TEPEBAŞI’NDA CİDDİ SORUN BİRİKTİ

TEPEBAŞI’NDA CİDDİ SORUN BİRİKTİ
25 Şubat 2019 Pazartesi 10:25

Cumhur İttifakı Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hasan Tuç, “İki dönemdir Tepebaşı’nda ciddi sorun birikti. Başta imar, ulaşım ve gelişememe olmak üzere bölgede ciddi sorunlar var” dedi.

“Öteleyen değil sorunların üzerine giden bir belediye başkanı olacağım” diyen Tuç, şöyle konuştu: “Ticari, sosyal ve siyasi hayıtımda yaptığım işi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Sorunları asla ötelemem. Sorunun üzerine giderim… Bu anlayışımı belediyecilik olarak halkımıza sunacağım. İki dönemdir Tepebaşı’nda ciddi sorun birikti. Başta imar, ulaşım ve gelişememe olmak üzere bölgede ciddi sorunlar var. İktidar ile uyumlu olamayan bir Eskişehir var, Büyükşehir ile uyumlu olamayan bir Tepebaşı var. Hem Tepebaşı, hem Odunpazarı hem Eskişehir önümüzdeki dönem bu şansı yakalayacak. Eskişehir, Cumhur İttifakı ile bu şansı yakaladı.”

ŞARHÖYÜK DE ESKİŞEHİR’DİR, FEVZİ ÇAKMAK DA ESKİŞEHİR’DEDİR

Sahadaki gözlemlerinden bahseden Tuç, “Halktın bize ilettiği konuların başında imar sorunu var. Öte yandan ulaşım, semt pazarlarının iyileştirilmesi, düğün salonu, sosyal parklar ve alt yapı istekleri de var. Bu sorunların üzerine gideceğim” dedi. Mevcut Çevre Yolu’nun çevresindeki görüntülerin kente yakışmadığını ifade eden Tuç, “Bir an önce harekete geçip, kent geçişini güzel bir görünüme kavuşturacağız. Yeni Çevre Yolu için de 1/25 binlik planlar dahilinde adım atacağız. Alt planları hemen hazırlayacağız. Şehir, Eskişehir’dir. Tamam, doğru ama Şarhöyük de Eskişehir’dir! Fevzi Çakmak da Avrupa Şehri Eskişehir’dedir! Zincirlikuyu’muz ve Yeşiltepe’miz de turizm kentindedir” diye konuştu.

HERKES BUNDAN MEMNUN KALABİLİR

Projelerinden bazılarını açıklayan Tuç, şunları kaydetti: “Baksan Sanayi’nde çözüm üretilmesi lazım. İşyeri sahipleri ve esnafla birlikte hareket edeceğiz. Projelerimiz hazır.  Herkesle uzlaşacağız. Ciddi kaynaklar ortaya çıkabilir ve herkes bundan memnun kalabilir. Karapınar’da bunu yaptık. Burhan Bey bunu yaptı. Herkes memnun kaldı. Baksan’da böyle olmayacaksa mutlaka rehabilite edilmeli. Orada Baksan Meydanı düşünüyoruz. 31 Mart’ta halkımızdan yetkiyi alırsak, hemen paydaşlarla masaya oturacağız. Sorunları asla ötelemeyeceğiz. Keresteciler’de de aynı modelle dönüşüm düşünüyoruz.”

HAKKANİYETE UYGUN ŞEKİLDE YAPILACAK

Bazı mahallerdeki imar sorununa da değinen Tuç, “İmar konusunda haksızlığı ortadan kaldırmamız lazım. Kat artışı bekleyen mahallelere bir yıl içinde hakları verilecek. Ada bazında da proje geliştirilebilir. Büyükşehir Adayımız Burhan Sakallı da bunu ifade etti, söz verdi. Biz kat artışını vereceğiz. Şehir planları hakkaniyete uygun şekilde yapılacak” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.