“ALTYAPIDA ES ES RUHU VAR”

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Eskişehir Şubesi, Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa ve  altyapı antrenörleri kahvaltıda bir araya getirdi.

“ALTYAPIDA ES ES RUHU VAR”
17 Ocak 2019 Perşembe 14:15


Sör Otel’de yapılan kahvaltıya, TÜFAD Şube Başkanı Ahmet Bingöl, yönetici Ender Konca, U-21 Antrenörü Orhan Türkmengil ve altyapı antrenörleri katıldı. Kahvaltıda ilk olarak Bingöl söz alarak açıklamalarda bulundu.

“Bir arada olmak keyifli”
“Hem altyapı hem de üstyapı antrenörlerini ağırlamaktan dolayı son derece memnunuz” diyen Bingöl, “Birlik beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz şu dönemlerde bir araya gelmek keyifliydi. Fuat Çapa ve teknik heyetine, Orhan Türkmengil ve altyapı antrenörlerine teşekkür ediyorum. Altyapının önemi şu günlerde ortaya çıkmışken, Eskişehirli çocuklar ciddi mücadeleler verip başarılar yakalamaya başlamışken enerjimizi doğru yere kanalize etmeliyiz” şeklinde konuştu.

“Başarılar diliyoruz”
Bingöl, “Giresunspor maçı öncesi Fuat Çapa ve ekibine başarılar diliyoruz. Eskişehirspor altyapı takımlarına da bu hafta sonu oynayacakları maçlar öncesi başarılar diliyoruz. Biz TÜFAD Eskişehir olarak antrenörlerimizin her zaman yanındayız” diyerek sözlerini noktaladı.

“A Takımın başarısı ortadadır”
Orhan Türkmengil ise, “A Takım ve altyapı antrenörlerini bir araya getirdiği için TÜFAD Eskişehir başkanı ve yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz. A Takımın başarısı ortadadır. Genç bir ekiple çok mücadeleci, yere sağlam basan ve coşkulu oynayarak tüm taraftarımızın gönlünü kazanan bir takımımız var. A Takım teknik ekibini ve hocamı tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

“Emek sarf ettik”
Türkmengil, “Altyapı antrenörleri olarak üst taraftaki bu başarılı performansta daha önceden çalışan antrenörler olarak belli bir emek sarf ettik. O futbolcuları belli bir noktaya taşımak için emek sarfettik. Aynı istek ve ciddiyetle bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Altyapıdaki hocalar olarak üst yapıyla bundan sonra yere sağlam basarak daha sağlıklı bilgi alışverişi yapmak niyetindeyiz. A Takıma ne kadar katkımız olursa o kadar yerine getirmek için çabalayacağız” diye konuştu.

“Altyapıda Es Es ruhu var”
“Biz Eskişehirspor için seve seve o kapının içinde olduk” diyen Türkmengil, “Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Eskişehirsporluluk ruhu altyapıda çalışan tüm antrenör arkadaşlarımda var. Biz o ruhu taşıdığımız için çok farklı bakıyoruz. A Takımın her kazandığı maç bize çok büyük bir keyif veriyor. Çünkü daha önce çalıştığımız futbolcular. Onların başarılı olması bize manevi haz veriyor. Bizim maddi olarak hiçbir beklentimiz yok. Verirlerse oh ne ala ama öyle bir beklentimiz hiçbir dönem olmadı” dedi.

“Birlikteliğe ihtiyaç var”

Es Es Teknik Direktörü Fuat Çapa, “TÜFAD yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Hep toparlayıcı olmaya çalışıyorlar. Belki ilk dönemlerde sağlıklı bir iletişimimiz yoktu ama artık attığımız temel çok sağlam. Bize gereken desteği her zaman veriyor. Bu şehrin birlikteliğe ihtiyacı var. Bugün bir aradayız. Yarına da bir mesaj vermiş olalım. Çünkü biliyorsunuz bir gelen kurul var. Birlikte geleceği inşa etmeye ihtiyacımız var” diye konuştu.
 
“Değerlerimizi korumak zorundayız”

“Biz hep üste bakıyoruz ama altyapı sağlam olmayınca üstyapı da görüyorsunuz sallantıda oluyor” diyen Çapa, O açıdan altyapıda çok önem vermemiz gerekiyor. Bugüne kadar yapılanları göz ardı etmememiz gerekiyor. Bugün altyapıdan yetişen bu çocuklar olmasaydı belki de sahaya çıkamayacaktık. Değerlerimizi bilmek ve korumak zorundayız. Bundan sonraki süreç değişik olacak. Doğru bir yönetim oluştuktan sonra. Eskişehirspor bulunduğu lige fazla. Süper Lige ait olan bir camiayız” ifadelerini kullandı."
“Projeler yapmamız gerekiyor”

Çapa son olarak, Altyapıyla ilgili geleceği düşünüp çok iyi plan projeler yapmamız gerekiyor. Şehirdeki genç nüfusa baktığımız zaman, amatör liglerle birlikte bu havuzu doğru bir şekilde değerlendirdiğimizde kendi kaynaklarımızdan çok sayıda oyuncu çıkartabileceğimize inanıyorum” dedi.
“Böyle bir ortam yaşamadım”

TÜFAD yönetiminde yer alan Eskişehirspor’un efsane ismi Ender Konca, “Şu ortamı görünce mutlu oldum. Uzun zamandır böyle bir ortam yaşamadım. Çünkü altyapı üstyapı çok ayrıydı. Ortamı sağlayanlara çok teşekkür ediyorum. Futbolumun son zamanlarında gençlere çok yardımcı olduk. Ben olayım İsmail Arca olsun…  Genç kadronun içinde çok değerli isimler var. Bu işi iyice öğrendiler. İnşallah ikinci yarıda daha başarılı oluruz. Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.