ÇAPA: KİMSE BURADAN HELALLEŞEREK GİTMEMİŞ

Oluşan tablodan çok memnun olduğunu ifade eden Çapa, “Ligin bitimine beş hafta kala belki de keşke bu tablo 31 Ağustos’da oluşsaydı diyeceğiz. Arkadaşlarımızın en büyük şanssızlığı sadece 15 haftaları kalmış olmasıdır” dedi.

30 Ocak 2019 Çarşamba 15:33

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa Eskişehirspor’da son yaşanan gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Transfer tahtasının açılması sürecini değerlendiren Çapa, “Çok zor bir süreçti. Bu süreç son altı aydır yaşıyorum. Zor da olsa Eskişehir’i mutlu eden bir sonuca ulaştık. Çok emek sarf edildi herkes tarafından. Başkanımız yönetimiz, şehirde söz sahibi olanlar bunları göz ardı etmemek lazım. İnşallah son 10 günde gördüğümüz sinerjiyi bundan sonraki zamana da yayarız. Anadolu efsanesini tekrar eski günlere döndürmeyi başarırız.

Ortada inanılmaz bir emek var. 23- 24 avukat, 71 teknik adam ve futbolcu bunlarla bire bir gidip görüşmeniz, ikna etmeniz, halinizi anlatmanız gerekiyor. Ben imza veren herkese teşekkür etmek istiyorum. Biz şunu gördük 71 kişinin hiç biri buradan helalleşerek gitmemiş. Bizim şehrimiz misafir perver bir şehir. Biz futbolcu ve teknik adamlarımızı bu şekilde göndermememiz gerekiyordu. Bundan sonraki süreçte bizden ayrılanlarla helalleşerek ayrılalım. Bu bize daha çok yakışır” diye konuştu.

BAĞLILIKLARINI GÖSTERDİLER

Lisasnsı çıkmamasına rağmen Eskişehirspor ile yollarını ayırmayan futbolculara teşekkür eden Çapa şöyle konuştu:

Haziran ve ocak çok zor geçti. Bundan sonraki süreçte çok zor geçecek. Transfer tahtasını açmak için belirlediğimiz bir bütçe vardı. Bunun çok çok üstüne çıktık. Bundan sonra kadromuza katacağımız futbolcularda seçeneklerimiz biraz daha azaldı. Bu süreçten sonra göz bebeğimiz gençleri göz ardı etmeyeceğiz. Diğer taraftan burada kalan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. O arkadaşlarımız sözleşmelerinde yer alan rakamlarda ciddi indirime gittiler. Bu durum onların buraya ne kadar bağlı olduğunu gösteriyor. Kerim Avcı dışında hepsi şuanda burada. Ben onlara ne kadar çok teşekkür etsem azdır. Bir iki ay maaşı verilmeyen futbolcularda sıkıntı yaşanır futbol dünyasında. Biz bu futbolcu arkadaşlarımız ile böyle bir sorun yaşamadık. Ben bundan dolayı onların emeğine yüreğine teşekkür etmek istiyorum.

BERKAY DABANLI GELİYOR

Berkay Dabanlı’nın Eskişehirspor forması giyeceğini belirten Çapa; “Olmazsa olmaz takviye yapmamız gereken mevziler var. Berkay Dabanlı bizle birlikte olacak. Berkay Boluspor’da idmanlara katılmış idmanı olan bir arkadaşımız. Kendisi de buraya gelmek istedi. Dosyasından da fedakarlık yaparak geldi. Umut ederim bize faydalı olur bu süreçte.

BORCUMUZ OLAN FUTBOLCULAR İLK HEDEF

Transferde ilk etapta kulübün borçlu olduğu futbolculara yöneleceğini belirten Çapa, “Eğer onların içinden bir alternatif yakalayamazsak kimleri değerlendireceğiz onlara bakacağız. Çok bir zamanımız yok 36 saatte bu işleri hal etmemiz gerekiyor.” dedi.

KEŞKE DİYECEĞİZ

Kalan haftalar ile ve hedeflerle ilgili konuşan Çapa; “Bu şehir kendisini çok çok rahat idare edebilir. Geçmişle hesaplaşmak değil elimizde ve cebimizde ne varsa onla ne yapabiliriz onlara bakacağız. Cemali Sertel transferi değişik bir şekilde oldu. Cemali’nin transferi tahtayı açmamız da yüz de yüz etken oldu. Sezona başlarken hedeflerimizi, hazırlık dönemimizi çok çok iyi biliyorsunuz. O kadro ile lige başlasaydık çok farklı bir tablo bekliyorduk. Şimdi o tabloyu belki 2-3 hafta göremeyeceğiz. Ama 3-4 hafta sonra o tabloyu göreceğiz. Ligin bitimine 15 hafta kaldı. Son beş haftaya geldiğimiz de bu tablo keşke 31 Ağustos’da olsaydı diyeceğiz. Şimdi gerçekten kendimi bir teknik direktör olarak hissediyorum. Şimdilik ilk hedef bulunduğumuz yerden uzaklaşmak. Bu sezon ligde kalmak ilk önceliğimiz. İkinci hedefimiz kulübün üzerindeki yükü azaltalım. Bu borçtan kurtulmak zorundayız. En önemli hedefimiz bu” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.