SİYASET Mİ?

Gürol Yer yazdı...

SİYASET Mİ?
22 Mart 2018 Perşembe 09:56


Kent gündemimizin bu aralar en sürekli meşguliyet konusu Ticaret Odamızın seçimleri.


7 Nisan tarihinde yapılacak gecikmiş seçimlerde tam anlamıyla ortalık toz duman durumda.


Çalışmalar genel seçim havasında, giydirilmiş araçlar, devasa seçim ofisleri, sosyal medya görselleri, ziyaretler, etkinlikler, buluşmalar ve basın açıklamaları son hızla devam ediyor.


Basın açıklamaları dediğimiz noktada geçtiğimiz günlerde mevcut başkan ve üç adaydan biri olan Sayın Metin Gülerin aşağıdaki sözleri oldukça dikkatimi çekti, dahası ilgi duymak zorunda kaldım.


Hemen arkasından bir kesim aktif siyasetçilerimiz kesinlikle taraf olmadıklarını her adaya eşit mesafede olduklarını hızlı bir şekilde açıkladılar, beyan ettiler.


Şehir siyasetinde aktif rol alıp tepki vermeyenler yada sessiz kalanlar bu sitemin tarafımı acaba diye düşündüm.


Sıralamaya kalkarsak bir kısım aktif siyasetçilerimizi konuyla ilgilendirebiliriz.


Bu zor bir durum.


Bunu bize açıklayacak tek kişi vardır oda Sayın Metin Gülerdir.


Sayın Metin Güler aşağıdaki bu açıklamasının muhatabını bence söylemelidir.


Konu hassasiyet ötesindedir, konuşmanın geneli böyle bir şey yok diye savunulabilir ama “Müdahale edenlerde hata yaptıklarının farkında olacaktır” demek bir mutlak yönedir ve bu yönde net ve net şekilde bir kimse var.


Evet Sayın Başkan Metin Güler kim bu sözlerin muhatabı, yada muhatapları ben gerçekten çok merak ettim…


Güler, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Güler, bir gazetecinin “Seçim kendi mecrasında ilerliyor mu? Yoksa dışarıdan bazı müdahaleler var mı?” sorusuna, “Camiamız 125 yıllık bir camia. Eskişehir Ticaret Odası siyaset üstüdür. Siyasetten, Eskişehir Ticaret Odası’na müdahil olmalarının da yanlış olduğunu düşünüyorum.  Böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Yapan da hata yapar. Eskişehir Ticaret Odası her dönem siyaset üstü bir kurum olmuştur. Her siyasi partiye aynı mesafede olmuştur. Müdahale edenler de hata yaptıklarının farkında olacaktır. Sonuç itibariyle üyemizde bunun farkındadır. Üyemiz de bu anlamda eğer siyasete buraya bu anlamda müdahaleler olacağını hissederse sandıkta gerekli cevabı vereceğini düşünüyorum. Seçim şuanda kendi mecrasında ilerlemektedir” diye yanıt verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.