AY: FUTBOL AİLESİNE OLAN BORÇ 96 MİLYON TL

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Kaan Ay, Yönetim Kurulu ve  Teknik Direktör Fuat Çapa Vali Hanefi Demirkol Tesislerinde basın toplantısı düzenledi.

25 Ocak 2019 Cuma 17:53

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Kaan Ay, Yönetim Kurulu ve  Teknik Direktör Fuat Çapa Vali Hanefi Demirkol Tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Ay, Transfer tahtasını açmak için yaşadıklarını sıkıntılarını aktardı.

Ay kendilerine vaat edilen sözlerin dışında birçok gelişmenin yaşandığını ifade ederek, “Yönetim olarak seçildikten sonra kendi aramızda bir kaynak oluşturmak için kaynak topladık.  İlgili avukat arkadaşlarla yaptığımız konuşmalarda maksimum, bunların içinde puan silmelerde dahildir. Bize 3 milyon gibi bir rakama bu transfer tahtasının açılacağı söylendi.    Yönetim olarak bu kaynağı sağladıktan sonra İstanbul’a, bir grup arkadaşımızda Ankara’ya hareket ettiler. İstanbul’da nelerle karşılaştık? Bize verilen vaatler ve sözler vardı. Futbolcu arkadaşlarımızın bazıları bize ‘İmza vereceğim, sıkıntı yok. Biz Eskişehirspor’un’ yanındayız deyip, imzasını TFF’ye göndermediler maalesef.  Sonra bizimle pazarlık yaptılar. Biz onlara da göğüs gerdik.   Rakamsal olarak ‘tamam’ dedik, ‘Biz şahsi senedimizi verelim, yeter ki bu kulübün önü açılsın’ diyerek elimizden gelen her şeyi yaptık. Ama maalesef her geçen gün farklı dosyalar önümüze çıktı.  Biz 3 milyonu geçtik.  En son dün gece Ofoedu dosyasını gördük.  200 bin Euro… ‘Yeni yönetim geldi, paralı yönetim geldi, bize para dağıtacaklar…’ diye 50 liraya anlaştığımız arkadaş bizden 150 istedi, 150’ye anlaştığımız arkadaşlar bizden 300 istedi. Böyle bir duruma düştük. İstanbul’da bulunduğumuz her saniyede bu rakamlar farklı rakamlara ulaştı” dedi.

Puan silme cezasıyla karşılaştıklarını ve bunu önlediklerini söyleyen Başkan Ay, “Bugün eksi 6 puan geldi Bienvenu’den.  Yönetim olarak bunu ödedik.  30 bin Euro gibi bir rakam geldi, bugün yönetim olarak biz bunu ödedik” dedi.

FUTBOL AİLESİNE OLAN BORÇ 96 MİLYON TL

Başkan Ay futbol camiasına olan borcun ise 96 milyon TL  olduğunu aktararak, “Futbol Federasyonu ile yaptığımız görüşmelerde futbol ailesine olan borcumuz bugün itibariyle 96 milyon TL’dir.  Maalesef daha gelecek dosyalar var. Bunlar Akaminko, Boffin gibi… Bizim yönetim olarak böyle bir rakamı ödeme gibi durumumuz yok.  Bize ‘3 milyon’a çözülecek’ denilen rakam çok farklı noktalara gitti. İnsanlar biraz da fırsatçılık yaptı. Bizi perişan ettiler orada” diye konuştu.

TBu rakamlar bu takım, bu ligde kalırsa ödenir.  Ziraat Bankası’nın bir fonlaması var. Bu takım ligde kalırsa bu fonlamayı yapacaklar.   Yoksa bu takım 2B’ye düştüğü zaman  fonlamada olmayacak. Futbolcu arkadaşların bunları bilmesi lazım.  Biz ; ‘kimsenin parasını ödemeyeceğiz’ demiyoruz ama bizim bir durumumuz var.  Bu takımın bir durumu var.  Bu takımın yaşaması lazım” dedi.

SONUNA KADAR SAVAŞACAĞIZ

Ay transfer tahtasını açmak için son ana kadar çalışacaklarını söyledi. Ay  altyapıya ağırlık vereceklerini söyleyerek, “Bundan sonraki projelerimiz altyapıya yönelik olacak. Altyapıyı güçlendireceğiz. Dün gece çok üzüldüm. Söz verip fiyat artırmalar, elimizdeki futbolculara talip olmalar hoş değil” dedi.

DÜN YAŞADIKLARIMLA ŞOKA UĞRADIM

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, Eskişehir’de bazı kişilerin avukatları aradığını ifade ederek, “Transfer tahtasının açılmaması için, puan cezası alabilmek için Eskişehir’de bazı kişiler avukatlara para teklifi etti. Anlaştığımız avukatlar 10 dakika sonra arayıp rakam arttırdı. Dün yaşadıklarımla şoka uğradım” dedi.

KARŞIMIZDA DİPSİZ BİR KUYU VAR

Eskişehirspor Basın Sözcüsü Hasan Hüseyin Köksal ise, “Teknik direktörümüz bu yönetim  olduğu sürece takımın başında kalacak. Bize verilen sözler rakamsal olarak 3-5 katı. Herkes elini vicdanına koysun dipsiz bir kuyu var. Biz buna karşı mücadele veriyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdil Ateş - 5 yıl önce
Transfer tahtasınin acilmaması icin karsi tarafa para teklif eden sözde Eskisehirliler kimlerdir.