TÜRKİYE’DE İNTERNET ÖZGÜR DEĞİL

CHP Milletvekil Cemal Okan Yüksel, Türkiye'nin Freedom House İnternet Özgürlüğü Raporunda geçen yıla oranla 3 basamak gerilediğini ve ‘İnternetin özgür olmadığı ülkeler’ kategorisine girdiğini söyledi.

TÜRKİYE’DE İNTERNET ÖZGÜR DEĞİL
09 Aralık 2016 Cuma 13:46

Devam eden 2017 yılı bütçe görüşmelerinde; CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bütçesi ile faaliyetleri hakkında konuşma yaptı. Yüksel; Türkiye'nin Freedom House İnternet Özgürlüğü Raporunda geçen yıla oranla 3 basamak gerilediğini ve ‘İnternetin özgür olmadığı ülkeler’ kategorisine girdiğini belirterek; “Son 10 yıllık dönemde sansürlenen ya da kapatılan internet sayfası 116 bin oldu. Bunun yüzde 94’ünü, yani 108 binini, BTK kapattı. BTK interneti yasaklamak haricinde ne yapıyor?” diye sordu. 
YASAK HEMŞEHRİM
“2016’da kaç kişiyi dinlediniz? Kaç siteye erişimi engellediniz? Ulusal güvenliğimizi tehdit eden siber-saldırılara karşı ne yaptınız?” sorularını defalarca hükumete yönelttiklerini fakat cevap alamadıklarını söyleyen CHP’li Yüksel; “Siz sadece ‘yasak hemşehrim’ demeyi biliyorsunuz. Satacak mal üretmeyince ekonomi dara giriyor, dolar yükseliyor.  Üst akıl ekonomik savaş açmış da, falanmış da, filanmış da… Hadi canım siz de…” diye konuştu.
VAY TERÖRİSTLER!
Birçok insanın yasa dışı yollarla dinlendiğini, bunu bilen AKP hükumetinin, devlete musallat ettiği paralel yapıyla mücadele etmediğini dile getiren Yüksel; “İktidar o zamanlar kedi gibiydi vatan hainleri karşısında. Ne zaman kendilerini de dinlediklerini anladılar, aslan kesildiler. Hainler vatandaşın işini, aşını çalabilir, ülkenin ordusunu tarumar edebilir, bütün ihaleleri kendi kasasına akıtabilir, kanunları çiğneyebilir; yine de suçlu olmaz. Ama iktidarın telefonlarını dinlerse, bir de dinlediklerini afişe ederse; vay teröristler” dedi.
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.