ENSEYİ KARARTMAYIN!

Eskişehirspor’u yakından takip eden Eskişehir basınının önemli isimleri kalan süreci değerlendirdi

ENSEYİ KARARTMAYIN!
10 Mayıs 2017 Çarşamba 11:09

Yenigün Gazetesi’nden Murat Dağtekin: Eskişehir’in yumuşak karnına dikkat
“Önümüzde çok kritik iki hafta var. Umut edelim bu maçlar Eskişehirspor’u hedefe ulaştıracak şekilde sonuçlansın. Play-Off’a tahammülü olmayan Eskişehirspor’un ilk ikiye girerek Süper Lig’e çıkması hepimizin ortak dileği. Ancak Play Off’larla kalınması halinde Eskişehirspor’un yumuşak karnı olan Erkan odaklı performanstan kurtulması gerekiyor. Erkan iyi olduğunda takım iyi, Erkan kötü olduğunda takım kötü artık final sürecine girerken başta Erkan olmak üzere tüm futbolcuların saha içindeyken hedefe odaklanmaları gerekiyor. Eskişehirspor’un, Erkan’ın dolayısıyla takımın değişken ruh halinden sıyrılması halinde Süper Lig’e çıkmaması için hiçbir neden yok.

İstikbal Gazetesi’nden Behçet Albayrak: Eskişehir zoru da finali de sever
Bundan sonraki süreçte camiaya düşen en önemli görev sakinliği ve sükûneti korumak. Bunu yaparken heyecan ve hırsı yitirmede,  istek olacak ama kaos yaratmayacak. Bunun başarılması gerekiyor. Taraftar sezon boyunca elinden geleni yaptı. Bundan sonraki süreçte de yapacağından kimsenin şüphesi yok. Zor süreçte psikolojik olarak bir tırmanma sağlanması için şehrin önde gelenlerine büyük görev düşüyor. Eskişehirspor zoru da sever finalleri de hele ortada bir kulübün yok olma gibi bir kaderi varsa bu zorluklar aşılmak için önümüze konulmuş demektir. Hep birlikte süper lig’e çıkacağız.

Sonhaber Gazetesi’nden Aytaç Ersoy: Play Off’lara yabancı değiliz.
Bu camia 3 kez Play Off oynayarak bir üst lige çıkma başarısı gösterdi. Dördüncüde de aynı başarıyı sergileyecektir. Hiçbir zaman rahat rahat bir hedefe ulaşmayan bir camiadan söz ediyoruz. Stresi seven bir yapımız var. Ve bu stresin üstesinden gelecek bir potansiyelimiz.

Sakarya Gazetesi’nden Ali İhsan Sarıçoban: Umutluyuz zaten başka şansımız da yok
Matematiksel olarak ilk iki şansı devam ediyor. Bu yüzden bu hedeften kopmamak gerekiyor. Rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Eskişehir’in Eskişehirspor’un ve Başkan Halil Ünal’ın kaderi bu kolay yoldan hiçbir zaman hedefe ulaşmamış bir tecrübeye sahibiz. Bu yüzden Play Off bizim için korkutucu değil. Ancak şu var siyaset spora karışmasın ama siyasetin nimetlerinden şehir kulüpleri faydalanıyor. Sivas ve Malatya çok iyi örnekler. Lobi faaliyetlerinde Eskişehirspor’un da bu siyasi nimetlerden faydalanması gerekiyor. Kısaca Süper Lig’e çıkacağız umutluyuz şuanda umutlu olmaktan başka bir seçeneğimiz de yok zaten.

Anadolu Gazetesi’nden Ahmet Canoruç: Yüzde 90 ihtimal ile Play Off oynayacağız
Bu sürece moralli gitmemiz gerekiyor. Kalan haftalarda sonuç ne olursa olsun öldük bittik dememek gerek. Bu süreçte tüm futbolcuların kazanılması önemli. Bu noktada teknik heyete büyük görev düşüyor. Play Off oynayacağız yüzde 90 ihtimalle. Aile ortamını kurmayı başarırsak Play Off’ların en favori takımıyız.

İstikbal Gazetesi’nden Erkan Midilli: Pes etmek dirilişe yakışmaz
Bu hafta alınan sonuçlar ile Eskişehirspor ilk iki şansını mucizeye bıraktı. Bir yandan bu mucizenin gerçekleşmesini bekleyeceğiz, diğer yandan psikolojik olarak Play -Off’larla hazırlanacağız. Diriliş sezonu dedik. Diriliş kelimesinin hakkını vermemiz gerekiyor. Umutsuzluğa düşmek, sinirleri germek hiçbir fayda sağlamayacağı gibi hedeften alı koyar. Umutlu bir şekilde her ne olursa olsun Süper Lig’e odaklanmalıyız. Pes etmek yok. Son düdüğe kadar hedef kovalanacak. Öte bir şey konuşmak yersiz.

Anadolu Gazetesi’nden Osman Cemoğlu: Fırsat teptik ama sorun değil
Eskişehirspor ayağına gelen fırsatı geçen hafta alınan sonuçlar ile tepti. Ama sıkıntı değil. Play Off konusunda, zorluklar konusunda ciddi tecrübeye sahip bir camiayız. Kadro kalitemiz ortada istikrarlı bir takım olmayı bu kısa süre içerisinde başarabilirsek kimsenin endişesi olmasın. Play Off’lara ve rakiplere çok kafayı takmamak gerekiyor. Yeter ki, teknik ekip ve futbolcular istikrarı yakalasın.
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İncitatus - 7 yıl önce
Gazeteciler ve taraftarlar bu işe yürekten inanıyor onların yarısı kadar bizim lejyonerler inansa bu iş olacak.