ALİ ELDEM: KAVGA ORTAMI BAŞKAN VE YÖNETİCİ BULMAMIZI ZORLAŞTIRIYOR

Eskişehirspor'un 1 haftalık erteleme sürecine başkanlık eden eski yönetici Ali Eldem, sorunların Genel Kurul dışına taşması nedeniyle kimsenin bir taraf olmamak için yardıma ve yöneticiliğe sıcak bakmadığını söyledi.

ALİ ELDEM: KAVGA ORTAMI BAŞKAN VE YÖNETİCİ BULMAMIZI ZORLAŞTIRIYOR
06 Aralık 2017 Çarşamba 18:30

Eskişehirspor’da Olağanüstü Kongre 3’üncü kez toplandı. İlk olarak 22 Kasım’da toplanan ve yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 29 Kasım’a ertelenen kongre, başkan ve yönetim kuruluna aday olmaması ve görüşmelerin yapılması için 1 hafta daha ertelendi.

Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayan 3. Kez ertelenen Olağanüstü Genel Kurul’da Divan Başkanı Mehmet Şimşek tarafından Olağanüstü Genel Kurul yeniden başlatıldı. İlk olarak geçtiğimiz gün vefat eden Eskişehirspor’un eski kaptanlarından Agop Mehmet rahmetle anıldı.

İlk sözü Eskişehirspor eski yöneticilerinden Ali Eldem aldı. Eskişehirspor’un tarihinin en önemli Genel Kurulu’nu yaptığını belirten Eldem, “Geçtiğimiz hafta el kaldıran 7 başkanımız 25 yıldır bu takımı sırtlıyorlar. Bu değerli başkanlarımıza kongreyi ve bizleri kırmayarak sahneye çıkarak el ele tutuştuklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Son bir hafta içerisinde çok yoğun temaslar sürdürdük. Başkanlarla yapmış olduğumuz ilk toplantıda ilk görüştüğüm kişi Sinan Özeçoğlu oldu. O gün ifade etti ki başkanlığı devam ettiremeyeceğini kendisi beyan etti. Son dakikaya kadar Sinan Özeçoğlu ile ilgili umudumu hiç kaybetmedim. 6 başkanla birlikte toplantılarımızı sürdürdük. Bu toplantılarda geçmiş dönemlerde başkanlık yapanlar da Sinan Özeçoğlu’nun devam etmesini istediler. Bu arada birçok kesimle görüştük. Olumsuz hiçbir şey yoktu ama sakin geçirmemiz gereken 1 haftayı çok fırtınalı geçirdik. Böyle bir kavganın olduğu bir ortamda taraf olmakla ilgili zorlandıklarını gittiğim her yerde ifade etti. Bu durum, yönetici bulmamızda da zorluk çekmemize neden oluyor.” dedi.

HERKES SAĞLIKLI BİR YÖNETİM İSTİYOR

“Neden bir başkan ve yönetici bulamıyoruz?” diye soran Eldem, yaptıkları görüşmeleri şu ifadelerle açıkladı: “Çünkü sorunu Genel Kurul’un dışına taşıyoruz. Bunu dışarıya taşırsak sadece marka değerinin düşmesine neden oluyoruz. Biz bunu içimizde tartışsaydık bu sorunlarını yaşamazdık. Odunpazarı Belediye Başkanı’na sonsuz teşekkür ediyorum. Elinden gelen tüm imkânları seferber etti. Görüşmemizde elinden gelen her türlü desteği vereceğini ifade etti. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile görüşmemizde yapabileceği desteği yapmaya hazır olduğunu ancak sağlıklı bir yönetim oluşmasını istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in tavrını hepimiz biliyoruz. Eskişehirspor’un sağlıklı yürüyebilmesi ve şeffaf olmasını istiyor. Bu şirketleşmeyi yapmamız gerektiğini söyledi. Bize acil olarak ne yapabileceğini sordum. Bununla ilgili, ‘Benim acil olarak yapabileceğim bir şey yok. Öncelikle bu şehirden para kazananlar sahip çıksın. Biz seçilmişiz ve elimizden geleni yapmaya hazırım.’ dedi. CHP Milletvekillerimizle de görüştük. Eskişehirsporla ilgili çalabileceği kapıları çalmaya hazır olmaya ifade ettiler. AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü ile görüştük. Ankara’da Nabi Avcı ve Emine Nur Günay ile görüştük. Nabi Avcı, yeni bir yönetim oluşturulması halinde katkılarını sürdüreceklerini söyledi.”

1 HAFTAYI ÜZÜNTÜ İÇİNDE GEÇİRDİM

Bu şehirde bu kulübe yardım etmekle ilgili, çare bulmakla ilgili yaptıkları çalışmaları değerlendiren Eldem, “Para bulmakla ilgili çalışma yaparken birçok şey duyduk. Ekonomik olarak zor durumda olduklarını, banka kredilerinin sıkıştırdığını söylediler. Bazıları da şöyle diyor. “Kızım araba istiyor, oğlum daire istiyor. Hanımın istekleri başka. Ben Eskişehirspor’a para verirsem onlara derdimi anlatamam. İşçim ikramiye istiyor. Ben Eskişehirspor’a para verirsem işçime derdimi anlatamam.” Bunlar bahane olarak görünse de bunlar birer realite. Ben buraya bir umutla gelmedim. Üzüntü ile geçirdiğim 1 haftanın sonucunda bir başkan ve yönetim kurulu çıkmadı. İnşallah daha iyi olur.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.