Dün Osman Taş bugün Mustafa Topkaya

Eskişehirspor Başkan Vekili Mustafa Topkaya dün Osman Taş’ın yaptığı açıklamalara aynı sertlikte yanıt verdi: “Başkan değil, istifamı isteyemez…”

Dün Osman Taş bugün Mustafa Topkaya
05 Eylül 2019 Perşembe 16:08

Topkaya yaptığı açıklamada istifasını isteyen Osman Taş’ın yönetim kuyrulu kararı ile başkanlığının iptal edildiğini belirterek, istifasını isteyemeyeceğini söyledi.

Karar defterinin kulüpte olmadığını Osman taş’ın götürdüğünü belirten Topkaya, “Sayın Osman Taş başkan adayı olduğunu açıkladıktan sonra belli başlı görüşmeler yaptı ve bana birlikte hareket edelim dedi. Bize bütçesinin hazır olduğunu söyledi. 2 milyon EURO bütçesi olduğunu söyledi. Yönetime geldikten sonra olduğunu iddia ettiği bütçesinin olmaması bizi bir takım sıkıntılara soktu. Kulübün acil ödemelerini yapmakta zorlandık. Kendisinin harcadığı para konusunda saygımız sonsuz ama bahsettiği bütçenin olmaması kulübümüz sıkıntılarla baş başa bıraktı” dedi.

-Fuat Hoca ile görüşmede vardı-

Fuat Çapa ile yapılan görüşmede Osman Taş’ın olduğunu da belirten Topkaya,  “Fuat Hoca ile yapılan görünmede kendisi vardı. Fuat hoca sözleşme rakamını kendiniz belirleyin dedi. Fuat Çapa’nın devam etmesini biz istemişiz gibi davrandı. Ama kendisi de o görüşmelerde vardı. Fuat Hoca’nın görüşmeler esnasında yönetimden talep ettiği 3 şey vardı. Kendi ekibi ile çalışmayı istedi kadroda daralma ve oyunculara ödeme yapılması istendi. Bunlar kabul edildi. Fuat Hoca takımla kampa gitti. Bu süreçte kulüp kampa giderken futbolculara yapılan sözü kamplardan önceydi. Ben o görüşmelerde yoktum ama orada bir takım sözler verilmiş ve o sözler tutamamışken, Fuat Çapa’ya yönelik açıklamalarını ben kabul etmiyorum. Daha sonra kişisel bir duruma dönüştü.

“2 Milyon EURO bütçem var” dedikten sonra çıtayı yükseltti. Ve bu beklentilerin hiç birisi yerine gelmedi. Osman Taş’ın istifa dilekçesini yönetim kurulu işleme koydu. Kendisi de resmi olarak başkan değil. Karar defteri kulüpte olmadığı için bunu göremiyoruz.

Benimle ilgili faturadan bahsetti. Halil Ünal döneminde belediyenin Eskişehirspor’a tahsis ettiği reklam bilboardları ile ilgili bu bedellerin tamamı ödemmiş. Eskişehirspor’u büyük bir zarar uğratacağı konusunda hem fikir olduk. Fatura kesilirken, kulüp muhasebecisi, Mehmet Şimşek’te oradaydı. Halil Ünal döneminde tahsile edilen paranın faturasının şimdi neden kesildiğini sorması gerekirdi. Eskişehirspor’un zarar görmemesi açısından bunların hepsini es geçtik. Kendisi benim istifa ettirecek bir pozisyonda değil. Karar defterinde 8 imza ile yeniden başkan seçilirse yeniden başkan olur. Ama şuanda başkan değildir” dedi.

-Kongre olacak-

Yönetimin kararlar aldığını hatırlatan Topkaya, “Genel kurul kararını biz yönetim kurulunda 8 yönetici arkadaşımızla aldık. Genel kurul kararının iptal olmasına ilişkin 2 yol var. Birinci yol 8 yöneticinin iptal kararı alması diğer yöntem ise mahkeme yoluyla olur” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.