USLUER: “AİLELERİN ANLATTIKLARI UYKULARIMI KAÇIRIYOR”

CHP PM Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, ülke genelinde büyük yankı uyandıran sıbyan mektepleri hakkında konuştu. Usluer, “ Evlatlarımızın yaşadığı zihinsel tahribatı nasıl tamir edeceğiz” dedi. Konuyu meclis gündemine taşıyan Usluer, sorduğu soruların yanıtını beklediğini belirtti.

USLUER: “AİLELERİN ANLATTIKLARI UYKULARIMI KAÇIRIYOR”
03 Kasım 2017 Cuma 12:05

İki yıl önce MEB’e sorduğunda ülke genelinde 600 sıbyan mektebi olduğu bilgisini alan Usluer, aradan geçen iki yıl içinde bütün uyarılara rağmen bu sayının ne kadar yükseldiğini merak ettiğini söyledi. Son yıllarda ülke genelinde genellikle yoksul mahallelerde çok sayıda sıbyan mektebi açıldığını ifade eden Usluer, bu okulların denetimden de muaf olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

Cami avlularına kadar her buldukları yerde açtıkları sıbyan okullarının okul öncesi çocukların üzerinde açtığı zihinsel tahribatı ve korkuyu her gün haberlerde okuyorsunuz. Beni arayan, meclise gelip dert yanan ailelerin anlattıkları uykularımı kaçırıyor. Hükümet çok yanlış bir politika izliyor. Ruh sağlığı bozuk bireyler yetiştirmek kime ne fayda getirebilir?

Devletin yapması gereken okul öncesi eğitimi zorunlu ve parasız yapmaktır. İnsanları yoksullaştırıp sonra da bu okullara mecbur eden bir sistem kendi sonunu kendisi hazırlıyor demektir. Buradan açıkça uyarıyorum toplumun yapısıyla oynamayı bırakın sonu çok korkunç bir yere varacak yoksa. Bakın üç yaşındaki çocuğa neyin günah olup neyin günah olmadığını anlatmak onun ruhsal dengesini bozmaktan başka bir işe yaramaz.

Evrimi anlamaz dediğiniz çocukların yaşı bugün bu ağır eğitimi verdiğiniz çocukların yaşından çok büyüktü. Yapmayın, sizlerin çocukları Avrupalarda mükemmel eğitimlerden geçiyor, fakirin, fukaranın suçu ne? Mükemmel eğitim veremiyorsunuz da bari evlatlarımızın zihnine zarar vermeyi bırakın. Sıbyan mekteplerine gitmeden önce normal olan çocuklar sonrasında yatağını ıslatmaya başlıyor, şiddete başvuruyor, kabus görüp uyanıyor. Çocuklara bu işkenceyi yapmaya kimsenin hakkı yok. Bu işi oturup düşünelim, ortak bir yol bulup çocuklarımızın geleceğini kurtaralım.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.