Usluer'in ziyaretlerinin ortak sorunu: 'EĞİTİM'

CHP’li Usluer Eskişehir Ticaret Borsası’nı ve Eskişehir Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ülke siyasetinin konuşulduğu ziyaretlerde temel sorunun eğitim olduğu ifade edildi.

Usluer'in ziyaretlerinin ortak sorunu: 'EĞİTİM'
01 Mayıs 2018 Salı 15:54

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer Ticaret Borsası ve sanayi Odası seçimlerini kazanan yeni yönetimleri ziyaret etti. Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli ve ekibinin de olduğu ziyarette Ticaret Borsası Başkan Ömer Zeydan ve ekibine hayırlı olsun dileklerini ileten Usluer’e ülke ve Eskişehir gündemi hakkında sorular soruldu. Anadolu Üniversite’sinin bölünmesi konusunun gündeme geldiği toplantıda üniversitelerin bölünmesinin kimseye bir fayda sağlamayacağı gibi bölünen üniversitenin de kan kaybedeceğini ifade en Usluer, “Ülkenin en temel sorunlarından birinin de eğitim olduğu ortada. Sizin de konuşmalarınızdan anladığım kadarıyla siz de böyle düşünüyorsunuz. Bizim çok kaliteli bir üniversitemiz var ve bu kalite bölünme durumunda yok edilecek! Eğitim alanında tepeden tırnağa çamura batılmış durumda. Sadece üniversiteler değil okul öncesi eğitime kadar çıkmaza sürüklenmiş durumdayız. Ben Eylül ayında velilerin ciddi bir biçimde tepki göstereceklerini öngörüyorum. Eğitim meselesi memleket meselesidir ve hepimizi çok yakından ilgilendiriyor” dedi.

HAVALİMANI ŞART

Eskişehir’de sanayinin ve ticaretin gelişmesi konunda en önemli ve hızla çözülmesi gereken konulardan birinin de havayolu ulaşımı olduğunu ifade eden Usluer, “Sizler önemli işler yapıyorsunuz, yurt dışı ve yurt için görüşmeler yapmanız gerekiyor fakat biz bu uçak seferleri işini çözemedik. Defalarca meclise taşıdığımız konuyu hükümet gündemine almadı. Bu sorun bir şeklide çözüme ulaşmalı. Eskişehir sınırlarını aşmalı” ifadelerini kullandı.

EL BİRLİĞİ İLE ÇÖZMELİYİZ

Meslek odalarının önemini her fırsatta vurguladığını ifade eden Usluer, “ Bu ülke hepimizin, bizler siyasiler olarak mücadele veriyoruz fakat sizler olmadan bizim mücadelemiz elbette ki güçsüz alır. Özelde Eskişehir için konuştuk fakat ülke genelinde de ekonomik buhrandayız, eğitimin durumunu izah ettim, kutuplaşma had safhada. Memleket huzura aç. Her sabah gergin bir güne uyanıyoruz. Bu tabloyu görmemek için kör olmak lazım. Mesele çözüm ise bunu ancak birlikte başarabiliriz. Bu konuştuklarımızı dert eden her bir yurttaşımız çözüm için 24 Haziran sabahı gerekeni yapacaktır diyorum ve sizlere görevlerinizde başarılar diliyorum” dedi.

DAHA FAZLA KADIN

Sanayi Odası’nı da ziyaret eden Usluer, yeni seçilen yönetimde iki kadın üyenin olmasının kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti. Usluer, “Daha çok kadın olmalı, kadınlar da bunun için direnç göstermeli. Kadınların böyle alanlarda varlık göstermeleri için mücadele vermeleri gerekiyor. Bu siyasette de böyle. Maalesef her kapının başında erkekler var ve onlar açıp kapatıyor o kapıları. Bu yüzden kadınların da biraz dirençli olup omuzlaması gerekiyor o kapıları. Ben yeni yönetimi tebrik ediyorum. Dinamik bir ekip olmuş. Eskişehir için de Türkiye için de iyi işler yapacağınıza inancım tam” dedi.

TEMEL SORUN EĞİTİM

Meslek okullarının önemini hatırlatan Usluer, “ Eğitim sorunu hepimizi çok yakından etkiliyor. Örneğin meslek okulları daha kaliteli bir eğitim sunabilmiş olsa sizlerin ihtiyacınız olan kalifiye eleman sorunu çözülürdü. Meslek okulları atıl durumda maalesef. Hem çocuklarımıza yazık oluyor hem de iş dünyası bu anlamda ihtiyacını karşılayamamış oluyor. Bütün sorunların temeli yine eğitime dayanıyor” ifadelerini kullandı.

ESKİŞEHİR SANAYİSİNİN TANITIMA İHTİYACI VAR

Sanayi sitesinde çok farklı üretimlerin yapıldığını vurgulayan Usluer, “ Eskişehir bu anlamda çok yetkin fakat sanıyorum daha fazla tanıtıma ihtiyacımız var. Çok düzenli ve işleyen bir sanayimiz var bu daha çok duyurmalıyız. Ülkede siyasi atmosfer düzelmeden bu aslında çok önemli işlere zaman kalacak fakat sürekli bir serüvenin içine sürükleyip duruyorlar. Bu serüvenlerden çıkıp, el birliği ile aydınlık ve başarılı günlere doğru ilerlemek zorundayız. Bunun için 24 Haziran ilk ve en büyük adım olacaktır. Hepimize çok görev düşüyor. Sizleri tekrar tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.