Usluer’den, Sözcü’ye operasyona tepki

Sözcü Gazetesi’ne yönelik operasyona tepki gösteren CHP Milletvekili Usluer, “Bu kabul edilemez. Şiddetle kınıyoruz” dedi.

Usluer’den, Sözcü’ye operasyona tepki
19 Mayıs 2017 Cuma 14:56

Esgündem26-CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Sözcü’ye yapılan operasyona tepki gösterdi.

Usluer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sözcü’ye yapılan operasyon, beklenmedik bir şey değildi. Çünkü giderek yaygınlaşan ve özellikle Cumhuriyet Gazetesi’nde çok sayıda basın emekçisinin tutuklanmasıyla başlayan süreç,  bunun muhalif seslerin her birinin tek tek susturulacağı anlamında çok önemli belirteçti. OHAL süresince tüm muhalif sesler, özellikle yandaş olmayan medya üzerindeki baskı giderek arttı. Referandum sürecinde, açık olarak ‘hayır’a destek veren Sözcü Gazetesi’nin de sudan bir neden gösterilerek bu eylemin içerisine sokulacağı görülüyordu. Bugün 19 Mayıs. Ata’mızı Anma ve Gençlik Spor Bayramı. Bugün ki Sözcü’nün manşeti son derece anlamlıydı. Bugünü vurgulayan, bugünün değerlerine geri dönmemizi sağlayan, milli duygularımızı kamçılayan çok güzel bir manşet yapmıştı. İşte tam da o manşet bugün 19 Mayıs’ta, Sözcü’ye bir operasyon yapılmasının nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Böylesi önemli bir günde Atatürkçü ve AKP’ye karşı bir gazeteye, 19 Mayıs’ta operasyon yapılarak muhalif tüm seslere hem gözdağı veriliyor, hem de Sözcü gibi güçlü, okuru çok ve toplumsal mesajları son derece önemli bir gazete ve çalışanları susturulmaya çalışılıyor. Şiddetle kınıyoruz. Bu konu da aynı Cumhuriyet çalışanlarında ve diğer basın mensuplarına yapılanlarda olduğu gibi hem desteğimiz, hem de karşı duruşumuz devam edecek.”
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.