Diri'den yaylım ateşi

ETB Başkanı Murat Diri, Eskişehirspor’un içinde bulunduğu zor durumu bir kez daha akıllara getirirken önemli uyarılarda bulundu. Diri’nin eleştiri yağmurundan camianın her kesimi nasibini aldı.

Diri'den yaylım ateşi
03 Şubat 2017 Cuma 16:51

İŞTE DİRİ’NİN AÇIKLAMASI
ZAMANI GELİNCE HESAP SORACAĞIZ

Takımın içinde son günlerde hiç tahmin etmediğimiz isimler para yüzünden yönetimimize rest çekme noktasına gelmiş olduğunu görmekteyiz. Birlik beraberlik havasının bozulmaması için camiaya olumsuzlukları yansıtmamak için mücadele eden efsane başkanımız Halil Ünal büyük bir çaba harcıyor. İçinde bulunduğumuz olumsuz süreci hepimiz yakından biliyoruz. Kulüp borç batağında, şampiyonluk sözü vererek imza atan topçular kulübümüze her gün ihtar ve tehdit göndermektedir. Şüphesiz Anadolunun en güzel ve en yaşanabilir kenti olan Eskişehir'de kimse açlıktan ölmez. Özellikle futbolcu kardeşlerimizin hakkını her zaman öder. Değerli Başkanımızın özverili ve fedakar çalışmalarını görmezden gelmek bu süreçte Eskişehirspor'umuza ihanettir. Ancak şampiyonluk yolunda en büyük aday olarak ilerlerken bile birileri araya nifak sokmaya çalışmakta camiayı kaos ortamına sürüklemeye çalışmaktadır. Zamanında Avrupa kupalarında esen Armamızı iftiralar ile karalayıp yerine önce güven ekibini getirenler bugün de lider olan ve şampiyonluk yolunda gümbür gümbür ilerleyen armamızı kaos ortamına sürüklemeye çalışmaktadır. Belki bilinçsizce bu davranış içerisindeler. Fakat Taraftar liderleri olarak bu isimleri çok net biliyoruz. Zamanı gelince hesap sormaktan asla çekinmeyiz. Ancak o zaman bu zaman değil.
KOLLARINI BAĞLAMIŞ SEYREDİYORLAR
Özellikle şehrin zenginleri Eskişehirspor'a gönül vermiş geçtiğimiz dönemlerde hizmet etmiş isimleri bu süreçte kollarını bağlamış bu maddi imkansızlıkları seyrediyor. Bakınız sayın abiler, burada uzayı keşfetmiyoruz. Maalesef durumumuz ortada. Kulübün tavsiyelere ihtiyacı yok, paraya ihtiyacı var. Madem bu kadar Eskişehirspor'u düşünüyorsunuz ellerinizi ceplerinize atacaksınız, fedakarlık yapacaksınız. Durum ortada bugün değil de ne zaman yardım edeceksiniz. Bugün Efsane taraftar deplasmana taşıyıcı firma ve otobüsçülere borç olduğundan gidemiyor. Bir konsorsiyum oluşturup bu borcu kapatmak bu şehrin vergi liderlerinin boynunun borcudur. Bizler sizlerin evlatları, kardeşleri, yeğenleriyiz. Eskişehirspor'u bizden, bizi Eskişehirspor'dan mahrum bırakmayın. TV açtığınızda sizleri gururlandıran bu tribünlerin tekrar armasının peşinden binlerce km yol gidebilmesi için bizlere de yardım edin.
KİMSENİN PARASI KALMAZ
Futbolcu kardeşlerimize de birkaç sözümüz var. Önünüzde 15 lig maçı var yani 45 puan. Bu puanların hepsini toplamak için sahaya çıkacaksınız. Sahanın her karışına terinizi bırakacaksınız. İllaki paranız gecikecek ama takılmayacaksınız. Çünkü gelirken de biliyordunuz Eskişehirspor olarak zor durumdayız ve kimsenin bir kuruşu bu kulüpte kalmaz. Tabi ki sizin de idame ettirmeniz gereken bir hayat ve standartlarınız var. Bunları çok iyi biliyoruz. Siz bu yıl vereceğiniz mücadeleyle bizim geleceğimizi kurtaracaksınız. Biz bunu asla unutmayız! Fakat başka türlü bir tavırda olursanız bunu sadece biz değil Türk Futbolu da unutmaz!! Bizler sizlerin bu şehri şampiyon yapacağınıza inanır ve güveniyoruz. Sizler gibi bizlerde bin bir güçlükle sizin olduğunuz her yere gelerek sesiniz olmaya çalışıyoruz. İnanıyoruz ki bu şehre hepinizin adını altın harflerle kazıyacağız ve bazılarınızın heykelini dikeceğiz. Çünkü bu sene DİRİLİŞ senemiz. Bunun üstesinden gelecek gücünüz var.
SEN BU TAKIMI
BU TAKIMDA SENİ
ŞAMPİYON YAPACAK

Teknik ekip ve hocamıza gelince. Eskişehirspor Kulüp Başkanının haberi olmadan söylediği her söz hocamızın şahsi görüşüdür. Ancak hocamızın sözleri üzerinden, Camiamızda bu tarz söylemleri kullanıp tribünleri karıştırmak isteyenler olacaktır. Biz taraftar temsilcileri ve büyük Eskişehirspor taraftarı olarak buna fırsat vermeyeceğiz. Alpay hocam bu kadronun bu yarı sadece motivasyona ve adalete ihtiyacı var. Hangi durumda olursa olsun, moraller ne olursa olsun sizden istediğimiz tek şey takımı inandırmanız. İnancımızı koruduğumuz sürece sahadaki siyah kırmızı renkler kimseye boyun eğmez. Saha da kimse boyun eğmediğimiz sürece tribünler de asla susmaz. Ancak şampiyonluk yolunda sürekli kadro krizleri gündeme gelmekte ve taraftarlar arasında olumsuz söylemler ortaya çıkarmaktadır. Futbolcular ile diyaloğunuzu düzeltmeli, şampiyonluk yolunda malzemeci dahil heekese ihtiyacınız olduğunu unutmamamız gerekmektedir. İlk deneyiminizi Eskişehirspor gibi bir camiada yaşıyor olmanız sizin için büyük bir şans olduğunu bilmelisiniz. Emin olun bu camiadan bir gün giderseniz bu ortamı çok fazla ararsınız. Bir an evvel toparlanmalı ve takımdaki küskün topçuları kazanmalısınız. Unutmayın, siz ne kadar Eskişehirspor'u şampiyon yapacaksanız, Eskişehirspor'da sizi şampiyon Hoca yapacak.
BAŞKAN ÜNAL’A DESTEK OLUN
Sıra yönetimde, Halil Ünal Başkanımıza ne kadar destek oluyorsunuz? Kapalı kapılar ardında Halil Ünal'ın gıyabında yıpratıcı söylemleri devam ettirmek Eskişehirspor'a Ne kadar zarar veriyor farkında mısınız? Seçimden sonra gazetelerde boy gösterdikten sonra kulübün kapısını dahi çalmayan yöneticilerimize sesleniyoruz. Sizleri de tarih yazıyor. Varını yoğunu ortaya koyan tüm Eskişehirsporluları da taraftar yüreğine kazıyor. Tüm şehrimizin bu süreçte Halil Ünal'a elinden gelen bütün desteği vermesi gerekmektedir. Bu yıl şampiyon olup süper lige çıkamazsak bir Eskişehirspor daha olmaz. Bunu anlayın artık. Ofisleriniz de oturup "Helal olsun adama" demekten öteye geçip Halil Başkanımızın yanında durun ve destek verin. Başkanımız şu süreçte hayallerimizin ötesinde bir başarı gerçekleştirdi. Biz ondan razıyız Allah'ta ondan razı olsun.
DİRİLİŞ SEZONUNUN HAKKINI VERELİM
En nihayetinde biraz da kendimize dönelim. Geçen sene düştüğümüz yıl Gençlerbirliği deplasmanından dönen taraftara "seneye devre arası lider olacaksınız" diye birisi söyleseydi dalga geçiyor diye sert tepki verirdik. Ancak şuan bizim hayallerimizin bile ötesinde bir başarı yaşıyoruz. Önce güven söylemiyle camiayı paramparça edenlerin ardından tekrar bir camia olarak yolumuza devam ediyoruz. Artık bu yolda yapılması gereken takıma, teknik heyete, yönetime ve basınımıza destek verip bu zor dönemi hepberaber atlatmaktır. Geçen sene de söyledik hedefimizi yerine getirene kadar tam destek dedik ve sözümüzün arkasında durduk. Bu sene de DİRİLİŞ başlattık. Bu mücadelenin hakkını verememek bize yakışmaz. Yeni yapılan stadımızı doldurabildiğimiz kadar doldurmak ve lider olan armamızı sonuna kadar desteklemek gerekmektedir. Olumsuz söylemlerimizi şampiyonluğu garantileyene kadar bir kenara bırakmak biz Eskişehirspor sevdalılarının boynunun borcudur. "Bu noktada birleştirici güç yine biz, Eskişehirpor'umuzun cefakar taraftarı oluyoruz." Gelinen noktada artık Eskişehirspor taraftarı olarak olumsuz hava oluşturacak söylemleri ligdeki kritik konumumuzdan dolayı ertelemeliyiz. Siyasi söylemlerimizi stadyuma sokmamamız gerekmektedir. Son günlerde slogan haline getirilmeye çalışılan ortak değerlerimizi bu sürece alet etmemeli ve edilmesine göz yummamalıyız. Zaman eleştiri zamanı değil, siyasi propaganda zamanı değil, destek zamanıdır.
ES ES YOK OLMASIN
Sonuç olarak, bu zorlu süreçte herkes elini taşın altına koyacak. Yönetim yöneticiliğini yapacak, teknik ekip kendi sorumluluğunu bilecek ve geldikleri bu görevde takımı sonuna kadar inandıracak, futbolcu terinin değil kanının son damlasına kadar savaşacak, basın şehrimizi şampiyonluğa inandıracak ve dedikodulara prim vermeyecek. Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bakın arkadaşlar bu sene şampiyon olup Süper lige çıkamazsak bir daha Eskişehirspor diye bir takım olmayabilir, telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurur. Biz gelirsek de herkes gelir. Bu tarihi sezonda "ben takımın yanında değildim elimde imkan varken yardım edemedim" dememek için omuz omuza kol kola tribünlere.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.