TEI’deki motor teslim törenindeki ‘sabotaj’ iddiaları Meclis gündeminde

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katıldığı, Eskişehir’deki ilk milli helikopter motoru TEİ-TS1400'ün teslim töreninde yaşanan ‘canlı yayın’ skandalını ve ‘sabotaj’ iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

TEI’deki motor teslim törenindeki ‘sabotaj’ iddiaları Meclis gündeminde
06 Aralık 2020 Pazar 16:24

TEİ Genel Müdürü Mahmut Akşit'in milli helikopter motorunun ilk çalışmasının Cumhurbaşkanı’nın da katıldığı canlı yayına aktarılamaması üzerine, “Töreni sabote etmek isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım motor test ekibini tekrar canlı yayında görmek istiyoruz, lütfen. Bu şirketi Cumhurbaşkanlığı önerdi bize, işinizi düzgün yapın”diye konuşmuştu. Akşit’in sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yazılı soru önergesi verenÇakırözer, “Eskişehir’in gururu sayılacak bu milli motorun teslim töreninin canlı yayınında yaşanan skandalın sorumlusu kimdir?  Motor mu çalışmadı? Yoksa motorun çalışması mı gizlenmek istendi? Bu töreni kim sabote etmek istedi? Yayın işini neden TRT ya da Anadolu Ajansı değil de özel bir şirket üstlendi? Bu prodüksiyon şirketini söylendiği gibi Cumhurbaşkanlığı mı belirledi? Cumhurbaşkanlığı açılış törenleri için kurumlara prodüksiyonşirketi önerisinde mi bulunuyor? Törende motorun çalıştırılması bilinçli bir şekilde mi geciktirildi?” dedi.

OKTAY’A SORDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katıldığı ilk milli helikopter motoru TEİ-TS1400'ün teslim töreninde, motorun çalıştırılması esnasında sorun yaşanmış ve TEİ Genel Müdürü Mahmut Akşit'in "Töreni sabote etmek isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım motor test ekibini tekrar canlı yayında görmek istiyoruz, lütfen. Bu şirketi Cumhurbaşkanlığı önerdi bize, işinizi düzgün yapın" sözleri canlı yayınlara yansımıştı.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TEİ Genel Müdürü Akşit’in bu sözlerini Meclis gündemine taşıyarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a soru önergesi verdi.

GURUR DUYACAĞIMIZ TESLİME GÖLGE DÜŞTÜ

İlk Milli helikopter motorunun Eskişehir’de üretiliyor olmasından tüm Eskişehirlilerin büyük gurur duyduğunu dile getiren Çakırözer, “İlk Milli helikopter motorunun üretimininEskişehirimizde yapılıyor olması hepimiz adına gurur verici. Şehrimizin, ülkemizin başarılarıyla hep gurur duyduk, bundan sonra da gurur duymaya devam edeceğiz. Ancak Cumhurbaşkanı’nın da katıldığı bir törende motorun ilk ateşleme görüntülerinin yayınlanmaması bu sevincimize gölge düşürdü. Genel Müdür Sayın Akşit’in törendeki ‘sabote edildikleri’ yönündeki ifadeleri hepimizi kaygılandırdı, kuşkulandırdı. Genel Müdürün törende şikayet ettiği, töreni sabote etmeye kalkanlar kim ya da kimlerdir?” dedi.

TRT ve AA YERİNE ÖZEL ŞİRKET ZORLAMASI NİYE?

TEİ Genel Müdürü Akşit’in, törenin canlı yayınından sorumlu medya prodüksiyon şirketini hedef alan sözlerini de hatırlatan Çakırözer, “Genel Müdür diyor ki ‘Bu şirketi bize Cumhurbaşkanlığı önerdi. Hakkımızı helal etmiyoruz’. Devletin törenini neden TRT ya da AA  vermiyor da bir özel medya şirketi kiralanıyor? Cumhurbaşkanını tüm törenlerinin canlı yayını bu özel şirket tarafından mı yapılıyor? Medya şirketi önermek Cumhurbaşkanlığının görevi mi? Bu şirkete Cumhurbaşkanlığı ne kadar ödüyor?  TEİ töreninin medya tanıtımı için bu şirkete TEİ ne kadar ödedi?” sorularını yöneltti.

SABOTAJ İDDİALARINI TEK TEK SORDU..

Çakırözer, törende TEİ Genel Müdürü Mahmut Akşit’in canlı yayınlara da yansıyan sözleriyle ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a şu soruları yöneltti:

  • Açılış töreninde motorun çalışmadığı iddiaları doğru mudur?
  • Motor çalıştıysa neden görüntüler yayınlanamadı?
  • Genel Müdür Akşit’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şikayette bulunduğu sabotaj nedir? Sabotajı yapanlar kim ya da kimlerdir? Bu sabotaj projenin hayata geçmesini geciktirmiş midir?
  • Törenin canlı yayın işi neden TRT ya da AA tarafından değil de özel bir prodüksiyon şirketi tarafından yapılmıştır? Seçilen şirketin adı nedir? Yöneticileri kimlerdir?
  • Cumhurbaşkanlığı, her açılış töreninde bu şirketin seçilmesi için öneride mi bulunmaktadır?
  • Cumhurbaşkanını tüm törenlerinin canlı yayını bu özel şirket tarafından mı yapılıyor?
  • Medya şirketi önermek Cumhurbaşkanlığının görevi mi?
  • TEİ töreninin medya tanıtımı için TEİ bu şirkete ne kadar bedel ödedi?
  • Cumhurbaşkanlığının bütçesinden bu şirkete son 5 yılda ne kadar ödeme yapıldı?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.