Berrocal: Maçı taktik değil karakter kazandı

118-119 Eskişehir Basket’in üstünlüğü ile biten Gaziantep Basketbol maçından sonra Siyah Kırmızılı Koç Josep Maria Berrocal açıklama yaptı. Berrocal, “Seyir zevki yüksek bir maç oldu, Maçı taktik değil karakter kazandı” dedi.

Berrocal: Maçı taktik değil karakter kazandı
29 Ekim 2017 Pazar 13:34

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 4. haftasında temsilcimiz Eskişehir Basket deplasmanda Gaziantep Basketbol’a konuk olarak parkeden 118-119 üstünlükle ayrıldı. Oldukça çekişmeli geçen maçın son periyodu 93-93 beraberlikle bitince maç uzadı. 1. uzatma ise 104-104 bitince maç ikince kez uzatmaya gitti. Son saniyelerde Billy Baron’un enfes 3’lüğü ile maçı Potanın Şimşekleri kazandı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Eskişehir Basket’in başantrenörü Josep Maria Berrocal, maçın her iki antrenör içinde zorlu geçtiğini belirterek, “İkinci yarıda güzel bir oyun sergiledik. Karşılaşmayı taktik değil karakter kazandı” dedi. Gaziantep koçu Dedas ise kazanmayı hak ettiklerini ve son bölümde şanssızlıktan dolayı mağlup olduklarını belirtti.

 

Baron’dan müthiş performans

Müthiş bir çekişme içinde geçen ve toplam 237 sayı olan Eskişehir Basket-Gaziantep Basketbol maçına damga vuran isim Siyah Kırmızılı formayı terleten Billy Baron oldu. İki kez uzayan maçta Baron 40 dakika 32 saniye süre alırken rakip potaya 26 sayı bıraktı. İki sayılık atışlarda yüzde 67 başarı oranı yakalayan yıldız oyuncu üz sayılık atışlarda ise 9’da 6 yaptı. Billy Baron, 2 ribaunt, 3 asist ve 1 top çalmayla takımına katkı sunarken maçın son saniyesinde attığı 3 sayılık basketle takımına galibiyeti getiren isim oldu.

 

Dengeli dağılım

Eskişehir Basket, Gaziantep deplasmanında 118-119’luk skorla sevinen taraf oldu. Eskişehir Basket oyuncuları kaydettiği sayılarda dengeli bir dağılım gösterdi. Siyah Kırmızılı formayı giyen 5 isim çift haneli sayılara ulaştı. En çok sayıyı Billy Baron (26) kaydederken, Rowland ve Marshall 21’er sayı, Ayres 20 sayı ve Yunus Emre Sonsırma 13 sayıyla takımının galibiyetinde büyük rol oynadı. Öte yandan deneyimli oyuncu Jeff Ayres toplam 18 ribaunt alarak basketbol otoritelerinden alkış topladı.

 

Sosyal medyada övgü yağdı

Oynanan Gaziantep Basketbol-Eskişehir Basket maçı sonrası Potanın Şimşekleri sosyal medyaya damga vurdu. Siyah Kırmızılı taraftarlar iki kez uzayan ve toplam 237 sayı kaydedilen maçı NBA maçına benzetirken siyasi isimlerden de Eskişehir Basket’e övgü yağdı. Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt, “Helal olsun size. Bu ne güzel, ne yürekten mücadeledir... Son saniyeye kadar akıttığınız her damla ter için teşekkürler” derken çok sayıda Siyah Kırmızılı basketbolsever Eskişehir Basket’i tebrik etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.