ESKİŞEHİR BİZE İNANDI

Hırvatistan karşısında 1-0 galip gelen A Milli Takım oyuncuları, maçın ardından konuştu.

ESKİŞEHİR BİZE İNANDI
06 Eylül 2017 Çarşamba 11:06


Oynanan maçta galip gelinmesinin Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Hakan Çalhanoğlu, "Düşmedik ayağı kalktık. Bu bizim için çok önemli. Umarım İzlanda ve Finlanda’yı yeneriz" yorumunda bulundu.

Hırvatistan karşısında oynan maçta galibiyeti getiren golü atan Cenk Tosun, maçta herkesin savaştığını ve çok iyi olduğunu söyleyerek, "Grupta 1. olma şansımız bile var. Gelecek ay oynayacağımız maçlar bizim için çok önemli. İlk maçta yorulanlar olduğu için hoca rotasyona gitti. Yeni oyuncularla başladı. Sahada da bunun iyi olduğunu gördük. Oğuzhan zaten herkesin bildiği kaliteli bir futbolcu. Bizde iyi anlaşıyoruz. Golünde ikimizin ayağından gelmesi ayrı bir mutluluk verici. Gerçekten Ukrayna maçından sonra biz oturup, son üç maçı yenmek istediğimizi konuştuk. Bugünkü maçta da herkes çok iyi savaştı ve çok iyi oynadı" ifadelerini kullandı.

İsmi Beşiktaş ile anılan Hırvat oyuncu Vida hakkında 'nasıl buldunuz' sorusu üzerine Tosun, "İyi, zaten ben Vida’ya karşı 4. kez oynuyorum. Beğendiğim bir stoper. İnşallah takıma katılır" diye konuştu.

Uzun bir değerlendirmede bulunan Arda Turan ise, "Onlara tebrik ile başlayalım. Bugün Eskişehir halkına çok teşekkür ediyorum. Çünkü desteklerini üstümüzde o kadar iyi hissettik ki kendi sahamızda olduklarını, bize inandıklarını hissettirdiler. Tekrardan bir arada olmak, mutlu olmak o kadar iyi geldi bize. İhtiyacımız vardı çünkü. Bu ülkeni evlatlarıyız. Gidecek başka yerimiz yok. Bu ülkeyi seviyoruz ve bu ülke için canımız feda. Her anında hissederek, mücadele ederek oynadık. Taktiğe bağlı kaldık ve sonunda her şey planlandığı gibi gitti. Bazen futbol planlandığı gibi gitmiyor ama arkadaşlarımı çok tebrik ediyorum. Hocayı da tebrik ediyorum. ilk galibiyeti onun da. Nice galibiyetlere. Sonuna kadar umudumuz var. İnşallah sonuna kadar gideriz" ifadelerini kullandı.

Uzun zaman sonra galibiyetin çok iyi geldiğini belirten Turan, sözlerini şu şekilde tamamladı;

"Hem duygusal hem de fiziksel olarak zor durumdayız. Çünkü Burak’ın sakatlıkları, ben neredeyse 5 aya yakın doğru düzgün maç oynamıyorum. O yüzden bunlar hep sıkıntılı şeyler. Ama elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bizler de insanız. Sadece istiyoruz ki ülkemizin insanı bize inansın. Biz her şartta elimizden gelenin en iyisini vermeye çalışıyoruz. Bu formaya aşığız. Bunun için görüyorsunuz bütün şartları zorluyoruz aslında. Ama duygusal zorlanmayı da hep beraber aşıyoruz aslında. Takım arkadaşlarım, hoca, yöneticiler, başkanımız Ali abi hep beraber kenetlendik. Çünkü çok zordu şuanda bir beraberlik alsak her şey bitmişti ama şimdi bir anda her şey değişti. İzlanda’yı Finlandiya’yı yenebilir miyiz? Yenebiliriz mücadele ile. Yenersek ne olacağını bilmiyoruz. Play-off mu liderlik mi. İnşallah iyi şeyler olur. O yüzden arkadaşlarımı çok tebrik ediyorum. çok mutluyum, uzun zaman sonra çok iyi geldi. Vallahi bugün çok özel bir şey oldu. Bugün ayrı bir kenetlenme oldu ama Eskişehir’in buna çok büyük katkısı var. Biz buraya geldiğimizde öyle bir enerji hissettik ki sanki hiçbir şey olmamış gibi, kötü şeyler yaşamamışız gibi o yüzden halkımız böyle olunca, bize güvenince bizde kendimizi yerden yere atıyoruz. Yapabileceğimizin maksimumunu yapmaya çalışıyoruz."
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.