TEZEK YENİDEN REVAÇTA

TBMM Tıbbi ve Aromatik Bitkileri Araştırma Komisyonu'nda Eskişehir İYİ Parti Mv. Dr. Arslan Kabukçuoğlu'nun soru yönelttiği BM Enerji Ve Çevre Uzmanı Ayşen Toksöz; tezeğin linyit kömürünün iki katı kaloriye sahip olduğunu açıkladı.

TEZEK YENİDEN REVAÇTA
29 Ekim 2019 Salı 14:28

TBMM Tıbbi ve Aromatik Bitkileri Araştırma Komisyonu'nda Eskişehir İYİ Parti Mv. Dr. Arslan Kabukçuoğlu'nun soru yönelttiği BM Enerji Ve Çevre Uzmanı Ayşen Toksöz; tezeğin linyit kömürünün iki katı kaloriye sahip olduğunu açıkladı. Bu tespit üzerine söz alan Kabukcuoğlu, artan doğalgaz fiyatlarına yetişemeyen vatandaşlarımızın herhalde bundan sonra 50-100 yıl önceki yakıtlara geri döneceğini söyledi.
Daha sonra söz alan Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş'ta " petrolümüz yok diye dövünmemize gerek yok. Yerüstü kaynaklarımız kullanılırsa, petrole ihtiyacımız kalmayabilir dedi. Bu ilginç diyalog sonucunda alternatif  yakıt - özellikle biyoyakıtlar - konusunda ülkemizde daha fazla çalışma yapılmasının gereği vurgulandı. Kabukcuoğlu, BM UNIDO uzmanlarının çalışmalarıyla bulunmuş ve alternatif oluşturacak enerji  kaynakları üzerine daha fazla bilimsel araştırmalar yapılması gerektiğini, Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için yapılacak her bir çalışmanın önemli olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.