Dev Adamlar Uşak’a bileniyor

Ligi 7’inci bitirerek Play-Off’larda Tofaş ile eşleşmek isteyen Eskişehir Basket, Basketbol Süper Ligi’nin 28. haftasında 6 Mayıs Pazar günü Muratbey Uşak’ı konuk edecek. Devler, Uşak temsilcisinden 2 puan almak için çalışmalara başladı.

Dev Adamlar Uşak’a bileniyor
01 Mayıs 2018 Salı 13:21

Hazırlıklar başladı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 27’nci haftasında deplasmanda ligin güçlü ekiplerinden Tofaş’a konuk olan ve 73-69’luk skorla Eskişehir’e mağlubiyetle dönen temsilcimiz Eskişehir Basket, 1 günlük izin yaptı. Zorlu geçen Tofaş maçının yorgunluğunu üzerlerinden atan Dev Adamlar, Anadolu Üniversitesi İki Eylül Spor Salonu’nda toplanarak 6 Mayıs Pazar günü saat 17.00’de oynanacak olan Muratbey Uşak maçı hazırlıklarına başladı.

Hedef galibiyet

İspanyol Koç Josep Maria Berrocal Riera idaresinde yaklaşık 2 saat süren antrenman yapan Potanın Şimşekleri, fitness salonunda halter çalışması ile Muratbey Uşak hazırlıklarının startını verdi. Ardından koç Berrocal ile Tofaş maçının değerlendirmesini yapan Devler, ısınma hareketlerinin ardından hücum ve savunma varyasyonları ile günü noktaladı. Temsilcimiz, Muratbey Uşak karşısında galibiyet hedefliyor.

Top kayıpları belimizi büktü

Ligin 27. haftasında oynanan Tofaş maçında temsilcimiz Eskişehir Basket, 73-69’luk skorla mağlup oldu. Dev Adamlar, karşılaşmada 17 top kaybı yapınca, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 27. haftasında en fazla top kaybeden takım oldu. Buğrahan Tuncer 6 top kaybı yaparken Josh Duncan 3, Billy Baron ve Caner Erdeniz 2’şer top kaybı yaptı. Yunus Emre, Viacheslav Kravtsov ve Doğan Şenli ise 1’er kez top kaybı ile oynadı.

İyi ki doğdun Jeff!

Eskişehir Basket’in başarılı oyuncularından Jeff Ayres, 31 yaşına girdi. 1987 Amerika-Ontario doğumlu olan pivot oyuncusu Ayres’e antrenman öncesi takım arkadaşları tarafından sürpriz doğum günü yapıldı. Eskişehir Basket’in sosyal medya hesaplarından ise “Happy birthday Jeff! (Doğum günün kutlu olsun Jeff!) Başarılı basketbolcumuz Jeffrey Ayres'ın doğum gününü teknik heyetimiz ve basketbolcularımızla birlikte kutladık” paylaşımı yapıldı.

“Play-Off sertliğinde maç oldu”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 27. haftasında oynanan Eskişehir Basket maçının ardından Tofaş koçu Orhun Ene açıklamalarda bulundu. Ene, Play-Off sertliğinde bir maç oynadıklarını belirterek, “Son 4 maçımızda da alabildiğimiz kadar galibiyet alıp, normal sezonu güzel bir şekilde bitirmek ve ondan sonra da Play-Off’ta bu çabamızın karşılığını almak istiyoruz” dedi. Deneyimli koç sözlerini şöyle sürdürdü; “Eskişehir Basket takımı ritimli oynayan, başarılı bir lig takımı. Ancak bence savunma tarafında yani vücut vücuda enerji tarafında sert de bir maç oynandı. Hakemler de Play-Off sertliğinde bir maç oynanmasına izin verdiler ki bu durumun bizim için iyi olduğunu düşünüyorum. Bu mücadelede rakibimizi 69 sayıda tuttuk. Hücum ritmi anlamında sorunumuzun olduğunu düşünmüyorum.”



“Eskişehir Basket çok iyi oynadı”

Tofaş’ın Amerikalı oyuncusu Pierria Henry, Eskişehir Basket maçının ardından konuştu. Henry, “Eskişehir Basket, bize karşı çok sert, çok iyi bir basketbol oynadı. Play-Off öncesi bizim için de iyi bir antrenman oldu. Kaybettiğimiz ritmi yeniden sağlamamızda da faydalı oldu. Bundan sonrası için de Play-Off öncesi konsantrasyonumuzu sağlayıp, sert bir şekilde antrenmanlarımızı yaparak Play-Off’a hazırlanmak istiyoruz. Son olarak da taraftarımıza değinmek istiyorum. Çok elektrikli bir ortam vardı. Yarattıkları atmosferle bunu sahaya çok iyi yansıttılar. Bu yüzden onlara da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.