ŞEKER FABRİKASI ÖZELEŞECEK Mİ?

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin referandum döneminde Eskişehir Şeker Fabrikası’ndaki geçici işçilere verdiği vaatleri Meclis gündemine taşıyarak, Maliye Bakanı Naci Ağbal’a sordu. Çakırözer’in sorularını yanıtlayan Ağbal, “Geçici işçilerin statüsünün iyileştirilmesi için bir çalışmalarının bulunmadığını” söyledi.

ŞEKER FABRİKASI ÖZELEŞECEK Mİ?
18 Mayıs 2017 Perşembe 14:25


CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin referandum döneminde Eskişehir Şeker Fabrikası’ndaki geçici işçilere verdiği vaatleri Meclis gündemine taşıdı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Meclis Genel Kurulu’nda vaatleri kendisine hatırlatan Çakırözer’in sorusu üzerine, “Eskişehir Şeker Fabrikalarındaki geçici işçilerin statüsünün iyileştirilmesi için bir çalışmalarının bulunmadığını” açıkladı.

Ağbal yanıtında, “Eskişehir şeker fabrikalarının özelleştirme programı dışına alınması gibi bir planımız söz konusu değildir, geçici işçiler konusunda da şeker fabrikaları özelinde herhangi bir çalışmamız bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

ÇAKIRÖZER: VAATLER ÇABUK UNUTULMUŞ

CHP’li Çakırözer Bakan Ağbal’ın yanıtı üzerine şu değerlendirmeleri yaptı:
“Anlaşılan o ki AKP referandumda Eskişehir ve Türkiye’nin dört bir yanındaki emekçi sınıfından ‘Evet’ koparabilmek için birbiri ardına verdikleri vaatleri çok çabuk unutmuş. Ama CHP olarak biz yılmayacağız. Şeker fabrikaları, Devlet Demiryolları ve diğer kamu sektöründe alın teri döken geçici işçi kardeşlerimizin haklarının korunması için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

SENDİKALAR DA DUYMALI

Çakırözer başta Şeker-İş ve Demiryol-İş olmak üzere işçi sendikalarına da AKP hükümetinin geçici işçiler konusundaki yaklaşımını ve kıdem tazminatına yönelik kazanımların ellerinden alınma hazırlıklarını yakından takip etmeleri çağrısında bulundu.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.