Eskişehir Basket-Beşiktaş Sompo Japan: 78-87

Eskişehir Basket kendi saha ve seyircisi önünde Beşiktaş Sompo Japan'a 78-87 mağlup oldu.

Eskişehir Basket-Beşiktaş Sompo Japan: 78-87
06 Ocak 2018 Cumartesi 22:19

1. Periyot Sonucu

Eskişehir Basket-Beşiktaş Sompo Japan: 18-30

İlk Yarı Sonucu

Eskişehir Basket-Beşiktaş Sompo Japan: 45-55

3. Periyot Sonucu

Eskişehir Basket-Beşiktaş Sompo Japan: 61-66

Maç Sonucu

Eskişehir Basket-Beşiktaş Sompo Japan: 78-87

Temsilcimiz maça Billy Baron, E. J. Rowland, Caner Erdeniz, Jeff Ayres ve Doğan Şenli ilk 5’i ile başladı. İlk iki dakikada Beşiktaş 9-0’lık seri yakalayınca Koç Berrocal mola aldı. Mola dönüşü E. J. Rowland’ın 3’lüğü geldi. İlk periyodun bitimine 7 dakika varken Beşiktaş 10 sayı fakla 13-3 öndeydi. Basit top hataları yapan Eskişehir Basket, rakibine kolay basket şansı verdi. Konuk ekip ilk periyodu 18-30 önde tamamladı.

İkinci periyotta toparlanan Eskişehir Basket, özellikle Buğrahan Tuncer’in dış atışlarıyla farkı eritti. Periyot boyunca 27 sayı bulan temsilcimiz, buna rağmen ilk devreyi 10 sayı geride 45-55 tamamladı. 3’üncü periyotta tribünlerde tansiyon yükselirken, parkede müthiş mücadele yaşanıyordu. Eskişehir Basket farkı eritmek için yoğun çaba sarf etse de basit top hatalarından bir türlü kurtulamadı. Konuk ekip 3’üncü periyodu 61-66 önde tamamladı.

Son periyoda etkili başlayan Eskişehir Basket, farkı 2 sayıya kadar indirdi. Son 5 dakika 47 saniye kala skor 71-73’dü. Hücumda yapılan basit top hataları sonrası son 3 dakika kala Beşiktaş farkı 8 sayıya kadar çıkartı. Kalan dakikalarda rakibini yakalayamayan Eskişehir Basket, maçı 78-87 kaybetti.


 

Olaylar çıktı

Maçın devre arsında dışarıda kalan bir grup Beşiktaş taraftarı ile polisler arasında olayla çıktı. Polis olaylara biber gazı ile müdahale etmek zorunda kaldı. Olaylar yaklaşık 10 dakikada yatıştırıldı.

Hakemler içeri girdi

Tribündeki gerginlikler üzerine 2 kez anons yapıldı. Dördüncü periyodun hemen başında, periyodun birimine 9 dakika 13 saniye kala Beşiktaş taraftarı maytap atınca maçın hakemler soyunma odasına girdi. Yaklaşık 15 dakika sonra hakemler çıktı ve maç kaldığı yerden devam etti.


 

Beşiktaş tribünü boşaltıldı

Maçın son periyodunda atılan maytap sonrası hakemler içeri girince güvenlik güçleri yaklaşık 5 dakika sonra Beşiktaş tribününü boşaltma karar aldı. 300’e yakın Beşiktaş taraftarı periyodun birimine 9 dakika 13 saniye kala salondan çıkartıldı.

Protokolden destek

Eskişehir Basket’in Beşiktaş ile oynadığı zorlu maçı Eskişehir Basket Başkanı Sinan Özeçoğlu, Siyah-Kırmızılı yöneticiler ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Ak Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan ile Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan takip etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.