BAŞKAN ÖZEÇOĞLU’NDAN SERT AÇIKLAMALAR

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Sinan Özeçoğlu, geçmiş dönemde yöneticilik yapanların paralarını hukuki olmayan bir şekilde senetle tahsil etmek istemeleri yüzünden kulübe icra geldiğini söyledi.

BAŞKAN ÖZEÇOĞLU’NDAN SERT AÇIKLAMALAR
17 Ağustos 2017 Perşembe 15:35

 Eskişehirspor Kulüp Başkanı Sinan Özeçoğlu, son günlerde kamuoyunda bilgi kirliliği oluştuğuna işaret ederek tesislerde basın toplantısı düzenledi. “Bana ve yönetici olan arkadaşlarımıza Eskişehirspor’un cezasının kaldırabileceğini söyleyen arkadaşlarımız var.” diye sözlerine başlayan Özeçoğlu, bu durumu ortadan kaldırmak için söz konusu iddiaları ortaya atanları göreve davet etti. Özeçoğu, “Bunun yaklaşık 15 milyon ile çözülebileceğini söylüyorlar. Ben de o arkadaşlara diyorum ki, ’15 milyonu veriyorum. Gelin bu işi çözün. Kaldırabiliyorlarsa kaldırsınlar. FİFA’dan gelen bir yazı var. İki dönem transfer yasağımız var. Bu işi çok bilen arkadaşlar da bizim bilmediğimiz bir yöntemi varsa gelsinler nasıl çözeceklerini söylesinler. En azından kulübümüz rahatlasın. En azından alabileceğimiz oyuncuları alalım.”dedi.

KULÜBE İCRA GELDİ
 
Eskişehirspor Kulübü Derneği ve Eskişehirspor İktisadi İşletmesi üzerinden geçmiş dönem yöneticilerin usulsüz şekilde alacaklarını tahsil etmeye çalıştıklarını söyleyen Özeçoğlu, bu yöneticilerden dolayı kulübün icralık olduğuna değindi. Özeçoğlu şöyle devam etti: “Şimdiye kadar yüzlerce kişi bu kulüpte yöneticilik yapmış. Bu kulübe bağış yapan ya da parasını alan yöneticiler vardır. Parasını bağışlayan yöneticilere teşekkür ediyorum. Ama burada benim takıldığım konu, Kongre süreci ve Divan sürecinde kulübün adına etik olmayan işler yapılmış. Kulübümüzün kongre sürecinde, yönetici arkadaşlar Eskişehirspor kulübüne verdiği paraları Eskişehirspor İktisadi İşletmesi üzerinden senet düzenleyerek almak kanuni değil. Bu kulüp adına bu kadar fedakarlık yapılırken bir İstanbul firması Eskişehirspor’dan alacağı 650 bin lirayı iki sene sonraya vade farksız almayı kabul etti. Banka’ya olan borcumuz da da banka temliği kaldırmayı kabul etti. Ne yazık ki kongre sürecinde düzenlenen senetlerden dolayı şuan icramız var. Şuan kesilen senet kayıtlarımız altında da bulunmuyor. Onun dışında haberimiz yokken bir senet daha çıktı.”

NEDEN 819 BİN LİRALIK DEĞİL DE 200 BİN DOLAR?

Geçmiş yönetimin şuan bu kulüpten 11 milyon liraya yakın alacağı olduğunu söyleyen Özeçoğlu, “Bu kulüpte kimsenin alacağı kalmamış ama şuan kulübün maddi sıkıntılar var. Bu para kulübün borcunu bitirmeyecek elbette ama bu arkadaşın alacağı da yöneticilik yaptıysa kendisini zor duruma sokmayacaktır. Eskişehirspor’a gelecek olan para kadar senet düzenlenmesi bence etik değil. Madem bu arkadaşımızın 819 bin lira alacağı vardı. Neden 819 milyon koymadılar da 200 bin dolarlık koydular. Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum.” ifadelerini kullandı.

1 LİRANIN HESABINI SORACAĞIZ

“Eskişehirspor Kulübü Başkanı olarak söz veriyorum. Bu kulübün 1 lirasını yedirmeyeceğiz.” diyen Özeçoğlu şunları söyledi: “Bunun hesabını soracağız. Hiçbirşey saklamadan gerekli ne işlemler yapılcaksa yapacağız. Bu kulüp bugüne kadar bir şekilde yönetilmiş ama bundan sonra 1 liranın bile hesabını vereceğiz. Bunun sözünü veriyorum. Yalnız kalsak dahi gerekli işlemlerin hepsini yaptıracağım. Bu yapılan işlemleri taraftarların takdirine bırakıyorum. Bu kulüpte kimsenin parası kalmasın ama yöneticiyken almadığınız parayı benden istiyorsunuz. Bu etik değil.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.