YA TARAFTAR OLACAKSINIZ YA SEYİRCİ

Eskişehirspor'un bir an önce içinde bulunduğu durumdan kurtulması gerektiğini belirten ETB Başkanı Diri, "Bakanımıza, Vekillerimize, Valimize, Belediye Başkanlarına, Sanayi Odası ve Ticaret Odası Yönetimlerine, tüm Derneklere, tüm Sendikalara ve tüm Sivil Toplum Örgütlerine soruyoruz. Büyüğü küçüğü, genci yaşlısı, zengini yoksulu; bizler taraftar olarak ayağa kalkıyoruz. Siz seyirci mi kalacaksınız?"dedi.

ESKİŞEHİRSPOR’UN KURTULUŞUNDA YA TARAFTAR  OLACAKSINIZ YA SEYİRCİ
08 Haziran 2017 Perşembe 13:46

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri, Play Offlarda kaçan Süper Lig'in ardından takımın kötü günlerden kurtulması için herkesin bir araya gelmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda şehrin önde gelenlerinin desteğine ihtiyaç olduğunu söyleyen Diri şu açıklamalarda bulundu:

"Taraftar; yani, taraf olan taraf tutan!
Taraftar; yani gönül vermiş, sevdalanmış olan, sevdası uğrana bedel ödeyen, bedel ödeyebilen.
Seyirci; yani seyreden, izleyen uzaktan bakan. 10 liraya satın aldığı bilet ile kendisini takımın sahibi sanan ve her şeyi eleştirme hakkını kendinde bulan, yani takımına sadece müşteri olabilen. Satın aldığı forma kadar fedakarlık yapabilen.
Taraftarlık ile seyircilik çok net bir çizgi ile ayrılmış kavramlardır.
Ya taraftarsındır ya seyirci.
Bizler kurulduğu günden beri takımımızın taraftarı olmayı seçenlerdeniz. Bizler şehrinin takımına taraftar olabilen bu ülkedeki bir kaç şehirden biriyiz. Hatta 65’ten itibaren Eskişehirspor’un başkaldırışı, büyüklenmeye karşı diklenişi ile ülkenin dört bir yanından Eskişehirspor sevdalıları çıkmıştır.
Çok İyi bilirler bizi.
Ömrümüzü tükettiğimiz deplasman yolları iyi bilir bizi.
İyi bilir bizi; ES ES nameleriyle çınlattığımız stadlar, üstünde zıpladığımız koltuklar. Dışarıda bir tane arkadaşımızı kardeşimizi bile bırakmamak için kırdığımız kapılar.
Sadece kapılar değil, uğruna kırdığımız kalplerde çok iyi bilir bizi "gitme" diye arkamızdan ağlarken…!
Sadece Süper Lig değil, 1. 2. 3. liglerde çok iyi bilir bizi. Yolunu kaybettiğimiz kasabalar, nüfusundan fazla gittiğimiz ilçeler, bozulan otobüsler, olmayan yollar, karlar, kışlar, yağmurlar, çamurlar ve cehennem sıcakları da iyi bilir bizi.
Kısacası bu kocaman ülke ve onun 81 şehri iyi bilir bizi.
Bazıları sever, bazıları nefret eder, çoğu da kıskanır. Fakat hepsi iyi bilir ki bizler vefalı taraftarızdır. İşler kötü gittiğinde kaçanlardan değilizdir. Hasta yarini yarı yolda bırakacaklardan hiç değil.
Eğer, 'Vefa' kendi kitabını yazsa adını Biz koyar. Cefa filmini çekse başrolde Bizi oynatır.
Değerli Eskişehirsporlular,
Yarım asırlık efsanemizde şu günlerde işler bizim adımıza hiçte iyi gitmiyor. Yıllar sonra büyük bir heyecanla çıktığımız süper ligden bilinçli kasıtlı olarak Eskişehirspor düşmanları tarafından ele geçirilerek düşürüldük ve görünen o ki şu an bulunduğumuz bu ligden de büyük bir hızla düşüyoruz ve sorumlularını hepimiz biliyoruz. Fakat çok daha iyi biliyoruz ki işler bu haldeyken bile, şehrini siyah kırmızıya boyayan sevdasını yalnız bırakmayan bizler çocuklarımıza dilden dile anlatacakları destansı hikayeler bırakıyoruz. Daha güçlü geri dönmek adına ait olduğumuz tribünleri terketmiyoruz. Hafızalara kazınsın diye daha gür bağırıyoruz. Bu ülkenin en büyük taraftarı olduğumuzu göstermek için şanlı armamızı yalnız bırakmıyoruz.

Bizim bu gayretimizin sonuca ulaşması için başta sayın Bakanımız Nabi Avcı olmak üzere tüm Milletvekillerinin ve Belediye Başkanlarının desteğine ihtiyacımız var. Sayın Bakanım, evet devre arası 7-8 milyon gibi çok büyük bir kaynak yaratıp puan silinmesini önlediniz ancak artık işler geçici çözümlerle engellenemez düzeyde. Geçmiş yönetimin döneminden kalan borçları kapatamazsak kulübü kapatacağız. Eskişehirspor'a hizmet Eskişehir’e hizmettir. Bu taraftarı yalnız bırakmayanlar artık kim olursa olsun bizleri yanında bulacaktır. Bizlere Göztepe'yi kutlayan değil Eskişehirspor'un sorunlarına çözüm bulan vekiller, siyasiler, seçilmişler lazım.

Değerli Belediyelerimize de açık ve net söylüyoruz. Eskişehirspor'a üvey evlat muamelesi yapmaya devam mı edeceksiniz?
En son Play Off mücadelesinde şehrimizi oraya taşımakta ne kadar zorluk çektik biliyorsunuz? Bu en basitiydi ama bunda bile sınıfta kaldınız. Belediyelerimizden de aynı şekilde artık apaçık söz istemiyoruz. Gözle görülür yardımlar bekliyoruz. Büyükşehir Belediyemizden de daha fazla maddi destek bekliyoruz. Sayın Başkanımız Yılmaz Büyükerşen ulusal ve uluslararası imajıyla isterse her türlü desteği Eskişehirspor’a yönlendirebilir. Avrupa kenti Eskişehir diye övünüyoruz ancak Avrupa'ya giden bir takım bu şehrin reklamını çok daha iyi yapacaktır. Eskişehirspor’umuzun artık süslü kelimelere ihtiyacı yok, somut maddi desteğe ihtiyacı var.

Sayın Valimizden de öncelikle Sanayi Odası ve Ticaret Odası olmak üzere şehrin tüm dinamiklerini harekete geçirerek Eskişehirspor'a kaynak sağlayacak atılımlar bekliyoruz.
Yakında sanayi odası seçimleri var. Buradan ESKİŞEHİRSPORLU SANAYİCİ İŞ ADAMLARIMIZA SESLENİYORUZ. Bu zihniyetin arkasında durmayın. Artık değişim zamanı geldiği apaçık ortadadır. Eskişehir Sanayi Odası yıllardır küçük olsun benim olsun anlayışıyla, dışa kapalı, şehrin ihtiyaçlarına uzak yönetilmekten bu şehrin Eskişehirspor diye bir markasının olduğunu unutmuş durumda. Sayılı büyüklükte sanayiye sahip olan Eskişehir'in, sanayicilerinin de desteğiyle Eskişehirspor'u zor günlerden kurtarması çok zor bir şey olmaması gerek.
Ticaret Odası ise kaynaklarını tur şirketi gibi çalışarak savurmaya devam edecekse ilk önce Eskişehirspor'un tüm deplasman masraflarını üstlenmelidir. Bu şehri yönetenler olarak halkın bu çığlığına sessiz kalmayın.

Şimdi yüzbinlerce taraftarın adına

Bakanımıza, Vekillerimize, Valimize, Belediye Başkanlarına, Sanayi Odası ve Ticaret Odası Yönetimlerine, tüm Derneklere, tüm Sendikalara ve tüm Sivil Toplum Örgütlerine soruyoruz.
Büyüğü küçüğü, genci yaşlısı, zengini yoksulu; bizler TARAFTAR olarak ayağa kalkıyoruz.
Siz SEYİRCİ mi kalacaksınız ?

MARŞ SÖYLEMEDEN ÖLMEK BİZE YAKIŞIR MI?"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.