BU HAVA ESKİŞEHİRSPOR’A ZARAR VERMEKTEDİR

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği (ETB) Başkanı ve Nefer Tribün Lideri Murat Diri, yönetime bir takım sorular yöneltti.

BU HAVA ESKİŞEHİRSPOR’A ZARAR VERMEKTEDİR
07 Mayıs 2019 Salı 15:36

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği (ETB) Başkanı ve Nefer Tribün Lideri Murat Diri, yönetime bir takım sorular yöneltti. Yönetimdeki sessizliğin taraftarı endişeye sürüklediğini aktaran Diri, Ligde kaldığımızın kesinleşmesinden bu yana 10 gün geçti. Mevcut Başkan 2 haftadır yurtdışında olduğu için Afyon ve Altay maçlarımıza da gelemedi. 2 haftadır yaşananlar hakkında tek bir açıklama dahi yapılmadı. Bu sessizlik taraftarı endişeye sürüklemektedir. Camiayı bilgilendirmek, endişeleri gidermek Yönetim Kurulunun temel görevlerinden birisidir. Yönetim olarak önümüzdeki sezon planlamanız nedir? Serbest kalacak veya sözleşme uzatılacak futbolcularımız var mı? Transfer yasağımız olmasına rağmen mevcut kadromuzdaki Halil İbrahim, Bedirhan, Fıratcan gibi oyuncularla neden sözleşme yenilenmiyor? Önümüzdeki sezon için kaynak bulundu mu? Adı transfer söylentileriyle geçen oyuncularla neden sözleşme uzatılmaya çalışılmıyor? Yeni bir Dorukhan vakası yaşanmaması için oyuncularla uzlaşmaya neden gidilmiyor? 3 aydır maaşları yatmayan Marko, Sissoko, Erdal, Emre vb oyuncuların bu ay serbest kalacağını bilmenize rağmen bir yapılanma var mı? Kamp programı yapıldı mı? Kulübün erzak konusunda yaşanan sıkıntılar devam ediyor. Kulüp çalışanlarının alacaklarıyla ilgili bir girişim yapılıyor mu? Ve benzeri birçok sıkıntı var. Tek sıkıntı bizlerin kongre istemesi gibi algı yaratılması yaşanan sürecinde kötü yönetilmesine sebebiyet veriyor. Bizler bu camianın her zaman iyi olması için mücadele edenleriz. Bu sorunları dile getirmemiz kişilere olan bir art niyetimiz değil, Eskişehirspor’a olan sevdamızdandır. Geçtiğimiz sezonda Yılmaz Vural’ın ve İzzet Erdoğan’ın bu camiada olmasını istemediğimizi belirtmiş yine benzer bir hava oluşturulmuştu. Ancak bu hava Eskişehirspor’a zarar vermektedir” dedi.

Diri sözlerini şöyle sürdürdü:

“Saymakla bitmeyecek birçok sorun kapıda bekliyor. Bizler keyfimizden, şahsi menfaatlerimizden dolayı bunları dile getirmiyoruz. Ancak biz taraftarları da yaşanan bu belirsizlik endişelendiriyor ve bunun karşılığına Eskişehirspor menfaatleri doğrultusunda söylemlerimiz gerçekleşiyor. Bugüne kadar yaptıklarımızı da sadece Eskişehirspor menfaatleri için yaptığımızı tüm camiamız biliyor. Bunları görmezden gelerek bir yere varılamaz.

Kulübümüzün hemen bugün kongre kararını aldığını varsayarsak, kongrelerin hafta sonu yapılmasını göz ardı edersek ilk kongre en erken 28 Mayıs’ta olacak ve muhtemelen ilk kongrede sonuç çıkmayacağı için kongremiz bayram sonrasına kalacaktır. Kongre kararı alırken tarih ve saati iyi ayarlamalı camianın daha fazla vakit kaybetmemesini sağlamalıyız. Bu yüzden kongreye gidilecekse bu işin bayram tatilinden en az bir hafta önce 25/26 Mayıs tarihinde bitip netleşmesi gerekmektedir. Daha sonraki tarihler Eskişehirspor’a zarar verecektir.

Transfer döneminin 3 Haziran’da başladığını önemle hatırlatmak isteriz. Eskişehirspor’un kaybedeceği 1 günü bile yok. Geçen her gün bizim zararımızadır. Elimizdeki oyuncuların da serbest kalma riskini göz ardı etmeyelim. Sözleşmesi uzatılmayanları, gönderilecek olanları ve gitmek isteyenleri hesaba katarsak kadromuz daha da zayıflayacaktır. Şahsi hesaplaşmalar, kişisel çıkarlar veya savaşların yeri Eskişehirspor değildir. Bizler gelir geçeriz ama Eskişehirspor her zaman yaşar.

Bizler 07.05.2019 tarihinde gereken uyarıyı yapıyoruz. Mevcut yönetimin şayet devam edecekse de yönetim içinde ki çatlaklardan ötürü yenilenmesi de gerekir. Kongre kararının alınmasını istememiz mevcut yönetimin istifası değildir. Yapabilecekleri bir şey varsa tabi ki yapmalarıdır. Ancak Kamuoyunu bilgilendirecek ve rahatlatacak açıklamaları biran önce bekliyoruz. Eğer devam edilmeyecekse de bir an evvel yeni bir liste oluşabilmesi için zamanın daha da daralmaması gerekmemektedir. Söylemlerimiz ve isteklerimiz sadece Eskişehirspor menfaatlerinedir. Bu belirsizlik süreci devam ederse ve alınacak kararlar bir kaç gün daha gecikirse büyük sıkıntılar baş gösterecektir. Yeniden sezona binbir zorlukla başlamamak için Bu şahsi bir istek değil Eskişehirspor menfaatlerine yapılacak bir hizmettir.

Unutulmasın ki; Bizler şahsi yaşadıklarımız karşısında kongre isteseydik göreve gelindiği hafta transfer açılmasına rağmen transfer yapılmaması karşısında bir tepki verirdik. Ancak Eskişehirspor Ligde kalmayı garantileyene kadar camianın birlik beraberliğine zarar getirecek tek bir harekette bulunmadık. Eskişehirspor menfaatleri doğrultusunda hareket ettik. İsteyen istediği gibi yorumlar ancak bizlerin isteği yeniden büyük Eskişehirspor hedefidir. Bunun için doğru bildiklerimizi söylemekten ve yapmaktan asla geri durmayacağız.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.