YSK’NIN İSTANBUL KARARINA ESKİŞEHİR’DEN SERT TEPKİLER

YSK'nın İstanbul'da seçimleri iptal etmesinin ardından başta CHP'liler olmak üzere birçok vatandaş karara isyan etti.

YSK’NIN İSTANBUL KARARINA ESKİŞEHİR’DEN SERT TEPKİLER
06 Mayıs 2019 Pazartesi 20:31

YSK’nın İstanbul’daki seçimleri iptal etmesinin ardından sosyal medyada karara gösterilen tepkiler çığ gibi büyüdü.

‪CHP Eskişehir İl Başkanlığı: “Tam da bugün daha dik, daha onurlu ve daha inançlı olma günü. Bir daha, olmadı bir daha o sandıktan daha güçlü çıkacağız. Selam olsun sana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız…”

CHP Parti Meclis Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, “An itibariyle ülkemizde demokrasi sandığa gömülmüştür” dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen; “İstanbul halkının iradesini yok sayarak, seçimi yenilemek demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir.Çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz. İstanbul gönüllüleri ile çıktığı yolda Türkiye gönüllüleri olarak yanında duracağız. İstanbul kazanacak, adalet kazanacak.”

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Yazıklar olsun. Tarihe “Milletin iradesini yok sayan, demokrasi ve adalet düşmanları” olarak geçeceksiniz” ifadelerini kullandı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: “6 Mayıs 2019” demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek. İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi kararı, halkın iradesini yok saymak demektir. Her şeye rağmen çiçekleri koparabilirler ama baharın gelmesini engelleyemeyecekler.

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü: Demokratik kurumları tek tek yok edilen ülkemizde sandık iradesi de İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi ile bugün yok edilmiştir. Ülkemiz bu kararla, artık milli iradenin dahi tanınmadığı ilkel bir tek adam rejimine indirgenmiştir. “Demokrasinin ruhu, bir takım şeyleri ortadan kaldırarak elde edilebilecek bir şey değildir. Demokrasi, kalbin değişmesini gerektirir.” (Gandi) Siz demokrasiyi yok saysanız da kalbinde sevgi olan insanlar kazanacak. Türkiye kazanacak.

CHP’li Hüseyin Akçar: “Bravo YSK!!! Siyasi bir karara imza attığın için mutlu olmalısın.
Ama ne olursa olsun SANDIĞIN İRADESİ, yansıyacak. Ekrem İmamoğlu, ezici bir farkla SULTANLIĞIN YOK OLDUĞUNU ispatlayacak. “BİZ” olacağız. İnadına, sandığa gidip KAZANACAĞIZ.

Gazeteci Ayhan Aydıner: “Seçimi 1 oyla Binali Yıldırım alsaydı seçim iptal edilir miydi? Alınan bu karar ülkeyi yöneten iktidarın seçimi kaybettiklerinde her zaman bir kulp bulup gitmeyeceklerinin ilanıdır.”

İsmail Kumru: Ekrem İmamoğlu onurumuzdur…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
senkal ozturkler - 5 yıl önce
Ben inaniyorum Sayin Imamoglu tekrar gelecek HEMDE eze eze
Avatar
Nail OZTURK - 5 yıl önce
Esesten hep destek tam destek