Türkiye’yi Eskişehir temsil edecek

AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı ve Prof. Dr. Emine Nur Günay Türkiye’nin uluslararası alanda temsili konusunda iki önemli görev üstlendiler. Önceki dönem AKPM (Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi) Üyesi olarak dış politikada aktif rol alan Prof. Dr. Emine Nur Günay’ın görevi devam ederken, Prof. Dr. Nabi Avcı ise AGİTPA (Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi) Türk Grubu Başkanı oldu.

Türkiye’yi Eskişehir temsil edecek
27 Temmuz 2018 Cuma 12:41

AKPM’NİN EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay aynı zamanda AKPM’nin en önemli gündem maddelerinden biri olan ‘’Avrupa’da Nükleer Güvenlik ve Emniyet’’ konusunda raportörlük görevi üstlenmişti. Bu konuda uluslararası alanda yetkin birçok kurum ve kişiyle bir araya gelen Günay’ın çalışmaları yeni dönemde de devam edecek. Avrupa’da ülkelerin nükleer programlarına yön verecek olan bu raporun hazırlanması için birçok ülke temsilcisi ve kuruluş ile diyalog halinde olan Günay yurtdışında belli merkezleri ve ülkeleri ziyaret etmeyi planladığını dile getirmişti. Beyaz Rusya’ daki nükleer tesisi temel alan rapor daha sonra genişletilerek tüm Avrupa’yı kapsamış, ardından özellikle Fransa’da yer alan nükleer tesislerin yaşının gündeme gelmesiyle Fransa’yı zor durumda bırakmıştı. AKPM’de hazırlanan raporlar AB Parlamentosu’nda tavsiye niteliği taşıyor.

PROF. DR. NABİ AVCI AGİT-PA TÜRK GRUBU BAŞKANI

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı ise AGİT-PA (Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi) Türk Grubu Başkanı oldu.  AGİT Parlamenter Asamblesi, 56 AGİT katılımcısı ülkeden toplam 323 milletvekilinden oluşuyor. Temel görevi, AGİT ülkeleri arasındaki siyasi diyaloğu parlamenterler düzeyine de taşımak olan AGİTPA’nın diğer amaçları arasında; AGİT ülkelerinin mevcut AGİT belgeleri çerçevesindeki yükümlülüklerinin yerine getirilmesinin sağlanması, çatışmaların önlenmesi ve mevcut olanların çözülmesi için mekanizmalar geliştirmek, AGİT’in kurumsal yapıları ile mevcut AGİT kurumları arasındaki işbirliğinin ve ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve katılımcı ülkelerdeki demokratik kurumların güçlendirilmesi de yer alıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.