Sultan Özçimen Odunpazarı Kadın Kolları Başkanlığı için adaylığını açıkladı

Sultan Özçimen, Odunpazarı Kadın Kolları Başkanlığı için adaylığını açıkladı

Sultan Özçimen Odunpazarı Kadın Kolları Başkanlığı için adaylığını açıkladı
01 Şubat 2020 Cumartesi 15:27

CHP İl binasında yaptığı basın açıklamasıyla adaylığını açıklayan Özçimen,  9 Şubat Pazar günü Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde yapılacak olan kongreye tüm kadın üyeleri davet etti. Özçimen adaylığını duyurduğu açıklamada partililerine şu sözlerle seslendi:

 Ülkemizde kadınların siyasete katılımı erkeklerle eşit oranda mümkün olmuyor. Bugün siyasi partilerim içindeki temsiliyette kadınlar yok denecek kadar az. Siyasette yer alabilme imkanı bulabilmiş kadınlar etkili alanlarda değil, daha tali alanlarda görev alabiliyor.

Kadın özgür doğar ve yaşamını eşit haklara sahip olarak sürdürmelidir. Har siyasi topluluğun amacı, kadının ve erkeğin doğal ve daimi haklarını korumak olmalıdır. Maalesef kadınlar doğuştan sahip oldukları haklarını kullanırken, bazı bölgedeki erkeklerin despotluğuyla engellenmektedir. Bu engellere karşı koymak adına kendi hayatlarımız hakkında karar verme yetkisine sahip olan özgür ve eşit bireyler olarak, emeğimiz, bedenimiz ve kimliğimiz üzerinde kurulmak istenen tüm baskılara karşı çıkmaya devam edeceğiz. Değişim ve dönüşümden hepimiz sorumluyuz. Bizlere yapılan baskı, bireysel olarak yaptığımız yanlış seçimlerin bir sonucu değildir., çoğu kez farkında bile olmadığımız olayları doğuran, besleyen ve dayatan yönetim biçiminden kaynaklanmaktadır.

Bireyleri değil ancak toplum yapısını değiştirerek Atatürk’ün benimsediği ilkeleri savunan partimizi iktidar yapabiliriz. Bu çok büyük bir ekip çalışması gerektiriyor ve kadınlara çok büyük görevler düşüyor. Bu yüzden hepiniz tek tek çok önemlisiniz.

Yaşadığımız bölgede Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak, güzel çalışmalarda bulunacağımızın bilinci ile yakalayacağımız rüzgârı, hep beraber güçlendirip, örgütlü bir yapıyla daha aktif siyaset yapan kadınlarımızın sayısını arttırarak tüm bölgelere ulaştırmaya çalışacağız.

Odunpazarı bölgesindeki kadınlarımızın tüm sorunlarını dinleyerek, haklarını sonuna kadar savunup elimden geleni fazlasıyla yapacağım. Bu amaçlar doğrultusunda Cumhuriyet Halk Partisi Odunpazarı Kadın Kolları İlçe Başkanlığı’na aday olduğumu sizlerle paylaşmak isterim.

Bu görevin altından başarı ile kalkacağıma inanan beni cesaretlendirip destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum.

  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.