YENİCELİ ‘ÖN SEÇİM’ DEDİ, 2015’İ HATIRLATTI

CHP eski İl Başkanlarından Ersen Yeniceli, 24 Aralık’ta yapılacak il kongresinde başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Yeniceli, ön seçim vurgusu yaptı, 7 Haziran 2015 seçimlerini hatırlattı.

YENİCELİ ‘ÖN SEÇİM’ DEDİ, 2015’İ HATIRLATTI
21 Aralık 2017 Perşembe 15:35

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini söyleyen Yeniceli, kongre süreçleri tamamlandıktan sonra derhal yeni yönetimlerle birlikte seçim çalışmalarına başlanılması gerektiğini vurguladı. 2019 seçimlerine parti içi demokrasiyi önemseyen, örgütün seçeceği adaylarla gitmenin yegane isteklerinden biri olduğunu ifade eden Yeniceli, önseçime işaret etti. 

Ön seçim vazgeçilmezimizdir

Partide ön seçimin vazgeçilmez ön koşullarından birisi olduğunu söyleyen Yeniceli, “Tabanın söz ve karar sahibi olması sağlamadan sol parti olunamaz. Sol parti olunamadan da umut olunamaz. AKP ile mücadeleyi yükseltebilmek için örgütün motivasyonunda en etkili araç ön seçimdir. Partiyi gerçek anlamda halkın partisi yapacak olan halkın nabzını tutabilen, temsilcilerini belirleyecek olan ön seçimdir. Üyenin özgürce siyaset yapabileceği platform ön seçimlerdir” dedi.

Çalışma programını açıkladı

Başkan seçilmesi durumunda hayata geçirecekleri projelerden de bahseden Yeniceli, “Halkla birlikte çözüm odaklı çalışmalar ve eğitim programlarında öncülük edeceğiz. Sorunları halkla birlikte örgütlenerek aşacağız. Pazar toplantılarını tekrar hayata geçireceğiz. Bu toplantıları verimli hale getirerek organizasyonlarımızı ilçelerde çiftçilerimizle, esnaflarımızla birlikte yaparak çözüm yolları arayacağız. Mahallelerimizin profillerini çıkartarak örgütlenme ve uygulama planları düzenleyeceğiz. Tüm mahallelerde çalışma gruplarını hayata geçirip çalışmaları şehrimiz sathına yayacağız. Özellikle eğitim komisyonumuzu il ve ilçelerimizde görevlendirerek sonuç alıcı çalışmaları sürdüreceğiz. Yönetim görevlilerimiz kadın ve gençlik kolları ile eşgüdüm içinde çalışacak toplumumuza yararlı çalışmalarda öncülük edecektir. CHP’nin ideolojik yaklaşımı sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini halkımızla yapılacak bölgesel toplantılarda anlatacağız. Sivil toplum örgütleriyle temasımızı sürdürülebilir kılacağız. CHP Eskişehir örgütünde dürüst, çalışkan, güvenilir bir yapılanma içinde etkin ve güçlü çalışmalar içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.

Başınızı öne eğdirmeyeceğiz

 7 Haziran seçimlerinde Eskişehir’de CHP’nin birinci parti olduğunu ve il başkanlığı görevinin kendisinde olduğunu hatırlatan Yeniceli, “2015 yılında gösterdiğimiz başarıyı daha üst seviyelere taşıma sözü veriyorum. İl başkan adaylığımı örgütümden, sizlerden, sağduyulu üye ve delege arkadaşlarımdan aldığım güçle açıklıyorum. Sizin asla başınızı öne eğdirmeyeceğim” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.