Eskişehir Basket: “Biz büyük bir aileyiz”

Play-Off ikinci maçında TOFAŞ’a sahasında yenilerek çeyrek finalde elenen Eskişehir Basket sezonu kapatmıştı. Siyah Kırmızılı ekip geçtiğimiz akşam veda yemeğinde bir araya geldi.

Eskişehir Basket: “Biz büyük bir aileyiz”
26 Mayıs 2018 Cumartesi 15:06

Potanın Şimşekleri sezonun son maçı olan TOFAŞ karşılaşmasının ardından geçtiğimiz akşam veda yemeğinde bir araya geldi. Sempre’de düzenlenen veda yemeğine Eskişehir Basket Kulüp Başkanı Sinan Özeçoğlu, yöneticiler, Eskişehir Basket Koçu Josep Maria Berrocal, teknik ekip, oyuncular ve oyuncu aileleri katıldı.

Tebrik etti

Yemekte konuşma yapan Başkan Sinan Özeçoğlu, “Bu sezon çok başarılı bir yıldı bizim için. Süper Lig’deki ilk sezonumuzda ligi yedinci bitirdik ve Play-Off’lara kalarak Avrupa kupalarına gitmeye hak kazandık. Bu müthiş başarı için hepinizi tek tek tebrik ediyorum. Emeğinize sağlık. Önümüzdeki sezon yine başarılara birlikte ulaşacağız” dedi.

Tecrübe oldu

Takım kaptanı Caner Erdeniz ise yaptığı konuşmada, “Sezon başında çok iyi bir takım oluşturuldu. Bu takımda aile ortamı kısa sürede yakalandı. Herkes müthiş bir kenetlenmeyle sezona başladı. İlk senemizde iyi bir başarı yakaladık. Play-Off’a katılma hakkı kazandık. Takım olarak iyi bir tecrübe oldu. Herkesin emeğine sağlık” dedi.

Eşleşmeler belli oldu

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde çeyrek final serilerinin 2-0'lık sonuçlarla sona ermesinden sonra yarı finale çıkan ekipler belli oldu. Play-Off’ta Eskişehir Basket’i eleyen TOFAŞ, Anadolu Efes ile eşleşti. Anadolu Efes çeyrek finalde Darüşşafaka’yı elemişti. Diğer yarı finalistler ise Fenerbahçe Doğuş ve Banvit oldu. Ayrıca yarı final karşılaşmalarının da maç programı belli oldu. Serilerin tüm maçta bitmemesi durumunda diğer karşılaşmaların tarihleri daha sonra belirlenecek.

Buna göre ilk üç maçın programı şöyle:

27 Mayıs Pazar

18:15 TOFAŞ-Anadolu Efes

28 Mayıs Pazartesi

20:45 Fenerbahçe Doğuş-Banvit

29 Mayıs Salı

20:45 TOFAŞ-Anadolu Efes

30 Mayıs Çarşamba

20:45 Fenerbahçe Doğuş-Banvit

31 Mayıs Perşembe

20:45 Anadolu Efes-TOFAŞ

1 Haziran Cuma

20:45 Banvit Fenerbahçe


 

Sakarya gurur duyuyor

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Fenerbahçe’ye Play-Off’ta elenen Sakarya BB’de Başantrenör Selçuk Ernak, sezonu başları dik bir şekilde tamamladıklarını söyledi. Ernak,  “Gerçekten saha içi, saha dışında büyük zorluklara göğüs gererek, karakter ve kalite göstererek başımız dik şekilde sezonu bitirdik. Onlarla gurur duyuyorum. Her sene üstüne biraz daha iyi şeyler koyarak, Sakarya'nın şu anda çok sevdiğini düşündüğüm basketbolu biraz daha ileri götürmek istiyoruz." diye konuştu. Ernak, Sakarya'yı basketbol şehri yapmak istediklerini vurgulayarak, bunun için kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan taraftara da teşekkür etti

Sarıca sakatlıklardan yakındı

Tahincioğlı Basketbol Süper Ligi Play-Off Serisi'nde Banvit'e çeyrek final turunda 2-0'lık seriyle elenen Beşiktaş’ta Ufuk Sarıca açıklamalarda bulundu. Sarıca, “Rakibi kutluyorum. Turu hak ettiler. Maçı beş ya da altı defa kazanacak hale getirdik ama isabet oranımız çok düşüktü ve mental hatalar yaptık. Neresinden bakarsak bizim için sıkıntılı ve zor bir sezondu. Sakatlıklar bizi çok yıprattı. Geçen sene final oynamıştık. Gönül isterdi ki yine final oynayalım. Son iki sezona baktığımızda daha büyük hedeflere giden bir takım yarattık. Bugünden itibaren gelecek sezonun planlamasını yapmak zorundayız” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.