Üç fidan anıldı: Halkın umudu olmaya devam edecekler

Emek Gençliği, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı idam edilişlerinin 46’ncı yılında yaptıkları yazılı açıklama ile andı.

Üç fidan anıldı: Halkın umudu olmaya devam edecekler
06 Mayıs 2018 Pazar 14:23

Emek Gençliği adına açıklama yapan MYK Üyesi Songül Argünağa, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın 6 Mayıs 1972’de bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm için mücadele ettikleri için katledildiklerini söyledi.  


 

46 yıldır, onların verdiği onurlu mücadelenin bayrağının eşit ve özgür bir dünya kurmak isteyen gençlerin ellerinde yükselmeye devam ettiğini ifade eden Argünağa, “O günlerden bugünlere kapitalist sistemin yamalı düzeni işçileri, emekçileri sömürmeye devam ederken, mücadele de her zaman devam etmektedir. Geçtiğimiz 1 Mayıs'ta görmüş olduk ki, dünyanın her yerinde emekçiler alanları talepleriyle doldururken, Türkiye'de de OHAL koşullarına rağmen en yaygın ve coşkun kutlanılan 1 Mayıslardan oldu. Baskı ve hak ihlallerinin artması bizleri asla yıldırmamaktadır, tıpkı 68'lerde Denizlerin yaşadığı koşullara hayır dedikleri gibi” ifadelerini kullandı.  


 

Bugün üniversitelerde barışı savunan akademisyenlerin ihraç edildiğini, bilimsel eğitimin hem üniversiteler hem de liselerde ayaklar altına alınlığını savunan Argünağa, “Üniversiteleri bölerek çoğaltma politikasıyla önümüzdeki gelecek daha fazla karanlığa ve belirsizliğe sürükleniyor ‘bize cahil nesil lazım’ diyenlere karşı tıpkı Denizler gibi bilimsel, demokratik eğitim mücadelemizden de asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.