ESKİŞEHİR BASKET'TEN MÜHTEŞEM DÖNÜŞ

Eskişehir Basket geçen hafta uzatmalarda kaybettiği maçın telafisini aldı. Demir İnşaat Büyükçekmece ile karşılaşan dev adamlar sahadan 72-79 üstünlükle ayrıldı.

ESKİŞEHİR BASKET'TEN MÜHTEŞEM DÖNÜŞ
02 Aralık 2017 Cumartesi 15:08

Potadaki temsilcimiz Eskişehir Basket, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 9’uncu haftasında deplasmanda Demir İnşaat Büyükçekmece ile mücadele ederek 72-79’luk galibiyet aldı.

İlk çeyrek rakibin

Potanın Şimşekleri Büyükçekmece karşısında Berkay, Billy Baron, Caner, Rowland ve Kravtsov ilk 5’i ile parkeye çıktı. Hava topunu alan Kravtsov takımına serbest atış da kazandırdı. 2’de 1 yapan Kravtsov maçın ilk sayısını kaydetti. Devamında Rowland’ın top kayıplarıyla geriye düşen Dev Adamlar’da Billy Baron’un atışlarıyla skora denge geldi ve ilk çeyreğin son 4 dakikasında Devler 11-12 öne geçti. Kalan sürede vites yükselten Büyükçekmece ilk çeyreği 19-16 geride tamamladı.

Büyük mücadele

Karşılaşmanın ikinci çeyreğinde ise skor 22-16’ya gelince Kravtsov ve Marshall ile Dev Adamlar farkı eritmeyi başardı. 7-0’lık seri yakalayan temsilcimiz Duncan ile 22-23 öne geçti. Üstünlüğün sürekli el değiştirdiği periyodun sonlarında ise Rowland ve Baron’un müthiş sayılarıyla Devler ilk yarıyı 38-43 önde tamamladı. Maçın 3’üncü çeyreğine temsilcimiz Berkay’ın 3’lüğü ile başladı ve fark 10 sayıya çıktı. Ancak art arda yapılan top kayıplarıyla Büyükçekmece farkı eritti ve son çeyreğe Eskişehir Basket 53-57 önde girdi.

Devler telafi etti

Kıran kırana geçen karşılaşmanın son periyodu Duncan’ın 3 sayısı ile başladı. Farkı eritmeye çalışan ev sahibi ekibe Duncan ve Yunus Emre izin vermedi ve fark yine 10 sayıya çıktı (55-65). Demir İnşaat Büyükçekmece ekibi savunmayı sertleştirerek Eskişehir basket’in kolay sayı bulmasına izin vermeyince Devler frene basmak zorunda kaldı. Doğan Şenli’nin art arda sayıları ve Sean Marshall’ın boyalı alandaki mücadelesi ile Dev Adamlar rakibini 72-79’luk skorla yenerek Darüşşafaka mağlubiyetini telafi etti.

En skorerler Duncan ve Kravtsov

72-79 Dev Adamlar’ın üstünlüğü ile biten karşılaşmada Eskişehir Basket’in en skorer isimleri Josh Duncan ve Viacheslav Kravtsov oldu. 26 dakika 46 saniye süre alan Kravtsov rakip potaya 14 sayı bırakırken 19 dakika 45 saniye parkede kalan Duncan da 14 sayı ile takımını sırtladı. Duncan ve Kravtsov’u 13 sayı ile Sean Marshall takip etti.

 

Gençler Gaziantep’i yendi

Basketbol Gençler Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Eskişehir Basket Genç Takımı, ligin 10’uncu haftasında Yenikent Spor Salonu’nda Gaziantep Basketbol’u konuk etti. Karşılaşmaya iyi başlayan temsilcimiz 1’inci çeyreği 23-6 alırken ilk yarıyı ise 44-24 önde tamamladı. Üçüncü çeyrekte de frene basmayan gençler son çeyreğe 59-38 önde gitti. Son periyotta rakip potaya 27 sayı bırakan Potanın Genç Şimşekleri rakibini 86-54’lük skorla yenmeyi başardı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.