TKP SEÇİMLERE BAĞIMSIZ ADAYLARLA GİRİYOR

Türkiye Komünist Partisi erken seçime “Bu düzen değişmeli platformu” adıyla bağımsız adaylarla giriyor.

TKP SEÇİMLERE BAĞIMSIZ ADAYLARLA GİRİYOR
18 Mayıs 2018 Cuma 14:10

TKP İl Başkanı Oktay Yolsever, ‘Bu düzen değişmeli plarformu’nun Eskişehir’den bağımsız milletvekili adayı olduğunu açıkladı.

Yolsever, YSK'nın yaptığı son dakika değişiklikleriyle Türkiye'nin neredeyse bütün kentlerinde örgütlü olan TKP'nin seçime girme hakkının hukuksuzca gasp edildiğini söyledi.

Yolsever, “Ülkemizin birçok farklı noktasında ‘bu düzen değişmeli’ sözüyle bağımsız adaylar olarak seçime katılıyoruz. ‘Bu Düzen Değişmeli Platformu’, Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçimlere katılması hukuksuz bir şekilde engellenen Türkiye Komünist Partisi’nin çağrısıyla yola çıkıyor ve ülkenin 17 farklı seçim bölgesinde bağımsız adaylar ile seçime katılıyor. Siyasetin basit matematik hesaplarına ve istatistiklere indirgendiği, siyasetin elma ve armutların toplanıp, çıkarılması hesabıyla yapıldığı bu tabloya karşı çıkmak için solun, sosyalizmin sesinin temsilcisi olarak seçimlere katılıyoruz” dedi.

OKTAY YOLSEVER KİMDİR?

1942 yılında Eskişehir’de doğdu. İlköğretimini Eskişehir’de tamamladıktan sonra Yunusemre Öğretmen Okulu’nda okudu. 1960-1961 öğretim yılında iyi derece ile mezun oldu. Ülkenin çeşitli illerinde 28 yıl 2 ay öğretmenlik yaptıktan sonra 1989 yılında emekli oldu. 1969 yılında Sarıcakaya Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) kurucusu ve 9 yılda şube başkanlığı yaptı. Daha sonraki yıllarda TÖB-DER örgütlenmesi içerisinde örgütsel faaliyetlerde bulundu. 1967 yılında Türkiye İşçi Partisi ile tanıştı ve İşçi-Kürt Derneği üyesi olarak çalıştı. 2002 yılında TKP’ye üye oldu.  Yapılan genel ve yerel seçimlerde TKP’den milletvekili ve belediye başkanı adayı oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.