Çağdaş Okulları TEV Maratonu’nda Türkiye birincisi oldu

Türk Eğitim Vakfı Eskişehir Şubesi gönüllüsü Özel Çağdaş Okulları, N Kolay İstanbul Yarı Maratonu’nda iyilik peşinde koştu. 19 Nisan’a kadar bağış yapılabilen koşuda, TEV Okullar Ligi Sanal Maratonunda Türkiye genelinden katılan okullar arasında en fazla bağış miktarına ulaşan Özel Çağdaş Okulları, 8 üniversite öğrencisi genç kızın eğitimine katkı sağladı.

Çağdaş Okulları TEV Maratonu’nda Türkiye birincisi oldu
20 Nisan 2021 Salı 15:32

Türk Eğitim Vakfı Eskişehir Şubesi gönüllülerinden Özel Çağdaş Okulları kız öğrencilerin eğitimlerine devam etmesine destek olmak amacıyla hayata geçirilen Türk Eğitim Vakfı “Kendine Yeten, Geleceğe Yetişen Kızlar” projesine katkı için N Kolay İstanbul Yarı Maratonu kapsamında iyilik için koştu. TEV’in daha önceki yıllarda hayata geçirdiği Okullar Ligi kapsamında maratona dahil olan Özel Çağdaş Okulları öğrencilerinden oluşan koşucular, bu yıl adımlarını iyilik için attı. N Kolay İstanbul Yarı Maratonu kapsamında Adım Adım Platformu üzerinden yapılan bağışlar ile 8 üniversite öğrencisi genç kıza burs imkanı sağladı. N Kolay İstanbul Yarı Maratonu kapsamında Adım Adım Platformu üzerinden yapılan bağışlar ile Özel Çağdaş Okulları, TEV Okullar Ligine katılan 13 okul arasında en fazla bağış miktarına ulaşarak TEV okullar Liginde birinci oldu. Toplanan bağışlar sayesinde 8 üniversite öğrencisi genç kıza burs imkanı sağlamış oldu.

KIZ ÖĞRENCİLER HANEDE DAHA DEZAVANTAJLI HİSSEDİYOR

Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) bursiyerleri üzerinde gerçekleştirdiği araştırmaya göre, uzaktan eğitime devam eden genç kızların eğitim sürecinde koşullar ve okulla ilgili sorunların yanı sıra ailevi problemler de yaşadığını gözler önüne serdi. Ders materyallerini alamamak ve aile için ekonominin kötüye gitmesi kız öğrencilerin daha fazla mağdur olmasına yol açtı. Kız öğrenciler hanede diğer eğitim gören kişilere göre kendilerini dezavantajlı hissediyor. Evde yaşayan diğer öğrencilere kıyasla kız öğrenciler ev işleri ve hanede yaşayan bakıma muhtaç kişilerle ilgili daha fazla sorumluluk üstleniyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.