Başkan Ünal, imza için İstanbul’ da karargah kuracak

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal, tesislerde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Ünal, imza için İstanbul’ da karargah kuracak
24 Ekim 2018 Çarşamba 17:19

Ünal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Eskişehirspor’un içinde bulunduğu ekonomik kriz devam ediyor. Bu sıkıntıdan çıkmanın yolu bulunduğumuz ligde yaşamak ve ‘süper’ denen bir üst lige çıkmaktan geçiyor. Ülkenin içinde bulunduğu darboğaz da kulübü olumsuz etkiliyor. 

Sponsora ihtiyacımız var.  Reklama ihtiyacımız var. Kombine bilet satmamız gerekiyor. Locaları satmamız lazım.  Birçok gelirimizi de etkiliyor. Bir taraftan da borç hanemize baktığınız zaman Döviz kurlarının artışı özellikle geçmişten gelen yabancı dosyaların  birçoğunun Euro bazında olması borcumuzun artmasına neden oluyor. Ama buna rağmen tasarruf tedbirlerini Eskişehirspor Kulübü, İcra Kurulu  elden bırakmıyor.   

-İcra kurulu oluşturuldu-

Lisanlarını tescil edemediğimiz futbolcuları mali nedenlerle oynatamıyoruz. Ara transfer döneminde bu futbolcuları oynatmamız mümkün görünüyor. Nasıl mümkün? Geçen sefer imza verilmediği için bu futbolcularımızı oynatamadık. Bize sezon başında yeni yatığımız futbolcuların lisans tescilline izin vermeyen alacağı olan futbolcu ve teknik ekibin vicdanen rahat olduklarını düşünmüyorum. Onun için ocak ayına daha hassas yaklaşacaklarını düşünüyorum. Kulübü yaşatmak adına bugün bir icra kurulu oluşturduk. Kulübün mutat ihtiyaçlarını karşılayacak bir icra kurulu oluşturduk.

Tüm Eskişehirspor’u sevenler, ‘Eskişehirspor hepimizin’ diye startını verdiğimiz tüm Eskişehirspor sevenleri sahip çıkmaya davet ediyorum.

-2626 projesiyle 81 bin lira toplandı-

26’da 26 kampanyası sonlandı. Burada biriken para 81 bin liradır bir kuruşuna dokunulmamıştır. Şimdi arkadaşlarımız bir mücadele verecekler. İnşallah insanlar icra kurulumuza olumlu yaklaşırlar. Bugün yeni transferimizin oynaması için ilk adımı atan Samet Aybaba ve Güven Sabaz’a teşekkür ediyoruz, bu bir başlangıç oldu. Önümüzdeki haftadan itibaren İstanbul’a karargah kurup bu imzaları almaya başlayacağız.

-Morale ihtiyacımız var-

Bizim her şeye ihtiyacımız var ama morale de ihtiyacımız var. Taraftarımıza yeni bir enerji doğuracak. Bu kulübü hep birlikte düzlüğe çıkarabiliriz. Aksi takdirde zorluklar devam eder. Gönüllü 9 arkadaşımız Harun Adıgüzel, Mehmet Şimşek, Hasan Tuç Mehmet Şimşek, Fuat Çapa, Murat Diri, Erkan Koca, Mehmet Kahya,Mete Yılmaz, Kaan Ay…

Bu arkadaşlarımız Eskişehirspor sponsorluk görüşmeleri dahil olmak üzere kulübün yaşaması için mücadele edecekler.

-Eski oyunculara sağduyu çağrısı-

Dara düştüğümüz şu günlerde bu süreçte dün tesislerimize bol miktarda gıda yardımında bulunan kongre üyemiz olan Eskişehirli bir iş adamı olan Gökhan Yıldırım’a teşekkür ederiz. Eğer her başarının altında birlik ve beraberlik yattığına inanıyorsak bu birlik ve beraberliğe yakalamak zorundayız. Aksi halde kulübümüz yok oluyor. Eski teknik ekip ve futbolcularımızın özellikle sağduyulu olmasını istiyoruz. Hem onların parası batmasın, hem de kulübümüz batmasın. Sadece bu futbolcuları oynatma yazısı verecekler. Hepsinden ayrı ayrı rica edeceğiz.  Transfer tahtasının açılması için en az 50 milyon para toplamamız gerekiyor” dedi.

-Puan silme riski-

Ünal bir gazetecinin ‘Puan silme cezası riski var mı?’ sorusuna “2 oyuncuda ile bir problem var. İstedikleri zaman 6 puan silebilir. Ancak bu yönde bir talepleri yok” diyerek yanıt verdi.

-‘Başkan olmak istiyorum’ diyen varsa buyursun-

Başkan Ünal, ‘kongre kararı alıp almayacaklarına’ ilişkin soruya“Eğer Eskişehirspor için herhangi bir gönüllü ben buranın başkanı olmak istiyorum diyen varsa veririz. Ancak genel kurul salonuna gidersek kaos ortamı oluşacak. Genel kurul yapmanın bir tarihi var onun adı da ocaktır. Bugün genel kurula gidersek kimse talip olmaz, zaman kaybediyoruz. Ancak bir aday varsa biz bizdeki bilgi ve tecrübeyi o arkadaşımıza veririz” dedi.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Eses - 6 yıl önce
Zamanında satılan futbolcuların paraları nerede birde dileniyorsunuz şimdi utanmadan defolun gidin sizsizde bu kulüp ayağa kalkar.