ESKİŞEHİRSPOR’DA ÖZEÇOĞLU DÖNEMİ

Eskişehirspor 3 kez ertelenen Olağanüstü Genel Kurul da sonunda eklediği Başkan ve Yönetim Kurulu’na kavuştu. Yeni başkan Sinan Özeçoğlu oldu.

ESKİŞEHİRSPOR’DA ÖZEÇOĞLU DÖNEMİ
13 Temmuz 2017 Perşembe 17:49


Eskişehirspor kurucu üyesi ve Divan Kurulu Başkanı Aydın Begiter ve Divan Kurulu üyelerinin kulübün kayyıma kalmaması için yoğun çaba gösterdi. Eski başkan Halil Ünal’ın, ‘Ben artık yokum. Hakkınızı helal edin’ açıklamasının ardından yeni başkan ve yönetim arayışına giren Divan Kurulu, kongreyi 3 kez ertelemek zorunda kaldı. En son Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve eski kulüp başkanlarının bir araya gelmesi sonucunda Nesine.com Eskişehir Basket’in başkanı Sinan Özeçoğlu Eskişehirspor Kulübü Başkanlığı için ikna edildi.

Bugün yapılan Olağanüstü Genel Kurulda da Özeçoğlu Eskişehirspor’un yeni başkanı seçildi. Kongreye Eskişehirspor’un eski başkanları Halil Ünal, Nebi Hatipoğlu ve Ali Çelikoğlu da katıldı.

Divan Kurulu Başkanı Aydın Begiter, yapılan kongrenin umutların yeşerdiği bir kongre olduğunu söyledi. Begiter yeni yönetime başarılar diledi.

"İSTEDİĞİM BİRLİK VE BERABERLİK BU SALONDA VAR"

Kongrede bir konuşma yapan eski Başkan Halil Ünal, yeni yönetime başarılar diledi. Ünal, “Bu takım bizim 3. Evladımız. Geçtiğimiz sezon buna benzer bir tabloda biz geldik. 2016-17 futbol sezonunda doğru bildiğimiz her şeyi yaptık. Ama şampiyon olamadık. Tarihi çağrı yaptığım o kongredeki hayalim bugündü manzaraydı benim. Ben şahsım ve ekibimle birlikte ve hep birlikte bir karar aldık. Buradalarda yönetimler değişebilir ancak başka Eskişehirspor yok. Hep beraber üzerimize düşen ne varsa sonuna kadar desteğe varım. İnşallah Allah onlara şampiyonluk yaşatır. Bugün birlik ve beraberlik bu salonda var. Allah yardımcıları olsun.”dedi.

"HER ZAMAN DESTEĞE HAZIRIM"

Eski başkan Nebi Hatipoğlu da, "3. Kez ertelenen kongrenin sonunda Sinan kardeşimizin adaylığı ile tamamlayacağız. Ben herkese teşekkür ediyorum. Eskişehirspor yıllardır ilk defa bu tür bir kaosun içine girdi. Geçen sene Halil Başkan’ın büyük borçlarla ele aldığı takımı finale kadar taşıdı. Artık o finalin hesabı olmaz. Bugün Eskişehispor’un içinde olduğu mali durum hepimizi üzmektedir. Buradan ders çıkartıp bu borçları temizlememiz gerekiyor. Eskişehir’deki herkesin kulübe destek vermesini istiyorum." ifadelerini kullandı.

"GEÇMİŞ BORÇLARIN HESABINI SORUN"

Yönetimin öncelikle hedefinin borçların azaltılması olduğunu belirten Hatipoğlu, "Yeni yönetimin ilk görevi 6 milyondan 130 milyona nasıl geldiğini sorgulamaktır. Geçmiş yönetimlerden bunun hesabını sormalıdır. Bu para nerededir? Bugün gelinen nokta belli. Kulübe başkan olmanın ve yönetici olmanın bir bedeli vardı.Bedava başkanlık yok. Eskişehirspor yöneticileri eski dönem yöneticileri 1 milyon dolar hibe vermiştir. 10 sne önce yönetimler dahi büyük vecibeler vererek bu kulübü bir yerlere getirmiştir. Yeni yönetimin bir daha bu borçların olmaması için çalışmalıdır." diye konuştu.

"ESKİŞEHİRSPOR'UN DEĞERİNİ BİR KEZ DAHA ANLADIK"

Yeni yönetimin oluşmasında emeği olan AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü de,  "Bugün burada güçlü bir yönetimle kongremizi yapıyoruz. Eskişehirspor'un değerini bugün bir kat daha anladık. Ben Eskişehirspor'un kayyıma düşeceğine inanmadım. Bugün bunun neticesini almış olmaktan memnunum. Katkılarından dolayı Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Eskişehirspor'un her zaman destekçisi olacağız."açıklamasında bulundu.

Genel Kurul’da konuşan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Sinan Özeçoğlu’nun listesi okundu. Yönetim Kurulu listesi oybirliği ile kabul edildi.
 

Etiketler; #eskişehirspor
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fethi cetin - 7 yıl önce
Hayirli olsun insAllah eses layik oldugu superlige geri doner