ZİHNİ ÇALIŞKAN SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Basın ile bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Belediyeleri eleştiren Çalışkan, Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine işçilerinin kaderi ve Eskişehirspor ile ilgili sorulan sorulara da yanıt verdi.

ZİHNİ ÇALIŞKAN SESSİZLİĞİNİ BOZDU
31 Ekim 2019 Perşembe 14:21

Açıklamalarına AK Parti hizmetlerinin devam edeceğin belirterek başlayan Çalışkan,  “Gerek şehrimizin gerekse ülkemizin gündemi yoğun bir şekilde devam ediyor. Hizmetlerimiz devam ediyor yarın şehir hastanemizin birici kuruluş yıl dönümü nedeni ile bir resepsiyon düzenlenecek. Millet Bahçesi, yüzme havuzu, kütüphane projelerimiz devam ediyor Sarıcakaya ve Alpu yolu çalışmalarımız sürüyor. Bunlar dışında yerelde belediyelerin yaptıklarını itina ile takip ediyoruz. Trafik sıkışıklığında yatırım planlarının yeterince ayrıntılı olmadığını gördük. Trafik sıkışıklığına neden olan yolları bir an önce yapmamız lazım. Araç sayısının yükselmesi ile izah edilemeyeceği kadar büyük bir meseledir. Trafik sorunumuzun çözülmesi büyük önem taşıyor. Şehrimizde en büyük sorunlarından bir tanesi küresel iklim değişikliği nedeniyle yoğun yağışlar karşısında şehir merkezindeki atık su ile ilgili iyileştirmelerin bir an önce yapılması lazım. Tramvay meselesi önemli. Şehrin bir mastır planı olması lazım ama önümüz revize edilmiş bir master planı gelmiş değil. Otogarın olduğu yerden Opera’ya kadar olan hat bitirilemedi. Bu yolun bir an önce gerçekleştirilmesi lazım. Muttalıp caddesi devamında Gaffar Okan caddesinde bulunan esnafların çok ciddi sıkıntıları var. Tramvay yolları park yeri olarak kullanılıyor. Tramvay hatlarının ulaşımı kolaylaştırması için bir an önce bitirilmesi gerekiyor. Porsuk 1-2 projelerini itirazlardan dolayı bekliyor ama bu projelerin takipçisiyiz. Çok büyük alanlarda, çok büyük bütçelerle bir proje hazırlanması gerekmiyor. Çünkü yıkılması gereken herhangi bir şey yok. Gündoğdu 1-2-3 projelerinin takipçisiyiz. Artık proje ve maket görmek istemiyoruz. Bunların fiiliyata geçmesi lazım. Ulaşım master planı olmak üzere diğer imar planları yapılırken bizim diyalog problemi yaşamamız lazım. İlgili STKların görüşlerinin alınması lazım. Bizden görüş istediğinde veriyoruz, bizde görüşlerimizi belirtiyoruz. Çöp toplama ve atık sıkıntılarını zaman zaman ilçe başkanlarımız dile getiriyor. Tepebaşı bölgesinde çöpler zamanında toplanmıyor. Çöp sorunu çözülmeli. Geri dönüşüm atıklarıyla ilgili Odunpazarı'nda bir sorun var o da çözülmeli. Şehir için mezbaha sorunu devam ediyor. Bu eksiklik giderilmeli." dedi.

 Yapılmayanları eleştirmeye devam edeceğiz

Çalışkan, büyükşehir belediyesinin zarar eden şirketlerine kaynak aktarılmasını doğru bulmadıklarına da değinen Çalışkan, "Kamu kurumlarında ekseriyetle bu yöntem uygulanıyor. Belediye şirketlerinin her alanda iş yapmasını doğru bulmuyoruz. Belediyenin zarar etmesine neden oluyor. Bunu da takip ediyoruz. Bazı işler özel sektöre verilmeli. Rekabetin önü açılmalı. Şehrin hem bugünü hem de yarını için çabalamaya devam edeceğiz. Yapılmayanları eleştirmeye ve sorgulamaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu. AK Parti'nin kazandığı ilçelerdeki belediyelerin de büyükşehir belediyesinden hizmet beklediğini anlatan Çalışkan, "Bizim kazandığımız ilçelerde hizmet üretmeye devam ediyoruz. En iyi hizmet için çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.

Soru cevap

Açıklamalar ardından Çalışkan, gazetecilerin sorularını yanıtladı:

Belediyelerin engelleniyoruz söylemi gerçekçi değil

Çalışkan, Küçük Sanayi'nin mutlaka dönüştürülmesi gerektiğini anlatarak, "Belediyenin topu TOKİ'ye atması doğru değil. Biz TOKİ kısmını çözeriz. Gündoğdu'da yetki belediyede. Artık engelleniyor söylemlerini doğru bulmuyoruz. Meclis ellerinde istedikleri konuyu istedikleri şeyi geçirirler. Biz israfa kaçan tüm harcamalarını eleştirmeye devam edeceğiz. Belediyeler her şeyi yapabilir. Sadece bazı işlerde sınırlanabilir. Bizde 3 belediye aynı partiden oluğu için birbirlerine o yapmadı, bu yapmadı diyemiyorlar " dedi.

O işçiler ile görüştük yine görüşürüz

5 aydır maaş alamayan Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine’da çalışanlar ile ilgili sorulan soruya Çalışkan, “Biz o işçilerin temsilcileri ile konuştuk. İşçilerle de konuşabileceğimizi belirttik. Ancak böyle bir talepleri olmadıklarını belirttiler. TMSF'den iş yeri sahibine devredilmiş bir işletmeden bahsediyoruz. Bu arkadaşlar Eskişehirli, hemşehrilerimiz. Basit algı yaratılmasını doğru bulmuyoruz. Şehirde dokunamayacağımız, görüşemeyeceğimiz kimse yok” dedi. İşçilere polisin gazlı müdahalesinin sorulması üzerine Çalışkan, “Buna yönelik bir şey söylemem doğru olmaz. Anlık gelişen olaylarda güvenliği sağlamak onların görevi.  TMSF noktasında çözümü ayrıca özel olarak konuşabiliriz. TMSF Başkanımız işçileri beklediği halde görüşülmedi örneğin. " ifadesini kullandı.

Konu bir yerlere çekilmemeli

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Kantini’nde yapılan AK Parti Gençlik kollarının toplantısı ile ilgili yöneltilen soruya Çalışkan,  “Zaman zaman biz de çeşitli mekanlarda sohbetler gerçekleştiriyoruz. Dönem dönem arkadaşlarımızın farklı noktalarda görüşmeler yapması olabiliyor. Bu da bir sohbettir. Konu farklı yerlere çekilmemeli. Bu bir propaganda faaliyeti değil. Bir sohbettir.  Bu konuyu AÜ Rektörlüğü değerlendirilmeli" yanıtını verdi. –

Eskişehirspor bu şehrin değeridir

Eskişehirspor ile ilgili olan soruya da yanıt veren Çalışkan, , "Dernek statüsündeki Eskişehirspor'da bu boyuta ulaşmış borçları çözmek mümkün görünmüyor. Şirket statüsüne geçilmesi lazım.  Herkesin aynaya bakıp hatalarını görmesi lazım. Yönetim noktasında kendi şirketlerini yönetir gibi yönetilirse başarı mutlaka gelir. Doğru yapılmadığı durumlarda ve dönemlerdeki parasal sıkıntıyı siyasilere yüklemek mantıklı değil. Bu sadece AK Parti için değil her parti için geçerli. Eskişehirspor kentin en kıymetlilerindendir. Tarihi geçmişi olan TÜLOMSAŞ, Şeker Fabrikası gibi kıymetlidir. Zaman zaman biz de destek oluyoruz ama sorun şirketleşmeyle çözülebilir gibi görünüyor" yorumunu yaptı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.