DEVLER KAZANDI 74-81

Final Grubu ikinci maçında Bursaspor Durmazlar’ın konuğu olan Nesine.com Eskişehir Basket rakibini yenerek şampiyonluk yolunda çok önemli bir galibiyet elde etti.

DEVLER KAZANDI	74-81
17 Mayıs 2017 Çarşamba 21:21

Çekişmeli başladı
Mücadeleye Sean Marshall’ın orta mesafeli sayısıyla başlayan Potanın Şimşekleri pota altından daha fazla sayı bulmaya çalıştı. Bunda başarılı olan temsilcimiz Bursaspor’un en etkili ismi DejanBorovnjak’ı durdurmakta zorlandı. Kıyasıya geçen mücadelenin ilk çeyreğini temsilcimiz 23-21 önde kapatmayı başardı.
Savunmayı sertleştirdik
İkinci periyotta da savunmayı sertleştiren temsilcimiz özellikle Efekan Coşar ile Bursa’nın bir diğer etkili ismi KarloVragovic’i durmayı başardı. Hücumda ise Buğrahan ve Marshall ile etkili olan Eskişehir Basket ilk 5 dakikada durumu 28-23 yaptı. Top kayıpları yaşayan temsilcimiz karşısında farkı indiren Bursa Şahin’in üçlüğüyle durumu 30-28 yaptı ve takımını ilk kez öne geçirdi.
Farkı açtık
Temsilcimiz soyunma odasına 41-36’lık skorla önde girdi. Üçüncü çeyrekte ise Yunus’un üçlüğü ile maça başlayan Bursa karşısında temsilcimiz Cemal’in smacıyla karşılığını verdi. Dış atışlarla etkili olmaya çalışan ev sahibi karşısında aynı karşılığı veren Potanın Şimşekleri Murat ve Buğrahan ile durumu 60-53’e yaptı. Bursa serbest atış çizgiden bulduğu sayılarla farkı düşürse de temsilcimiz son çeyreğe 60-56 önde girdi.
Büyük zafer
Son çeyrekte Marshall ve Duncan’ın üç sayılık atışlarıyla başlayan temsilcimiz farkı 8 sayıya kadar çıkardı. Savunmada rakibine geçit vermeyen temsilcimiz Bursa’nın 4 dakikada 2 sayı bulmasını sağladı. Rakibine göz açtırmayan Potanın Şimşekleri son iki dakikada farkı 12 sayıya kadar çıkardı. Temsilcimiz maçı 74-81 kazandı.
 
Yalnız bırakmadılar
Dün oynanan Bursaspor Durmazlar-Nesine.com Eskişehir Basket karşılaşmasını Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Nesine.com Eskişehir Basket Başkanı Sinan Özeçoğlu ve yönetim kurulu üyeleri büyük bir heyecan içinde takip etti. Temsilcimizin kritik maçı öncesi salonu dolduran yönetim takımı tribünden destekledi.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.