Başkan Şimşek: Bu böyle gitmez

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mehmet Şimşek toplam borçlarının 287 milyon olduğunu belirterek, “Biz destek daha çok şehir dışından geldi. Şehirdeki bu sessizliği anlayamıyoruz. Bu böyle gitmez bizim çapımız belli yapacaklarımız belli. Bir an önce takım için toplanmak gerekiyor” dedi.

Başkan Şimşek: Bu böyle gitmez
24 Mayıs 2022 Salı 11:38

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Vali Hanefi Demirkol Tesislerinde açıklamalarda bulundu. Şimşek açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: Takım küme düştü biz takımızı küme düşüren bir yönetim olarak taraftarımızdan özür dileriz. Elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık. Biz göreve geldiğimiz de bir takımımız bile yoktu. Alt yapı transferini açtık. FİFA dosyalarını çözdük. Spor Toto’da yıllardır alınamayan paramız vardı bu paranın Eskişehir’e gelmesini sağladık. FİFA’dan yargılama ücretleri geldi. 2 buçuk milyon dediler.  Kulübümüzden para çıkmadan bunu da çözdük. Çok zor geçti. Büyük borçlar için de olan kulübü yönetmek çok zor. Sponsor ve para bulmaya çalıştık. Bulduğumuz paranın %90’nını şehir dışından bulduk. Çok değişik yerlerden para bulduk. Bu paraları kuruşuna kadar kulübümüze harcadık. Bize destek olan çok fazla insan hepsi de şehir dışında oldu. Şehir dışında Eskişehirspor’un ismi çok büyük ancak şehir de neden Eskişehirspor’a bu kadar uzak duruyor anlayamıyoruz. Şuanda biz ne yapacağımızı bilemememizin çaresizliği içindeyiz. Biz kulübümüzü çok seviyoruz düzelmesini istiyoruz. Ancak kimse yardım etmiyor. Bırakın yardım etmeyi arayıp sormuyorlar bile. İnanmayacaksınız ama bazı insanları aradığımızda telefonumuzu dahi açmıyorlar. Biz önümüzdeki sene kulübümüze zarar vermek istemiyoruz. Şehirde liste yapmaya çalıştığını söyleyen insanlar var. Belediye başkanlarına gidenler var. Oraya gitmek yerine bizimle konuşsalar… Önümüzdeki sene ne yapacağımızı bilmiyoruz. Vali bey mi toplayacak başkası mı toplayacak bilmiyoruz. Ama kulüp için toplanmak gerekiyor.  Bu kulübün bu halde olması bizim gücümüze gidiyor. Borcumuz 287 milyon. A’dan Z ‘ye esnafından, futbolcusuna bizim arkadan gelecek bir borcumuz yok. Bu borçlar nasıl oluşuyor. Biz 50 milyona yakın borcu kapattık. Kurdan dolayı yükselme oluyor. Göreve geldiğimizden bu zamana değin EURO kuru %70 artmasına rağmen bizim borcumuz %10 arttı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.