Yaşar Dedelek: Meral Hanım yanlış yapmış, İYİ Parti'yi bitirmiştir

Meral Akşener’in çıkışı Eskişehir il teşkilatında oldukça olumsuz rüzgar estirdi. Eski Devlet Bakanı Yaşar Dedelek, “Meral hanım son yaptığı ile partiyi bitirmiştir” diyerek istifa ettiğini söyledi.

Yaşar Dedelek: Meral Hanım yanlış yapmış, İYİ Parti'yi bitirmiştir
04 Mart 2023 Cumartesi 18:11

Yaşar Dedelek, eşi Vasfiye Dedelek ve kızı Aybike Dedelek İYİ Parti’den istifa etti. Dedelek, “Ülkenin önünün açıldığı, bir dönemde Meral hanımın yaptığı yanlıştır. Ne demek Kılıçdaroğlu’nu desteklemiyorum. Bu adamın ne ayıbını gördünüz. Hangi dürüst olmayan tavrı ile karşı karşıyasınız. Oğullarını akrabasını kayırdığına şahit oldunuz mu? Evet, Bu ülke için Milliyetçilik önemli bir duruştur. Ancak dürüstlük ve birlik beraberliğe de ihtiyacımız vardır. Dinamik bir kitleye hitap etmek adına yapılanları tasvip etmek mümkün değil. Ben gidip CHP’ye kayıt olmam ancak Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyeceğim” dedi.

İYİ Parti’den Milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Erkan Dipcin de yaşananları talihsizlik olarak değerlendirerek aday adaylığından çekildiğini duyurmuştu.

2018 seçimlerinde milletvekili aday adayı olan  İl Yönetimlerinde ekonomi ve kalkınma politikalarından sorumlu il başkan yardımcısı olarak görevlerinde bulunan, Yusuf Ziya Bakırhan ise “Omurgası sağlam olmayanların yanında olamam” diyerek İYİ Parti’den istifa edenler arasında yer aldı.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mete ikab - 1 yıl önce
Meral hanım diğerlerinden daha erkek çıktı.
Asıl duruş budur. Kemal egoyu ve koltuk sevdasını bıraksın